esinize hukmedebilmek icin ona teslim olunuz 


kapat
  1. Kendi içerisinde çelişen ve çelişmekle de kalmayarak eşlerin birbirlerine, birbirlerini hükmedebilecek insanlar gözüyle bakmalarına sebep olarak daha en başta evlilik kurumunun bir tarafın diğer tarafa teslim olup, diğer tarafın öbür taraf üzerinde hakimiyet kurması şeklinde içselleştirilmesi yanlışlığına kapı aralayarak, eşitlik kavramının yerine tek taraflı bir hakimiyet vurgusunun almasına sebep olacak bir anlamı su yüzüne çıkarması işten bile olmayan bi siktir git dedirten dinci zirvalarindan birisidir.

    Dün itibariyle bir talihsizlik sonucu istem dışı bir nedenle tanık olmak durumunda kaldığım gunumuzde halen imam nikahi kiyan garip insan davranışı sırasında, imam efendinin evlenecek olan iki insana karşı zikretmekte hiçbir çekince görmediği; esinize hukmedebilmek icin ona teslim olunuz ifadesi, kelimenin tam anlamıyla kanımı damarlarımdan çekmiş, tüylerimi diken etmiş ve gözbebeklerimin büyümesine neden olmuştur.

    Bu devirde böyle bir zihniyetin kendisine yer bulabilmesi oldukça ilginçtir. Her ne kadar farklı düşüncelere müsamaha gösterilmesi gerekirse de insan kimi düşünceler karşısında afallamadan edemiyor. Tabi saygı duymaktan başka da yapılacak bir şey yok. Buda bir başka gerçek.

    Evlilik müessesesinin iç işleyişine farklı bir yorum katıştır söz konusu ifade. Dini motiflerle desteklenmiş ve kadının er kişisi karşısında bir anlamda küçültülmesine dönük bir altsal anlamı beraberinde getirmektedir. Kadın erkek ilişkisini erkeğin iktidarının boyunduruğu altına almaya ve kadının bir anlamda pasifize edilip evlilik süresince karar alama mekanizmasının ve o kararları uygulama hakkının tek taraflı bir tasarruf ile erkeğe verilmesinin savunulmasıdır. ataerkil toplum yapisinda bu doğaldır denebilir ama her doğallık illaki olacak demek değildir ya da olmalı. Bir yere kadardır doğallık ve bir yerden sonra yerini anormalliğe bırakır ki bu hoş görünümlere yol vermez.

    Kadın ile erkeğin ilişkisi karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde olmalıdır. Buna bir de eşitlik eklenmelidir. Kararların ortak alınması ve sorunların ortak çözülmesi pek tabi ki unutulmamalıdır. Erkeğin kadından bir adım önde olması ya da tam tersi söz konusu olmamalıdır. Mesafeler eşit uzaklıkta olmalıdır. Hele ki, birinin ötekisi üzerinde hükmedici bir hakkı kendinde görmesi ya da toplumun böyle bir hakkı vermesi, o hükmedilenin mağdur olmasını getirir ki bu, evliliğe konacak son nokta olabilir.

    esinize hukmedebilmek icin ona teslim olunuz tarzı gözü din perdesi şle kapanmışların savurduğu ifadelere itibar edilmemeli, gülüp geçilmelidir. Kimsenin kimseye hükmetmesi için ona teslim olması söz konusu olmamalıdır. Olması gereken sevgidir, anlayıştır, ortak bir yaşama atılan adımların ne kadar değerli ve önemli olduğunu idrak edebilmektir. Ancak böyle mutlu olunabilirdir.
    #3723674 (bluevelve, 26.07.2008 13:18)
  2. (bkz: dogum gununde askeri birlige teslim olmak)
    #3723740 (rikimikipiki, 26.07.2008 13:29)
  3. ilişkilerde teslimiyet diye bir şey ne zaman mevzu oluyorsa ya da buna neden olanlar mevzu ediliyorsa o ilişki tehlikede demektir. teslim olmak için arada güvenin olmaması gerekir.

    aşk , elinde topla tüfekle girdiğin bir savaş değildir.
    #3723805 (viva la fidel, 26.07.2008 13:40)
  4. çok sinsi ve alçakça bir öğüt. ben bu sözü okuyunca şunu anladım kendi adıma nacizane: "ulan salak karı, kocana car car carlayacağına boyun eğmiş gibi görün, gönlünü hoş tut, sonra efendimsin ayağına adamı parmağında oynat, arkasından oyunlar çevir, sinsi ol sinsi, gerçek yüzünü gösterme!"
    defalarca okudum cümleyi her defasında aynı şeyi görüyorum hükmetmek için teslim ol mantığında; riya, sahtekarlık, sinsilik, lider olma çabası, rekabet! bu mudur evlilik kurumuna bakışınız?
    #3723845 (dunden sonra yarindan once, 26.07.2008 13:48)
  5. (bkz: bluevelve ile gençlere tavsiyeler)
    #3723883 (serbest radikal, 26.07.2008 13:55)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

esinize hukmedebilmek icin ona teslim olunuz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. esinize hukmedebilmek icin ona teslim olunuz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu esinize hukmedebilmek icin ona teslim olunuz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about esinize hukmedebilmek icin ona teslim olunuz. Copyright of the articles are belong to their authors.

» wwe smackdown vs raw 2007 » paleolitik donem » bedava sitem » cenabet halde deney yapan insan » denitrifikasyon » kotiledon » bomba efekti » olum sana hic yakismadi » young people fucking » the pusy cat dolls » anti antalyaspor » sari odalar » telsim musteri hizmetleri » hiyarli baba » necati seckin » sertab erener kocasi » talijanska » faruk nafiz camlibel » faruk nafiz camlibel » milli cemiyetler » hotspot shield » nisa » yedek subay sinavina girecek adaylara oneriler » orda juventus burda besiktas » nevai » uc harfliler » isimlendirilemeyen bir aksaklik » butun kadinlari ayni sanmak » issiz adam i izlemeye yalniz giden erkek » yedirenk halk oyunlari genclik ve spor dernegi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » karadenizde amerikan donanmasi » dua ederek musluman oldugunu ispatlamak » melike doner » tersine donen emek arz egrisi » para ustu olarak verilen sakizi kabul etmemek » manuela » gavan » pariltilar » yaran facebook gruplari » okcu diye aldik bokcu cikti