eski fotograflara bakip huzunlenmek 

kapat

1. insanları daha genc, daha cok, daha canlı görmektir hüzünlendiren ki an, fotograftaki merhumları saydırır olmustur. an, gecmisi ister olmustur...
    #1248434 (saprofitpardus, 02.02.2007 19:33)
  2. 'biz buyuduk ve kirlendi dunya' sözüyle uyumlu olarak, büyüdükçe dünyanın gerçeklerini, insanların gerçek yüzlerini ve hayatın aslında önceden sandığımız gibi rahat, kolay, en büyük sorumluluğun ders çalışmak olduğu, eğlenceli birşey olmadığını; aşkın, acının, kayıpların, hayalkırıklıklarının, sorumlulukların, zor elde edilen başarıların, haksızlıkların hayatın bir yüzünü oluşturduğunu öğrenmemizle birlikte; kimi zaman fotoğraftaki bir kişinin ölmüş olması, kimi zaman gülümseyerek kolkola fotoğraf çektirdiğiniz 'dost'unuzla artık görüşmüyor olmanız, eski sıcak arkadaşlık ortamı ve yüzlerdeki 'saf'lık ifadesinin kalmayışı sonucu eski fotoğraflara bakıp hüzünlenmek ve sonrasında 'ne güzel günlerdi..' şeklinde iç geçirmekle karakterize durumdur. kişiyi en çok yaralayanlar da eski fotoğraflara baktığında ve bir de şuanki haline baktığında hiç beklediği gibi olmadığını, 'hayatta yapmam' dediği bir çok şeyi yaptığını görmesi, yani bir nevi kendiyle hesaplaşması ve kaybettiği bir sevdiğini o fotoğrafta canlı gibi birerbir görmesidir. bütün bunların akabininde o günlere gidilir, düşünülür, derin bir iç çekilir.. sonra ya bir kapı çalar ya bir telefon.. albümler dolaba kaldırılır, hayata devam edilir. *
    #1248509 (cilekrazzi, 02.02.2007 19:52)
  3. anıların sebep olduğu duygu seline kapılmaktır.
    #1248518 (antisocial, 02.02.2007 19:53)
  4. (bkz: maziyi arıyor şimdi gözlerim)
    #1248520 (kirmizi baslikli istasyon sefi, 02.02.2007 19:54)
  5. hele hele fotoğraftaki kişilerden biri yoksa, ölmüşse, o an için fotoğrafın insan kadar değerli ya da değeri olmadığının gerçeğini anladığın, karamsarlığın içine çöktüğü andır eskilere dair yaşanan.
    düşününce aslında insan ne kadar aciz bir varlık olduğunu anlar.
    #1248591 (fayaka, 02.02.2007 20:09)
  6. mirkelamın hatiralar şarkısı bu süreç boyunca harika bir fon olarak oturtulabilir.

geçip giden mm.. zamanları mmm..bir yerlerde bulsam..
    #1248616 (ziplayan pigme, 02.02.2007 20:14)
  7. aslında fotoğrafı çektirdiği gün sadece formata uymak için gülümsemiş olduğunu unutup, kendini o günlerde mutluymuş gibi hatırlayıp, içinde bulunduğu günden yakınmaktır. (büyük bir ihtimalle şu anda geçmişinden daha iyi bir durum içerisindedir).
    #1248715 (tazmaniann, 02.02.2007 20:30)
  8. şu anda yanınızda olmasını istediğiniz kişiyi eski fotoğraflarda yanınızda görürsünüz. o kadar eksik hissedersiniz ki kendinizi, fotoğraftaki halinizi o kadar kıskanırsınız ki! zamanın acımasızlığının farkına varırsınız, fotoğraftaki halinizin hayalleri aklınıza gelir sonra ve şimdiki halinize bakıp çok acı bir gülümseme yerleştirirsiniz suratınıza, ağlamamak için.

