esek sudan gelinceye kadar dovmek 

kapat

1. gerçekleştirilebilmesi için bir eşek, bir su ve dövülebilecek meziyette bir salağa ihtiyaç duyduğumuz, sanatsal bir faaliyet bozması ve ayrıca coğu çocuğun hayatında derin izler bırakmış, her okuyuşta; "bir söz hayata bu kadar iyi uyarlanır" diye düşünsel faaliyetler içine girmemi sağlayan deyim.
    #476130 (cthullhu, 30.07.2006 09:13 ~ 09:42)
  2. yakın bir su kaynağının çevrasinde gerçekleşmesini umduğumuz ve eşeğin susuzlugu ile orantılı olarak uzayacak olan cennetten çıkma hadise *
    #476131 (dedemin altın dişleri, 30.07.2006 09:18)
  3. + abeey! ben ettim sen etme. vurma noluur!!
    - vurcaaam! dövceem! hatta seni eşek sudan gelinceye kadar dövcem.
    + yapma abey. hah bak eşek geliyor sudan. bırak beni.
    - hani la. bakem... anaa?? o benim babam zırto. sen babacığıma nasıl eşek dersin.
    + demedim abeey, benzettim sadece. uzaktan yani. hay benim şansıma.. vur abey vuur.
    #598616 (july4th, 01.09.2006 20:58)
  4. satışa sunulmuş üründür;

http://www.hemalhemsat.co.../auctiondetail/985650.php
    #763984 (salca, 22.10.2006 18:13)
  5. eşek suya sürüldüğünde içinde hareket etmesi bir hayli zor olacaktır. özellikle bir nehir geçerken eşeğin geçem süresi bayağı uzun olacaktır. bu da atılan dayağın süresini belirler. eşek geldikten sonra artık yola devam edilebilir.
    #763998 (zlatan1937, 22.10.2006 18:18)
  6. yedikten sonra birkaç gün kendinizi toplayamazsınız.
    #764060 (suran, 22.10.2006 18:35)
  7. kaygısızlar dizisinde yaran bir repliğe neden olan deyim.
    -eşşeği suya gönderin
    +neden abi?
    -eşşek sudan gelinceye kadar dövecem bu memnun itini de ondan...
    #765282 (grand ekinoks, 22.10.2006 23:51)
  8. dayak olayını abartmaktır.
    (bkz: esegin kulagina su kacirmak)
    #765287 (asiti kaçmış kola, 22.10.2006 23:52)
  9. "e$ek sudan" gelemez. çünkü sudan e$ek değil ülkedir bu bir; sudan da bir kara parçasımsıdır bu iki. bu durumda bu dayak geçersizdir; $ike var ben oynamıyorum.
    #2023224 (sidikli, 27.07.2007 21:40)
  10. cok eskiden daha musluklar ve merkezi su sitemleri olmadan önce insanlar cesmelerden su tasırlarmıs evlerine bunları esseklerle tasıdıkları ve uzun sürdügü için yurdum insanı sinirlendikleri kişlere göz dagı vermek amaclı bu sözü söylemişler die nienmin bana hikayesini anlattıgı söz.
    #2023314 (estt, 27.07.2007 21:54)
  11. eskiden köylerde su taşımak için kullanılan eşşeklerin kullanılması ve eşşeklerin çok uyuşuk hayvanlar olmasından dolayı dayak ile tehdit edilen kişiye dayağın uzun süreceğini anlatmak için kullanılan deyimdir. bazenleri dayak atıcak kişi dayağın süresini kısa tutacağı zamanlarda ''cita sudan gelene kadar dövmek'' gibi cümle içerisinde seri hayvanları da kullanabilirlerdi aslında atalarımız. ama akıllarına gelmememiş ya da uygun görmemişlerdir. ya da gelmiştir fakat insanlar arasında tutulmamış ve günümüze kadar gelememiştir de. ama olsa farklılık olurdu ve farklılık her zaman iyidir.
    #2095846 (psikopat civciv, 08.08.2007 22:30)
  12. Bu günlerde, gerçeğe dönüştürülmesi ile dövülen kişinin sıçtığının resmi olan hadise.

