eski kasetleri yeniden dinlemeye baslamak 


kapat
  1. cd ve mp3 lere "yaf bir şeyler eksik bunlarda" şeklinde yaklaşarak, eski kasetleri dinlemeye başlamaktır.

    kemanların yay gıcırtısı bile duyulur.
    #710147 (pilotmont, 08.10.2006 14:27)
  2. zahmetli olsa bile, özellikle yanında bir de emektar dostunuz olan, pil kapağının artık tutmadığı, köşeleri deforme olmuş,''sony''yazısının esamesinin kalmadığı walkman'iniz de yanınızdaysa zevkli olan eylem..
    evde yapılacak, ya da zaman öldürülecek eylem olmadığında, eliniz eski kasetlerin bulunduğu dolaba gider, alabildiiniz kadarını alırsınız, uzanırsınız yatağa, önce walkman'ın pillerini kontrol eder, sezen aksu'dan bir girersiniz; sırasıyla sen aglamadan bir girersiniz, onu, sezen aksu soyluyor, gulumsetakip eder, ki bir türlü sezen'i bitiremezsiniz..eskimiş, uçları sararmış kitaplardan farksızdır, bitmek bilmez, sevdiğiniz şarkı bittiğinde, geriye sarar en az 3-4 kere yine dinlersiniz, acınızı almak gibi bir şeydir, bu eylem, bitmek bilmez..sırasıyla uzun süre sonunda emelinize ulaşır, eski şarkıların gıcırtısını duymanın verdiği dinginlikle ''polyyanna'' kıvamına varırsınız, hissedilmesi gereken naif duygulardan birisidir..
    #710285 (faidelibilgi, 08.10.2006 15:07)
  3. müzikal gelişimini görür insan .. nerelerden nerelere gelmişim der ..

    (bkz: kimler geldi kimler geçti)
    #710339 (tudor lodge, 08.10.2006 15:25)
  4. pek bi nostaljik anlardır o anlar. o şarkılarla birlikte zamanda yolculuğa çıkar, eski günlere gidiverirsiniz.bi iç geçirir hey gidi gunler hey deyiverirsiniz.
    #710344 (a dying wish, 08.10.2006 15:26)
  5. unutulmuş ama zaman zaman zihinde duyulan şarkıları yeniden dinlemektir.eski günlere dönmek o kasedi alışnızı dinleyişinizi yani o zamanları hatırlarsınız gene.belki de zaman zaman gözleriniz dolar.tuhaf birşeydir.
    #710373 (eudaimonia, 08.10.2006 15:33)
  6. garip bir nostalji yaratan alışkanlıktır. kasedin dönmesinin çıkarttığı o uyuz eden ses bile bu anlarda rahatsız etmez. hatta garip de bir haz duyulur bu eskilerden kopup gelen alışkanlığın tekrar dirilmesinden.
    #710397 (InsomniaC, 08.10.2006 15:37)
  7. cd deki gibi çat çat ileri gidemezsiniz, ileri sarmak da işinize gelmez,tüm albümü sıradan dinlersiniz. yine de güzeldir ama. tabi önce bir tozunu almak lazım. tozunu alırken eski günleri yad etmek lazım.
    #710398 (pelvis, 08.10.2006 15:38)
  8. geçmişe özlem duymaya başladığınızın işaretidir bu.
    #710708 (TSiGALKO, 08.10.2006 16:44)
  9. hele ki eski plakları dinlemek vardır ki eski plağı olanlara nasip bir olaydır.ve ne en iyi sıkıştırmayla yapılan mp3ler ne en iyi teknolojiyle çıkan cdler ,o plakları,walkmenin pili bitmesin diye kalemle sarılan kasetlerin tadını verebilir.
    #710762 (jellyjam, 08.10.2006 16:54)
  10. 90 larda çocukluğunu ve gençliğini geçirdiysen şimdilerde bol miktarda özlem çekip yapılan eylem ozellikle grup vitamini surekli dinlemek hos oluyor
    #711136 (Lefter, 08.10.2006 18:02)
  11. son dönemlerdeki albümlerin gürültü karmaşasından kaçıp eskilerin cızırtılarına bile sığınacak hale gelen melankolik insanın yapacağı harekettir. günümüzün gudik alt yapıları, yerini bulup oturmaya yeltenemeyan sözcükleri ve duygudan bi haber 15 dakikada yapılabilen eser diyerek gerçek eserlere hakaret edilen şarkılarından kopmanın vakti geldiğinde yapılan harekettir.
    #712794 (tulbentustundesakiz, 08.10.2006 23:05)
  12. yitirilen bir şeyleri özlemenin farkındalığıdır...
    #712956 (grejuva, 08.10.2006 23:43)
  13. hayli sarmış hadisedir. daha derinlere inilerek en eskiler bile dinlenecektir.
    #815674 (pilotmont, 04.11.2006 22:46)
  14. yeni kasetlerin beğenilmemesiyle yapılacak olay. günümüz parçaları eskiler kadar zevk vermiyor nedense.

    var mı bundan kral şarkı?

    (bkz: informer)
    #815796 (optio, 04.11.2006 23:18)
  15. zamanında eski şarkılara yüklenen anlamların hatırlandığı, gülümsemelerin, gözyaşlarının eşlik ettiği eski fotoğraflara bakmakla, yıllar öncesinin günlüğünü okumakla bir tutulabilecek eylem.
    #836880 (kelmajeste, 09.11.2006 19:26)
  16. (bkz: teyp)
    (bkz: makaralı teyp)
    #1105575 (pilotmont, 04.01.2007 19:05)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

eski kasetleri yeniden dinlemeye baslamak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. eski kasetleri yeniden dinlemeye baslamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eski kasetleri yeniden dinlemeye baslamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about eski kasetleri yeniden dinlemeye baslamak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» wwe smackdown vs raw 2007 » paleolitik donem » bedava sitem » cenabet halde deney yapan insan » denitrifikasyon » kotiledon » bomba efekti » olum sana hic yakismadi » young people fucking » the pusy cat dolls » anti antalyaspor » sari odalar » telsim musteri hizmetleri » hiyarli baba » necati seckin » sertab erener kocasi » talijanska » faruk nafiz camlibel » faruk nafiz camlibel » milli cemiyetler » sozlukte gezinen cin » november rain » paladyum » the fucker man » yaran besiktas taraftari » fantastik facebook gruplari » seksten once nutella » komen » eski sevgiliyi ozlemek » gunluk hayatta sozluk formatinda konusmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » fridge » romain duris » hoca efendi kim la » osmanli cumhuriyeti » hans arp » harder faster » manana » fethullah gulen in bir bebegi iyi etmesi » sag tac cizgisine paralel giden futbolcu » turkcell super lig