esen kalin 

kapat
  1. sagliklı, dinc, guclu kalin anlamina gelir.
    #34408 (painkiller, 24.01.2006 00:45)
  2. kendimi bildim bileli türk televizyonları spikerleri tarafından *, necip halkımıza sunulan en klişe temenni cümlesidir.

eskiden, takriben boyum 1.40 'ın altındayken, merak ederdim hep " ulan nasıl esen kalınır, nasıl" diye ve hep esen kalmak ister ancak ne yapsam ne etsem esen kalamadığım hissine kapılırdım, esen kalamadığımı hissedince neşem kalmazdı ve neşem kalmadığı zamanlarda ise gizli bir ses bana "neşen kalmazsa evladım ne sen kalırsın ne de etrafındakiler" derdi. neyse öğrendim sonradan. anladım ki boşunaymış bunca kendimle savaşım, zaten farketmesem de ben hep esen kalmışım. ya da kendimi kandırmışım.ne bileyim işte.her neyse. ama siz yine de esen kalin efendim.
    #1083047 (nickless cage, 31.12.2006 00:32 ~ 00:37)
  3. özellikle trt spikerlerinin kullandığı ve hatta zaman zaman hala terkedemekleri söylev. Hoştur, zariftir bu dilek.
    #1083174 (mikrop, 31.12.2006 00:53)
  4. trt spikerlerinin, program sonlarında mutlaka söylediği bir sözdür.
    çocuk halimle "esenkalın sevgili izleyiciler.." sözünü duyduğumda, biraz afallardım* yemin ediyorum. ne yapacağımı şaşırırdım. "ne esmesi? ne demek kalmak?" diye düşünmüştüm bir kere. (bkz: çocukluk sanrıları) sonra öğrendim ki; iyi birşeyler söylemek için kullnılan bir temenni cümlesiymiş. ayrıca (bkz: ne iyi ettinizde geldiniz) (bkz: bbg)
    #1493037 (farazi, 05.04.2007 01:51)
  5. (bkz: kim bu adam)
    #1493066 (art ist, 05.04.2007 02:05)
  6. havalar nasıl olursa olsun sizin havanız iyi olsun.. yarın aynı saatte buluşmak üzere, esen kalın.. şeklinde hafızalara kazınmış ifadedir.
    #1493075 (ovov, 05.04.2007 02:07)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

esen kalin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. esen kalin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu esen kalin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about esen kalin. Copyright of the articles are belong to their authors.

» trt sunucusu tadinda yazilmis entryler » eti askolsun » gicik olunan televizyon insanlari » siyasi amacla basini acmak » kendine iyi bakmak » bir ask acisinin insana kazandirdiklari » trt spikerleri » 24 aralik 2006 ankara cig kofte yiyoruz ve eller h » ayrilmadan onceki son sozler » vapurda disarda sigara icmeyen insanlar » lost » 27 ekim 2007 acilarin cocuklari bulusuyor zirvesi » yuksel caddesi » bu entry mde sevgiyi anlattim » basliklari alt alta okumak » patates kizartmasinin kitir kitir olmama sorunu » istanbul da yasama sebepleri » ankara yi sevmemek » esen kalin » kampus sevisgenleri » bir programin daha sonuna geldik » universitelerde turbana hayir » arda turan » n » loveless » digestive » kapak sozluk teki simsicak aile ortami » wisc r zeka testi » www bombabomba com » turan cevik » hazine gov tr » izlense » var misin yok musun tony » hacli seferleri » emre aydin in eski sevgilisi » ezikfb » signomi » bira kapaginda cami resmi » maliki yevmiddin » raining stones » star da cikan yabanci filmler » seher sahin » tali yol » vtunnel kullanarak ktunnel e girmek » sisko kadin » forum olarak kullanilan tuvalet kapilari » ertugrul saglam » futbolu kucumseyerek zeki gorunmeye calismak » christian andreas doppler » eski sevgiliden gelen mail » lacrimale » smile you are in spain » hatunu elinden opmeye baslayip koldan devam etmek » fotoselli cop kovasi » baskortostan ozerk cumhuriyeti » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » artik seni sevemiyom artik seni istemiyom » kundur turkleri » bisikletten dusmek » besiktaslilarin her kayipta hakemleri suclamasi » burcu » zepoha heampe » birthmark » darussafaka ayhan sahenk spor salonu » 2009 da ekonomik kriz ihtimalinin dusuk olmasi » hakan sukur