(bkz: Küresel Isınıyoruz.)
    #2575637 (cumartesi gecesi uykusu, 10.11.2007 11:09)
  13. "Adamakıllı dövmek" anlamında kullanılan bir deyimdir.

Hikayesi şöyledir:

Balkan Harbi sıralarında cephedeki bir askeri birlikte su ihtiyacını her bölüğün saka neferleri temin ederdi.
    O zamanlar, mekkare katirlarindan başka adına karanfil kolu denilen, merkepli nakliye kollari da vardı. Her bölüğe de bir merkep tahsis edilmiş. Saka neferleri bu eşeklere yükledikleri fıçılarla, ordugaha yarım saat uzaklıktaki bir pınardan su taşırlarmış.

Bölüklerden birisinin saka neferi çok saf ve tembel imiş. Bir gün pınar başında yatmış, uyumuş. Eşek de çimenler üzerinde otlarken uzaklara gitmiş.

Uyandığı zaman akşam olmak üzere imiş. Merkebi aramış, bulamamış. Koşarak bölüğe gelmiş. Susuzluktan kıvranan bölüğün çavuş ve onbaşıları sakayı yakaladıkları gibi, bölük kumandanı alaylı yüzbaşının karşısına çıkarmışlar.

Çok sert ve aksi bir adam olan yüzbaşı saka neferini sorguya çekmiş. Neticede uyuduğunu ve eşeğini kaçırdığını öğrenince, hemen etrafa atlılar çıkarıp eşeği aratmaya göndermiş. Sakayı da çadırın direğine bağlayıp başlamış dayak atmaya. Can acısı ile avaz avaz bağıran saka:

-Aman yüzbaşım, ölüyorum, bir daha uyumayacağım. Artık dövme! diye yalvardıkça, yüzbaşı:

-Acele etme, daha eşek bulunamadı. Eşek sudan gelinceye kadar dayak yiyeceksin ki bir daha eşeğine sahip olup, muharebe yerinde, vazife başında uyumayacaksın... demiş.
    #2575699 (antilopyawrusu, 10.11.2007 11:52)
  14. kız bünyesinin ömür boyu isteyip de yapamayacağı eylemdir.
    #2575708 (serenitytheone, 10.11.2007 11:55)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

esek sudan gelinceye kadar dovmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. esek sudan gelinceye kadar dovmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu esek sudan gelinceye kadar dovmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about esek sudan gelinceye kadar dovmek. Copyright of the articles are belong to their authors.

» dovmek » bayramda ulasimin bedava olmamasi » abet » kandil dagi » kolay soru soran ogretmene kizan ogrenci » olduresiye dovmek » nicolas sarkozy » yalcin kucuk » sag sol olaylari » komaya sokmak » iri gogus » radyo uludag » kulak pisligi atmak » gevher nesibe hastanesi » anlamli sozler » vtunnel com » bereket tanrisi » ingilizce kufur etmek » oh macir » serhan sesen » barot » ruyada kedi gormek » trt nin japon dizileri meraki » boyna asilan altin isim yazan kolyeler » rapidshare premium sifresi » kiev otobusu » depresyon belirtileri » mahalle karisi » cool olmak » kir kapilari » jason kidd » yapilmis en aptalca dalginlik » konformite » derbileri al yillarca basimizda kal dede » misafirlige gidilen evde tuvaletin tikanmasi » kavurma koydum tasa » uzun boylu erkeklerde kisa boylu kiz meraki » babi yar » 2009 da ekonomik kriz ihtimalinin dusuk olmasi » ilk gunden seni seviyorum diyen kiz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » merve ildeniz » kirezlerin silviya » picnick » gate 7 » baba nasihatlari » john legend » olum orucu » taurian fontenette » baldur s gate » sozluk yazarlarinin itiraflari