eser karakas 

kapat
  1. türkiye'deki en büyük avrupa birliği savunucularındandır. söylediklerinin çoğu mantıklıdır,bir de hırlıyormuş gibi güler.
    #727242 (chilavert, 12.10.2006 12:49)
  2. Türkiyenin ne pahasında olursa olsun, karşılığında ne verilirse verilsin Avrupa Birliğine girmesinden yanadır. Kendisi iktisatçı olduğu için Siyaset bilimi ve Uluslararası ilişkilerdeki ince manevraları çok kestiremez kanımca. Keza AB'ye girmek için karşılığında verilecekler listesi, ince siyasi manevralarla kısaltılabilir. Gel gör ki Recep Erdoğan önderliğinde ne siyaseti ne manevrası.
    #1052713 (mikrop, 25.12.2006 03:45 ~ 17:31)
  3. ab nin ürettiği bir ekonomi profesörü, ab propogandacısıdır.

heryerde bol bol ab ye mutlaka girmeliyiz nutukları çeker. şöyle de garip bir laf etmiştir geçenlerde, "türkiye ketçap gibidir, sıkarsınız sıkarsınız gelmez, sonra gelince de bütün tabak kıpkırmızı olur"
    #1295628 (beyazyelkenli, 12.02.2007 21:01)
  4. son günlerdeki gruplandırma, kategorilendirmeye göre ab ye satılmış vatan hainleri statüsüne sokulabilecek aydındır.
    #1295666 (ethempertevefendi, 12.02.2007 21:07)
  5. Son kitabı 'KARANLIĞA TAŞ' ı bulmakta sıkıntı çektiğimiz yazardır.
    #1468645 (alonejuveline, 29.03.2007 20:28)
  6. aklımda kaldığı kadarıyla bir dönem ntv'de katıldığı bir programda "avrupa birliği'ne karşı olan bir insanla muhattap olamam" mealinde bir cümle kurarak ne kadar demokrat ve aklı başında bir kişiliğe sahip olduğunu ispat etmiş..! aşırı tüylü bir insan mı yoksa tüyü dökülmüş bir goril mi olduğuna bir türlü karar veremediğim canlı..
    #1468686 (golgi aygiti, 29.03.2007 20:39)
  7. kanal 24'te kankası mehmet altan'la birlikte sundukları yuvarlak masada avrupa birliği,sivil demokrasiyi ateşli bir şekilde savunan iktisatçı.

demokrasinin önündeki engellerden birinin haklı olarak askerin maalesef siyasetin içinde hep var olmasını gösterirken, diğer etmenleri mesela; doğudaki feodal yapıyı, siyasi partiler kanunlarını, yüzde onluk barajı demokrasimizin birer ayıbı olarak görmemesi veya tam olarak bunları önündeki set olarak görmemesi onu bu davasında hem tutarsız olduğunu hemde samimi olmadığını gösterir.
    #2062600 (hoporlo, 03.08.2007 14:26 ~ 14:27)
  8. türkiye içinde bulunduğu zor durumdan nasıl kurtulur ve nasil aydinlik bir turkiye kurulur gibi iç açıcı sorunsalları ve bu sorunsallara mantıklı çözüm yollları üreten, geyiğe vurmadan laik ve müslüman bir coğrafyayı nasıl tek çatı altında tutarız gibi enteresan* dertleri olan herhangi bir kalıba girmekten itinayle çekinen bir kişilik olmasına rağmen türkiye ab'ye girmezse ülkenin sonunun geleceği konusunda felaket tellallığı yaparak ara sıra beni şaşırtan türk aydın kişileri kategorisinde üst sıralarda yer alması gereken bilge kişilik.
    #2181505 (firavun, 23.08.2007 01:12)
  9. istanbul, 18 Ekim 1953 doğumlu Eser Karakaş öğrenimini;

ilköğretim: Moda ilkokulu, 1964.
    Orta Öğretim: istanbul Saint-Joseph Lisesi, 1973.
    Yüksek Öğretim: Boğaziçi Üniversitesi, idari Bilimler Fakültesi, Ekonomi Bölümü, 1978.
    Yüksek Lisans: istanbul Üniversitesi, iktisat Fakültesi, 1980'de tamamladı.

Doktorasını istanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Fakültesi Enstitüsü, Maliye Anabilim Dalı'nda 1985'de yaptı.
    Tez Konusu: Neoklasik iktisatta Vergileme-Tasarruf ilişkisi. Türkiye örneği: 1963-1984.

Bütçe ve Mali Planlama Profesörlüğü, 1996.
    #2443916 (IIIuminati, 08.10.2007 14:55 ~ 14:56)
  10. kendisini her ne kadar medyadan tanısam da 8 ocakta üniversitemize(dicle üniversitesi) gelip neden kayıtsız şartsız Ab'ye evet dediğini açıklayan star ve zaman gazetelerinde yazan yazar,öğretim görevlisi
    #2812785 (teknick47, 09.01.2008 15:52)
  11. aslen iktisatçı olmasına rağmen, şu sıralar sikmabasın savunusu için tv'lere çağrılan demirbas öğretim üyesi. nereyi açsam hoca almış eline sazı, yok efem özgürlük, yok efem devlet, millet, üniversite lafları ile karşımda.

natık olduğuna şüphe yok, dolu dolu konuşuyor, ağzı dolu manasına. herkese, her yerde, her dem özgürlük diye bir akort yapmış, çalıyor ha babam çalıyor.

