esengul 

kapat
  1. 70li yılların sanatçısı.ölümü hakkında çeşitli rivayetler vardır.dinlemesi bazen zevkli olabilir
    #110538 (doksanüç, 11.03.2006 17:32)
  2. trafik kazasında hayatını kaybetmiştir(komploya kurban gittiği söylenir)
    çünkü kendisi de röportajlarında evli erkekleri baştan çıkarmaktan hoşlandığını bizzat itiraf etmiştir ve 25 yıllık hayatına 45 yıllık hayat sığdırarak yaşama elveda demiştir
    *
    #452371 (soleum, 23.07.2006 14:30)
  3. Asıl adı Esen Ağan'dır. 24 Eylül 1954'te istanbul'da doğdu. ilk müzik derslerini konservatuvar mezunu olan annesi Piraye Ağan'dan aldı. Daha sonra Cavit Deringöl, irfan Özbakır ve ona Esengül ismini veren Abdullah Nail Bayşu ile çalıştı. 15 yaşındayken katıldığı bir ses yarışmasında birinci oldu. ilk 45liği olan Aşkımı Süpürmüşler'in kazandığı başarıdan sonra gazinolarda çalışmaya başladı. istanbul, Ankara ve izmir'deki bütün büyük gazinolarda assolist olarak çalıştı.

Yeraltı dünyasının kabadayıları ile kurduğu ilişkiler yüzünden polis tarafından izleniyordu. O günlerde bazı silahlı olaylara da adı karıştı. Mart 1979'da çalıştığı gazinoda çıkan bir olayda gazino sahibi ve bir garson öldürüldü.

Esengül, bu olaydan yirmi gün sonra, yanında bir işadamı ile birlikte Ataköy'de geçirdiği trafik kazası sonucu öldü. Bunun bir hesaplaşma olduğuna dair haberler nedeniyle cinayet masası olayı sorguladı, ancak kazanın aşırı alkol ve hızdan olduğuna hükmedildi.

Esengül, 23 adet 45'lik, 4 kaset yaptı, bir de film çevirdi. Ölümünden sonra 45'likleri uzunçalarlarda toplanarak piyasaya sürüldü. Abdullah Bayşu, Orhan Akdeniz, Ülkü Aker imzalı Esengül şarkılarının çoğu arabesk müziğin klasikleri arasına girmiştir.
    #1839368 (dusunenadam, 29.06.2007 12:55)
  4. tüm eserleri için;

http://www.diskotek.arkap...ath=21&products_id=35
    #3928017 (kamil, 07.09.2008 01:47)
  5. her mevsim içimden gelir geçersin şarkısını en güzel yorumlayan sanatçıdır kendisi.

not: bakınız boştur. o şarkı her mevsim icimden gelir gecersin şeklinde başlıklandırılmış. oysa ki şarkının adı her mevsim. yanlışı düzeltirken sözlüğü kirletmemek için bakınızı doğru verip içini boş bıraktım. moderatörler ilgilenir belki diye de notumu düştüm. daha ne yapayım ben ha sözlük?
    #4114339 (nevai, 20.10.2008 13:38 ~ 13:40)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

esengul başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. esengul ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu esengul nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about esengul. Copyright of the articles are belong to their authors.

» digestive » kapak sozluk teki simsicak aile ortami » wisc r zeka testi » www bombabomba com » turan cevik » hazine gov tr » izlense » var misin yok musun tony » hacli seferleri » emre aydin in eski sevgilisi » ezikfb » signomi » bira kapaginda cami resmi » maliki yevmiddin » raining stones » star da cikan yabanci filmler » seher sahin » tali yol » vtunnel kullanarak ktunnel e girmek » sisko kadin » islami yoga » piristu kadin efendi » bejan matur » capkin kiz » defuser » sut sagmak » sistematik komplikasyon » yaran entryler » fenerbahce » dwight howard » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » aziz yildirim in fenerbahce baskanligini birakmasi » eva » yalnizim grup seks yapiyorum » serdar ozkan » crushcrushcrush » ziynet tali yi jlo sanmak » yazi tura » an » can yucel » bitmeyen ask