eskisehir 

/ 9
kapat
  1. (bkz: old city)

eksi verenler için edit: espri yapmıyorum çağrışım yapıyorum... dolu bakınızdır hemen tiksinmeyin.. *
    #3284243 (octavio, 17.04.2008 23:43 ~ 25.04.2008 00:59)
  2. eskişehir'in ekşisözlüğü

http://www.f26.org

eskişehirlilere duyurulur.
    #3315144 (eses taraftari porsuk canavari, 25.04.2008 00:22)
  3. Bir gün içinde yağmur,güneş ve karı görebildiğiniz,öğrenci memleketi diye ünlenen fakat gittikçe öğrencilerin parasını sömüren,gezilesi,görülesi sokakları temiz şehrimiz.
    #3332203 (haku, 28.04.2008 22:10)
  4. gün itibariyle mayis in 7 sinde bir taraflarimizin üsüdügü ic anadolu sehridir. soguktan nefret ettiren, ilkbaharda bile montla gezdiren soguk diyar.
    #3368629 (pringles, 07.05.2008 18:25)
  5. epey tatlı bir şehirdir, gençleri de görünüş ve tarz olarak çok moderndir.

çok da ufacıktır, bir ucundan bir ucuna gitmek yarım saat sürmez.
    #3369181 (karin, 07.05.2008 20:20)
  6. halkının, diyarbakırspor karşısında, penaltılarla alınan destansı(!) galibiyet nedeniyle sokaklara döküldüğü şehir. erken öten horozu keserler hesabı finalde gene hezimete uğrayacaklarını düşünüyorum.
    #3406879 (shalamar, 17.05.2008 01:03)
  7. eskişehirspor süper lig biletini alırsa pazar gecesi uyumayacağı şimdiden belli olan şehir.
    #3406896 (mekaniker, 17.05.2008 01:08)
  8. hayatımın en acı tecrübelerini yaşadığım şehir, her şeye rağmen çok ama çok güzeldir, yaşanasıdır.
    #3406907 (sprnova, 17.05.2008 01:11 ~ 25.05.2008 19:28)
  9. http://www.eskisehirsozluk.com
    http://www.f26.org
    http://www.eskisehirye.com

eskişehir'in sözlük siteleri * ve online yemek siparişi verebileceniz bir site *. eskişehirlilere benden kıyak ve selam olsun *.
    #3408414 (eses taraftari porsuk canavari, 17.05.2008 14:30)
  10. son yılların en hareketli gecesini yaşayan şehir. zira bir yandan takımlarının birinci lige yükselme mücadelesi, diğer yandan rte hazretleri ve tayfasının yaptığı 19 mayıs çıkartması. gerçektende enteresan bir gece...
    #3414180 (shalamar, 18.05.2008 20:53)
  11. eskisehirspor'un turkcell super lige çıkmasıyla çıldırma noktasına gelecek olan hatta gelmiş olan şehir. büyük küçük her takım için zorlu bir deplasman olacağı kesin. istanbul takımları formasıyla dolaşmanın hayal olduğu bundan sonra da efsane olacak olan psikopat taraftarlı şehir.
    #3433944 (Kechi, 23.05.2008 00:18)
  12. maksadım sadece gözlemlemek olup elde etmek olmadığından gençlere söylüyorum. çok kız var hepsi de iyi. kaçırmayın. hepsi benden yaşça küçük olduklarından ben sadece sevimliliklerini ve tarzlarını gözlemledim.

ikinci olarak, burada, çok fazla kazı kazan ve milli piyango satan kişi var. her köşede.

üçüncü olarak burada bir sürü kadın çamaşırı satan dükkan var. abartılı, lüks ve rengarenk.

dördüncü olarak küçük bir büyükşehir.

beşinci olarak bir sürü uluslararası organizasyon bu şehirde yapılabilir.

altıncı olarak tren garı çok kötü. şöyle ki; bir perondan öbürüne geçmek için rayların üzerinden geçmek gerekiyor. üstelik üzerinde de ölüm tehlikesi yazıyor.

yedinci olarak, google'dan aldığım haritası ile şehir birbiriyle örtüşmüyor.

sekizinci olarak, anadolu üniversitesi, çok güzel. ankara'daki üniversitelerin hepsini üstüste toplasan hepsinden yine de daha güzel. keşke orada okusaymışım.

tek kusuru ise sosyal demokrat bir şehir olması. * bu da içindeki bir çok insanı biraz züppe ve dünyevi yapıyor. birileri şu dünyanın ölümlü olduğunu hatırlatmalı.
    #3475064 (oteki turkiye, 31.05.2008 20:20)
  13. yedi sene önce geldiğim, bikaç güne ikinci kez ayrılmaya teşebbüs edeceğim şehir. ilkinde olmadı, kürkçü dükkanı misali geri döndüm. kolay kolay bırakmıyor yani. bakalım, bu kez olacak mı...

sosyal demokrat bir sehir oluşu beni bağlayan sebeplerin başında belki de. tabii, alttan alta yılmaz büyükerşen'in başkanı olduğu büyükşehir belediyesini gavur belediye diye boklamaya çalışan malum çevrelerin -ki o çevrelere her türlü küfrü etmek her çağdaş eskişehirlinin boynunun borcu- çabaları sonuç getirmez umarım da, gavur izmir'le birlikte turkiye nin aydinlik yuzu olmaya devam eder.

ayrılabilirsem, uhuuuu eskisehiriiim diye ağlamaklı bi entry girerim.
    #3475109 (nikim yok benim, 31.05.2008 20:29 ~ 20:37)
  14. insanın kopamadığı yer. eksikliğini hissettiği varlık
    çocukluğum,oyuncağım,neşem,heyecanım...şehrim
    #3475215 (digital white, 31.05.2008 20:49)
  15. tamamiyle eğlence için yaratılmış, sabahlara kadar insanların sokaklardan eksilmediği alkolün dozunun kaçırıldığı zaman, rock parçalarda kendinden geçerken, kafayı masaya koyup kaşını dahi yarabileceğin ama ona dahi gülümseye bilip arkadaşlarının haftalarca yarılmasına neden olabileceğin bir şehir.
    #3700033 (giynataci, 22.07.2008 00:56)
  16. yukarıdan bakıldığında sanki bir avrupa şehrine bakıyormuşsunuz hissi veren, çok güzel ve gelişmekte olan güzel ülkemin güzel şehri.
    #3700050 (oneqeno, 22.07.2008 00:58)
  17. anadolu ve osmangazi üniversitesi çıkarıldığında geleneklerini kaybetmemiş küçük bir anadolu şehri olabilecekken, bu üniversiteler sayesinde bambaşka bir hava edinen, belediye başkanı yılmaz büyükerşen' in önemli katkılarıyla ışıl ışıl parlayan bir metropol olma yolunda ilerleyen, farklı bir anadolu şehri.
    #3700098 (abberline, 22.07.2008 01:05)
  18. espark gibi büyük alışveriş merkezlerinin açılmasıyla birlikte küçük esnafın bir bir kepenklerini kapatmak zorunda kaldığı şehir.
    #3700115 (kafambidunya, 22.07.2008 01:07)
  19. türkiye'de insan haklari diye bir kavramdan söz etmenin imkansizliginin en buyuk kanitlarindan biri burasi. sabahin 7'sinde* kargalar bokunu yemeden firliyorum yataktan. mahallenin yarisi filan havaya uçtu diyorum uyku sersemligiyle. arabalarin alarmlari ötüyor. tüm sinirim altüst oluyor haliyle. nasil diyorum ya? bu kadar alcaktan bomba yüklü bir jet. dersime konsantre oldugum bir anda 5 tanesi ayni anda evimin tepesinden geçiyor. bir alisveris merkezine, bir pazara, bir fakülteye düsse bu uçaklar ne olacak? nispeten daha özgür bir yer burasi ve sanirim bazilarinin hiç hosuna gitmiyor bu durum.