offfff neden karıştırırsın eski eşyalarını bilmem ki! iyi bok buldun afedersin...
    #3446460 (sanirim osurdum, 25.05.2008 19:04)
  9. sahsıma buket tv ızleyınce gelen olgudur. ulan nerden bulursunuz hakan peker'ın bır efsaneydı efsaneydı senle beraber olmak sarkısını bulup bır de klıbıyle yayınlarsınız. ortaokuldakı platonık askımı hatırlar hayal kurardım bu sarkıyla. ah ulan ahh buket tv. ısmıne koyayım.
    #3446479 (BodrumTorbası, 25.05.2008 19:10)
  10. eğer hızlı bir şekilde kilo almışsanız eski zayıf suretlerinize bakarak hüzünlenebilirsiniz.
    #3446490 (fehimsiz ekmek, 25.05.2008 19:12)
  11. küçüklük fotograflarınızı gördüğünüz zaman ağlama durumu gerçekleşebiliri.
    "vay be eskiden ne kadar güzeldi, keşke hep küçük kalsaydım" gibi cümleler beyninizde yankılandıktan sonra bir üzüntü çöker üstünüze.
    #3877371 (wings for marie part 2, 27.08.2008 13:17)
  12. eskiden çekilmiş fotoğraflara bakıp, için hüzünle dolması.

eskiden çok eskiden çektirdiğiniz ve belkide bir daha hiç olmayacak kadar mutlu olduğunuz bir dönemin resimleriyse eğer, ve bir daha o yaşta ve o mekanda olamayacağınız gerçeği mıhlanmışsa beyninize, içiniz tarifi zor, garip bir şekilde burulur ağlamak istersiniz ağlayamazsınız bile..
    bir yandan mutlu geçirdiğiniz zamanların verdiği huzur, bir yandan bir daha o zamana geri dönememenin verdiği hüzün harmanlanır, garip işte tarifi yok..
    #4193239 (şubat, 06.11.2008 12:34)
  13. teoman'ın paramparça şarkısında ki : nasıl oluyor vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor
    sözünü hatırlatan olaydır.
    #4193245 (sheyytan, 06.11.2008 12:36)
  14. Hüzünlenmemek için yapmadığım eylemdir.
    #4193337 (Travis, 06.11.2008 13:03)
  15. sonunu bile bile yaptığım, o da yetmedi mi "len nie sade ben acı çekiyorum? bırakıp gittiniz alın siz de acı çekin" diyerek hazırladığım klipleri kopyalayıp ilgililere postalatan eylemdir. ah alma ihtimalim yüksektir.
    #4193389 (journalist7, 06.11.2008 13:22)
  16. eski bir anı hakkında konuşulduktan sonra daha çok yapılandır.
    #4193409 (galapagoslu iguana, 06.11.2008 13:32)
  17. gecmisteki yasanmıslıklara geri dönme istegini de uyandırır bazen. keske bi'zaman makinesi olsa da o günlere tekrar dönebilsem diye düsünürsünüz. yanlıs oldugunu düsündügünüz seyleri yine sizin dogru kabul ettiklerinizle takas etmek istersiniz. o alt tarafı bir resimdir, hatta keske daha düzgün gülümseseymisim, saçlarım şöyle olsaymıs falan filan dersiniz. ama yine de kendinizi o ana gitmekten alamazsınız. amma velakin gecmis her zaman siyah beyaz!
    #4194841 (latife yaptim yer misin, 06.11.2008 20:13)
  18. bütün fotoğraflara zamanında yapılan bir operasyonla karşılaşılması muhtemel olmayan durumdur.
    (bkz: yak bütün fotoğrafları)
    #4194943 (lillian, 06.11.2008 20:36 ~ 09.11.2008 14:30)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

eski fotograflara bakip huzunlenmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. eski fotograflara bakip huzunlenmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eski fotograflara bakip huzunlenmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about eski fotograflara bakip huzunlenmek. Copyright of the articles are belong to their authors.

» wwe smackdown vs raw 2007 » paleolitik donem » bedava sitem » cenabet halde deney yapan insan » denitrifikasyon » kotiledon » bomba efekti » olum sana hic yakismadi » young people fucking » the pusy cat dolls » anti antalyaspor » sari odalar » telsim musteri hizmetleri » hiyarli baba » necati seckin » sertab erener kocasi » talijanska » faruk nafiz camlibel » faruk nafiz camlibel » milli cemiyetler » slywitch » keskin sirke » this is your life » beyaban » ders calismak lazimken calismamak » kent » enes » modern islam » komen » baba kiz iliskisi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » opusmesini bilmeyen erkekler » ibrahim kaypakkaya » godaddy » babalarin agzina yapismis laflar » elinden gelen bu mu he diyen sinema karakteri » ask carpmasi » nas suresi » milton avery » ben bu yaziyi kendime yazdim » 6 nci hudut alayi