erp 

kapat
  1. ing:enterprise resource planning
    (kurumsal kaynaka yönetimi)
    #1384954 (goksunv, 07.03.2007 16:21)
  2. (bkz: sap)
    #1632039 (jenga, 11.05.2007 18:33)
  3. mal ve hizmet üretilen her kurumu daha şeffaf ve verimli hale getiren yazılımlardır. Kurumun yapısı tamamen bilgisayar ortamına aktarılır ve bütün kurumla ilgili bilgilere buradan yetkili kişiler ulaşabilir. Hiçbir çalışan bu tür bir yazılımı istemez çünkü bu yazılımlar orta vadede şirket içerisindeki rekabeti artırmakta, her türlü bilgi ve rapora ulaşabilmesi sayesinde çalışanın performansı ile ilgili detaylar verebilmektedir.

Bu tür yazılımlar genelde LAN üzerinden çalışırlar ve kurumun yapısına göre çoğu zaman uyarlamalar ve değişiklikler yapılır.
    #2472044 (jacksparrow, 15.10.2007 10:52)
  4. günümüzde işletmelerin olmazsa olmazı.
    #2472054 (yav napcan adimi, 15.10.2007 10:57)
  5. en rahat program.
    #2479871 (Bach, 17.10.2007 08:19)
  6. +tedarik zinciri, üretim ve üretim yönetiminin bütünleştirilmesi,
    +bilgiye hızlı ulaşım,
    +denetim kolaylığı,
    +haberleşme ve işbirliğinin artması,
    +tasarımların kısa sürmesi,
    +satış ve satın almaların her an kontrol edilmesi, gibi faydaları olan bir sistemdir.
    #2869589 (ben hep 17 yasindayim, 20.01.2008 20:58)
  7. özellikle muhasebe ayağının otortulması türkiye'deki işletmeler için oldukça zor olan sistemdir. çünkü kayıtdışı işleriniz varsa-ki türkiye'de olmayan firma azdır- bunları erp'ye dahil edeseye kadar canınız çıkar.
    #3434549 (uqueer as a cwo, 23.05.2008 02:35)
  8. planlamadan muhasebeye, lojistikten insan kaynaklarına kadar bir işletmedeki hemen her birim ile ilgili modüller barındıran harika bir program.
    #3616575 (enderun sevgiler, 04.07.2008 00:08)
  9. bilmemkac yuzbin dolar yatirilip bu program alinir. izin alma, seyahat emri, harcirah hesaplama, bordro islemleri ve daha bircok islemi hizlica yapabiliriniz. ama amirleriniz hala kagitla is yapmanizi istediklerinden programi kullanmaz hale gelirsiniz. sirket de o parayi harcadigiyla kalir.
    #3616618 (limon cicegi kolonyasi, 04.07.2008 00:16)
  10. Isletmelerde beyaz yakali personelin yaptiklari isleri buyuk olcude kolaylastirip, yapilan isin dogrulugunu ve hizini arttirsa da uzun vadede erp sistemleri gelistikce calisanlarin bir numarali dusmani olucak bilgisayar programlaridir, bir nevi skynet'tir.
    Soyleki,
    -Yapilan is tamamen sistematik hale gelicektir, daha az uzmanlik gerektirecektir ve daha cabuk ogrenilecektir. Bu da yapilicak isin daha az vasifla, daha az ucret alan personelle , daha az kisiyle cevrilmesine yol acicaktir.
    -Gelismis raporlama fonksiyonlari orta seviye yoneticilerin korkulu ruyasi haline gelicektir. Daha onceden hazirlanmasi haftalar alan raporlara anlik olarak erisilebilicektir, ve orta seviye yonetici sayisi azalicaktir.
    #3684667 (zirvato, 18.07.2008 22:43)

© 2008 - uludağ sözlük

erp başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. erp ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu erp nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ataturk u putlastirmak » fatima spar un die freedom fries » honorary » 2004 dream team » yigit lakabiyla anilir » seytan » fethullah gulen in hic evlenmemesi » metroda ayi gibi oturmak » buyuk hamam » 2455 sayfalik iddianame okumak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci