eski esyalari atmaya kiyamamak 

kapat
  1. insanların evlerinin tam bir nostalji çöplüğü olmasına sebep olan, üzerinde nice anıların yaşandığı, duyguların paylaşıldığı, anlamı olan eski eşyaları bir türlü atmayı becerememektir. sonuç: geçmişle, anılarla, dolu bir ev.
    #274644 (asiti kaçmış kola, 24.05.2006 14:29)
  2. içinde bi yerle vedalaşamayan insanın kendine ve hatıralarına olan özeni.
    #274654 (olric, 24.05.2006 14:31)
  3. aslında atılmaya kıyılamayan eşyadan ziyade geçen yıllardır nesnelerin bünyesinde..insan psikolojik yönü ağır basan bir varlık.yeri geldi mi bir kıyafet,eski bir şarkı hatta bir kou dahi eski güzel günleri hatırlamaya vesile olabiliyor.işte bundan dolayı atmaya kıyamıyoruz eskilerimizi,gün gelir de o zamanları hatırlama gereksinimi duyarız diye..zira bu tip şeyler daha güzel bir şekilde geçmişe yolculuk yapmayı sağlıyor..
    #274714 (grand ekinoks, 24.05.2006 14:52)
  4. sahip olduğum psikolojik hastalık. Onları attığım zaman, ihanet etmişim gibi geliyor. "ya nasıl olurda ben bunu dışarıya,soğuk sokakalara atarım" gibi hislere kapılıyor insan.
    #274767 (maksat muhabbet, 24.05.2006 15:08)
  5. en asil duygunun insaninın davranışıdır.,
    aslında tamamen bağlanmanın ve duygusallığın getirdiği bir şey. bu bazı insanlarda takıntı boyutundadır.
    misal ben. bir mcdonalds çilekli shake bardağını yolda içip, otobüste elden bırakmayıp, eve gelince de "şu vitrinin üzerine koyayım orada dursun" gibi duygulara kapılmaya başlıyorum. en ufak bir şey çizdiğim kağıtları annemin şerrinden, ölümüne koruyorum.

yerde gördüğüm herhangi bir şey veya yolda yürürken aklıma gelip de yapmadığım bir atraksyon, aklımı yiyip bitiriyor. maksimum 5 adım sonra geri dönüp olması gerekeni olması gerektiği yerde yapıyorum, topluyorum, bir köşeye atıyorum. bazı şeyleri olması gereken yerde yapmamanın hayatımı büyük ölçüde etkileyeceği gibi bir fikrim vardı hep. sürekli hayal dünyamda bir şeyler geliştirdim bunun üzerine. şimdi paralel evrenler vesaire benden büyük ve benden ciddi insanların tartıştığı şeyler olduğunu bir bir öğrendim. başıma çok sık geldi bu gibi şeyler. ayrıca truman show'un dünya genelinde bir çok gizli ortağından biriyim. *
    #2374749 (fatality of fantasy, 24.09.2007 22:42)
  6. en güzel örneği elif safak - bit palas tır derim.
    madam teyze, eşyaların önemini yüzümüzde bir tebessümle bırakıp gider kitapta...
    #2374765 (immortalease, 24.09.2007 22:45)
  7. sonunda evin çöp eve dönüp zabıta zoruyla atılmasına neden olacak psikolojik vaziyettir.
    #2374777 (pipittin, 24.09.2007 22:47)
  8. insan telefon defterini temize cekerken bazi isimleri eski defterinde birakir
    kucuk iskender
    #2374835 (sonrabirgun, 24.09.2007 22:56)
  9. genellikle yaşlılarda görülen ve evi hareket edilmez bir hale getiren durumdur.
    #2374892 (kumralada, 24.09.2007 23:05)
  10. genellikle yaşlılarda görülen ve evi hareket edilmez bir hale getiren durumdur.
    #2374896 (kumralada, 24.09.2007 23:13 ~ 13.11.2008 09:43)
  11. kıyıldığında tam bir ferahlık duygusu veren eylemdir. internet üzerinden her boku download etme yetisine sahipken eskiden kalma 600 teyp kasedini atarken yaşadığım buruk sevinçtir. 15 torba falan dolduğunu görünce sevinçten coşmamı sağlamış eylemdir. atınız efendim atınız.
    #2374958 (selfless, 24.09.2007 23:25)
  12. genelde anneannelerimizin kullandıkları eşyaları kullanılmaz hale geldikten sonra bile o kullanılır, israf, siz kullanmasını bilmiyorsunuz, orada kullanılmasada şurada kullanılabilir gibi bahanelerle atmak istememeleridir. bide tabi antikalarıda atmak olmaz.
    #2375341 (dreamer kry, 25.09.2007 00:22)
  13. anılarla yaşamaya mahkum olmaktır. anılarla yaşamaktan keyif almayı öğrenmektir.
    #3151584 (extremeufo, 17.03.2008 00:37)
  14. çöp eve hergün daha yaklaştıran eylemdir.
    #3151611 (jack daniel, 17.03.2008 00:41)
  15. aradan yıllar geçtikten sonra evde çöpten dolayı yatılamadığınızı farkedip başka bi ev almaya yeltenebileceğiniz durum.
    (bkz: git bi psikiyatriste görün)
    #3151642 (tripanazom, 17.03.2008 00:44)
  16. 'bir gün lazım olur' düşüncesine had safhada takılı kalmaktır. Genellikle annelerde görülür.
    #3154110 (soulsick, 17.03.2008 17:58)
  17. genelde yaşlılarda görülen bir durumdur. bir de durmadan külot atlet alıp sandıklarda saklarlar.
    #3154120 (asperg, 17.03.2008 18:00)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

eski esyalari atmaya kiyamamak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. eski esyalari atmaya kiyamamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eski esyalari atmaya kiyamamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about eski esyalari atmaya kiyamamak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» wwe smackdown vs raw 2007 » paleolitik donem » bedava sitem » cenabet halde deney yapan insan » denitrifikasyon » kotiledon » bomba efekti » olum sana hic yakismadi » young people fucking » the pusy cat dolls » anti antalyaspor » sari odalar » telsim musteri hizmetleri » hiyarli baba » necati seckin » sertab erener kocasi » talijanska » faruk nafiz camlibel » faruk nafiz camlibel » milli cemiyetler » mevlana ihtifalleri » la isla bonita » atilim rhinos » quando a chuva passar » home county » ekmekle hayvan besleme kulturu » vidic » dominic purcell » begenilen en acikli turk filmleri » milton avery » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » melekler » minuscule » tuluhan tekelioglu » ben senin babanim doverim de severim de » msnde yanlis kisiye ileti yazmak » shams ensemble » firinci » caylaklara baslik acilamiyor » entry dogum yapti » ozlemin somutlasmasi