eski sevgiliye benzeyen birine rastlamak 

1. herşeyden evvel şunu söylemek isterim. sözlükte eski sevgili ile ilgili binlerce entry olduğundan, bu tür bir başlık arattım en yakın "eski sevgiliye benzeyen birini tanimak" başlığı vardı ancak anlatmak istediğim o olmadığı için yeni bir başlık açtım.

önce tanım : yolda, sokakta, parkta ya da herhangi başka bir yerde eski sevgiliye çok benzeyen birini görme olayıdır efendim.

çok garip bir duygudur aslında. bir süre hayret edersiniz "ne kadar da benziyor" diyerek. sonrasında yerini tanışma isteği alır. hemen ardından "ben onun kişiliğinide sevmiştim, iyi geçiniyorduk" denir. vazgeçilir, sonra tekrar bakılır.

en kötüsüde karşılık almaktır. kendini suçlu hisseder insan. "ne yapıyorum lan ben? orjinali terkedince fasonuylamı idare edecem. mal değil lan bu, insan" dersiniz.

bir nevi "gelen gideni aratir mı?" sorunsalıdır aslında.

en sonunda ortam terkedilir. en hayırlısı budur çünkü.
    #3428301 (cok kastim 29 karakter rumuza, 21.05.2008 20:21)
  2. akla leman sam'in anladim ki sarkisini getiren olay.

"dun gece hic tanimadigim bir erkege -kiz da olabilir-
    sirf sana benziyor diye usulca sokulup, merhaba dedim."

ama..

"anladim ki hic kimse, hic kimse sen degil."
    #3428312 (KoPuSh, 21.05.2008 20:23)
  3. anlamsız bir şekilde rastlanan kişiye karşı garip bir sempati duyulmasına sebep olur.
    #3428314 (bahadir, 21.05.2008 20:23)

© 2008 - uludağ sözlük

eski sevgiliye benzeyen birine rastlamak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. eski sevgiliye benzeyen birine rastlamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eski sevgiliye benzeyen birine rastlamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» egretileme » turuncu sapkalilar » emilie de ravin » lynyrd » newcastle united » serkan turk » baslik uplama » 10 kasim 2008 saat dokuzu 5 gece » zikkimin koku » andre breton a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games