(bkz: gözdagi vermek)
    #3709888 (seemann, 23.07.2008 22:00)
  20. yarım saat otogarında beklemek zorunda kaldığım ve bu insanlar bu uçak sesinde nasıl yaşıyorlar diye merek ettiğim ve "insan bu..alışkan varlık" dediğim ama "insan bu gürültüye de alışır mı be" diye şaşırdığım şehir.
    #3762632 (demirrr, 03.08.2008 02:25 ~ 04.08.2008 00:48)
  21. yasayanlar bilir. kediler damdam dama atlarken havada donup kalırlar soğuktan. uçak sesi kulaklarını patlatacak gibi yükselir bazen. porsuk ta sular çekilir, elalemin boku meydana çıkar falan...

ama kızı erkeği gecenin bir yarısı rahatça dışarı çıkıp dolanabilir, möğürebilir.
    yerli holiganlar oldcity derler falan.

gecenin bir yarısı tantuni yemeğe cıktıgımızda hızımızı alamayıp ' uyaaaannn hadiii olddciittttyyyy ' diye bağırdıgımızda zopaynan kovalanmıştık o ayrı. eşşeklik bende. öküz müyüm neyim.
    #3762747 (limanla kavgali isyankar kaptan, 03.08.2008 02:48)
  22. yılın bu mevsimleri her yeri gurbetçi kaynayan memlekettir.
    #3775420 (cibiliyetli, 05.08.2008 21:34)
  23. venedik'ten sonra gelen dünyanın en mükemmel şehri.

masterını bursa üzerine yapmış şahsımı adeta kendine hayran bırakmıştır. daha sezon açılmamasına rağmen üzerinde taşıdığı ruh/enerji beş duyu organıyla anlaşılacak kadardı. o kadar ki tranvayda birinin ruhunu popomda hisettim.

neyse efendim gördüklerimi anlatayım.

kampus'de indik, karnımız aç olduğundan arkadaş[who is in eskişehir since 2007] bizi bi lokantaya soktu. sulu yemek, çorba, pilav ve ıce tea şeftali aldım. cüzdanımdan 20lik alıp uzattığımda kasadaki herif 4.75 dedi. ulan ben bi ıce tea ye 5 lira verdiğimi bilirim. herhalde yemekler bozuk dedim, oysa ekmekle tabağı parlattığımda anladım ki yemekler oldukça başarılı. bu şehirden adam olur galiba dedim.

yemek yedikten sonra bölümüm olan inşaat mühendisliğinin olduğu iki eylül kampusu'ne gittik. pek hoşuma gitmedi. bu konu hakkında konuşmayacağım. oc şehir.

ardından arkadaşımın üniversitesi olan osmanazi'ye gittik. taksici de bizi kek sandığından mıdır ne okul çevresinde tur attı. sinirlendim, ama bilmediğim bi şehirde taksici gibi üstün bi insana bulaşamayacağım da farkındaydım. neyse baktık falan, geri döndük.

tranvayla çarşı'ya geri döktük, başladık yürümeye. hafiften aydınlık hava ve porsuk gerçekten süper bi ikiliydi, ama ben daha çok önündem geçen folloş hatunlara bakıyordum.

--- after a bit time---

günlerden pazar olduğundan arkadaş[dedim ya yukarda] piiz'e gitmemiz gerektiğini söyledi. 10 lira verip 2 bira içip deli gibi eğlendiğimde doğru şehre geldiğimi bi kez daha anladım. bi de eve 3 hatunla birlikte geri dönünce, evet evet kesinlikle doğru şehirdeyim.

o an karar kıldım, bu şehirde aşk yok arkadaş.

ertesi gün hatunları postalayıp ev baktık. sonunda 3+1 evin birini 500 liraya bulduk. ortalama bi fiyattı ama ev oldukca başarılı bi noktadaydı. hem osmangazi'ye hem de şahsımın boktan okuluna eşit uzaklıktaydı. hem de 500 lira lan.

evet, evet sevdim bu şehiri.
    #3836363 (zenci nicki, 18.08.2008 20:14)
  24. (bkz: sözlükte toprak muhabbeti yapmak)
    #3836423 (jamall, 18.08.2008 20:30)
  25. (bkz: seviyeli26m)*
    #3836427 (cemsbg, 18.08.2008 20:31)
/ 9
© 2008 - uludağ sözlük

eskisehir başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. eskisehir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eskisehir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ayca telirmak » umit dirin » cadillac escalade » yar saclari lule lule tayyip sana gule gule » michael skibbe » hasan akan » fenerbahce ulker » musait bir yerde indirmeyen minibus soforu » her sey cekirdek sayisiyla daha guzel olacak » para biriktirip sozluge yeni server aliyoruz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games