"özgürlüklerin bu kadar abartılması ileride götümüze girerse ne olur? aha afganistan!" ya da "hangi özgürlük, hangi sınırda, diğerinin alanına girer, bunu nasıl belirleyeceğiz" sorusuna yanıtı ise açık, "özgürlükleri verin, asayiş bozulursa, devlet gereğini yapar, türkiye afganistan değildir".

devlet erkinin, hâli hazırdaki hükümetin elinde bulunduğu kimse tarafından hatırlatılmıyor, geçmişte de gereğini yapmamışlardı, ileride de yapmaları için sağlam bir gerekçe yok. bi allah'ın kulu da çıksın, sorsun şu soruyu diye bakınıyorum ama olmuyor. karşısına oturttukları insanlarda genelde "laiklik elden gidiyooooo!" dan başkaca bir şey söylemediklerinden dolayı, ortak tartışma ekseni diye bir şey oluşmuyor. her iki tarafta kopuyor gidiyor. geriye ise güzel laf eden insanlar haklı imiş gibi bir intiba uyanıyor ki bu da natık hocamızın en büyük cephanesi, biteceğe de benzemiyor.

"devlet gereğini yapmaz ise nedir ne değildir?"

aslında üç aşağı beş yukarı yanıtı tahmin ediyor insan. "o zaman senin devlete güvenin kalmamış, tartışacak bir şey yok" denilecek muhtemelen, ardından da şu gelir o durumda, "rastgele bir akp'li belediye seçip binasına girelim, en az 5 tane türbanlı belediye çalışanı göreceğiz, gelecekten bahsetmiyorum, aha şimdiki durum bu, anayasa erkini aldıktan sonra ne olacak? başlarına taş mı düşecek? vahiy mi inecek? bunlar mı gereğini yapacak?, yapma hocam etme"...bundan sonrasını tahmin edemiyorum işte. "ben onlara da karşıyım" diyebilir ki güzel bir haydaaaa!! tepkisi için ideal durumdur.

bir başka natığın da türkiye'nin başbakan'ı olduğunu görünce insanın sofist olası geliyor. "ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemli" lafına çok değer veriyoruz anlaşılan, gereğinden fazla!
    #2959233 (Kackelacka, 06.02.2008 11:30 ~ 15.04.2008 08:46)
  12. tanıma şansına sahip olduğum, sevdiğim, ama ab ile ilgili düşüncelerini tasvip etmediğim yazardır ve öğretim görevlisi kişisidir. *
    #3224484 (alone with everybody, 03.04.2008 06:59 ~ 07:00)
  13. dün akşamki siyaset meydani'nda, " fehriye erdal'ı belçika'dan siyasi suçtan istemeyin, adi suçtan isteyin diye uyarmıştı avrupalı hukukçular. ama biz ısrarla siyasi suçtan iadesini istedik." demişti.

adi suçtan nasıl isteyeceklerdi, "özdemir sabancı kızı taciz etmiş, abileri de intikam almış" mı diyeceklerdi. keşke onu da açıklasaydı.
    #3257732 (bardamu, 11.04.2008 16:13)
  14. sadece belli bir anlayışın yayınlarını okuyor olmalı. kendisine (#3250090) nolu entriyi armağan ediyorum. yazısında yargıtayın bu açıklamasını yeterli bulmadığını belirtseydi bir tavır sergilemiş olurdu. ama bu açıklamadan haberdar olmaması kendisine eksi puan kazandırır. gelişmeleri takip edemediğini gösterir.
    http://www.stargazete.com/index.asp?haberID=152099
    #3264855 (bardamu, 13.04.2008 15:08)
  15. 10 kaplan gücünde laf eden, onurlu bir bilim insanı. ülkeye ait ümidi yanık tutan insanlardan bir tanesi.
    #3264886 (beklediginiz lider benim, 13.04.2008 15:15)
  16. akademisyen, ekonomist, köşe yazarı er kişisi.
    libaraldir.

kendisinin konuşmacı olduğu biyerde -baş örtüsüyle üniversiteye girilmesinde bi zarar göremediğini ama konya'da da alkol içebileceğimiz bir restaurantın da olması gerektiğini- demişti. ilginçti, haklıydı.

''saygılar'' hocam
    #3937413 (sagopakajomer, 09.09.2008 00:54 ~ 00:56)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

eser karakas başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. eser karakas ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eser karakas nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about eser karakas. Copyright of the articles are belong to their authors.

» gozluk takmanin getirdigi zorluklar » ikinci cumhuriyetci » her havuzun dibi ayni » turbani bes dakikada cozer turkiye » zaman gazetesi nin yirminci yili » mehmet barlas » bahcesehir universitesi » baris kopruleri » sahin alpay » ikinci cumhuriyetin ilk onbiri » mehmet altan » gazetem net » stv nin devsirdigi entelektueller » ertugrul gemisinin japonya ya gidisi » bir ev hayvani olarak lagim faresi » 81000306 » bree olsen » serhan sesen » selin karacehennem » semangelof » erzurum lehcesi » 96 plaka » zonu » en zengin 100 turk » devlet universitesi » kurban bayrami halen resmi tatil » hayati baskalari ne der diye yasamak » yasemin yuruk » su dongusu » su dongusu » 96 plaka » ekosfer » normlar hiyerarsisi » turk romani » erdogan arica » prestupleniye i nakazaniye » mektup » serkan calik » sanal klavye » defuser » siire gazele » kurt islam fasizmi » aile bireylerinden gelen komik sms ler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » milliyetcilik cikmazi » yazar nicklerinin zit versiyonlari » krovi » ssgss » ilk sinavdan bir ikinci sinavdan iki alan ogrenci » senfonik rock » ayrilik » snopy » bakireyse anal seks yapmistir » roll with it