esek arisi 

kapat
  1. iri bir arı türü. sokması halinde ölüme kadar gidilebilir, tehlikelidir.
    #63488 (redwinemania, 12.02.2006 19:38)
  2. sokmanın bokunu çıkaran böcük.
    hem kendini yakar hem bizi...
    ama olmaz ki böyle de sokulmaz ki...
    #63496 (sıçtırtma lamasına, 12.02.2006 19:43)
  3. kocaman, siyah renkli, "vızzzzz" sesleri kulak delen, sokması halinde insanı komalık eden, katil ruhlu arı türü.
    beddua unsuru hayvan: (bkz: dilini eşek arısı soksun)
    #277438 (asiti kaçmış kola, 25.05.2006 15:35)
  4. sokması halinde tedavisi şu şekilde yapılan yabanarısıgiller familyasına üye canlı.
    1. iğne çıkarılır
    2. zehir akıtılır, bunun için gerekiyorsa deri de biraz oyulur
    3. yaraya alkol veya amonyak basılır

eğer durum ciddiyse doktor, damardan kortikoit iğnesi yapar
    #1802476 (kirraboo, 21.06.2007 22:35)
  5. bir insanı soktuğunda, iğnesini orada bırakmadığı için kendisi ölmez. ölenler bal arılarıdır. nerede bir gariban o ölür zaten hep.
    #2275197 (yozishanko, 06.09.2007 23:22)
  6. çok lanet hayvanlar. bal arısı kovanlarına saldırıp yağma yaparlar. birkaç tane eşek arısı bir kovan bastığında yüzlerce arıyı çok kısa bir sürede öldürebilir.
    #2690340 (selene, 12.12.2007 19:33)
  7. sokması gerçekten acıtan bir böcek türü. bazı yerel inanışlara göre sokması insan sağlığı için iyi geliyormuş. Insecta * sınıfından vespidae familyasındandır. latince adı Vespa crabro'dur.
    #3084578 (destination unknown, 02.03.2008 18:55)
  8. tek kelime ile nalet bir hayvandır, sokması ölümcüldür, ısırması ise yarı ölümcüldür.
    neden yaratıldığı belli olmayan hayvandır kendisi.
    #3974948 (eses taraftari porsuk canavari, 17.09.2008 17:57)
  9. korktugum ari turudur.
    #3975519 (menekse7, 17.09.2008 20:15)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

esek arisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. esek arisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu esek arisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about esek arisi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cnidophobia » gokten prezervatif yagdi » direkt isimden kaybeden hayvanlar » radyo uludag » ertugrul gemisinin japonya ya gidisi » bir ev hayvani olarak lagim faresi » 81000306 » bree olsen » serhan sesen » selin karacehennem » semangelof » erzurum lehcesi » 96 plaka » zonu » en zengin 100 turk » devlet universitesi » kurban bayrami halen resmi tatil » hayati baskalari ne der diye yasamak » yasemin yuruk » su dongusu » su dongusu » 96 plaka » ekosfer » normlar hiyerarsisi » ayse hafsa sultan » sozlukle ilgili istekler » uludag sozluk hakkinda ne dediler » suyu siir bildim susuzlugu ask » flash diski ram olarak kullanmak » tu kaka bana » hello dolly » ugrasmaya degmezsiniz » kiz filmi » ailecek takipteyiz efendim » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » trafik canavari » selim sesler » kasar seven yazar » sevgiliyle uyumak » prikaz » iki sik arasinda kalmak » yow yow » bitmeyen ask » yipyip » uludag sozluk yazarlarinin yas ortalamasi