bugün

evet bu herkesin yaşam tarzına, maddi ve manevi konumuna,hesap ödenmeden önce kiminle zaman geçirdiğine ve ne hedeflediğine göre değişen bir polemiktir.ataerkil toplum olduğumuzdan genelde bu polemik konusu bile yapılmaz, ''erkek adam gider hesabı şakır şakır öder'' güdüsü hep vardır içimizde.ama kadının ekonomik anlamda daha da güçlenmesiyle dengelerin değiştiğini söyleyenler de yok değil.''hani hayat müşterekse neden hesabı erkekler'' öder düşüncesini savunanlar olduğu gibi erkeğin kadınlarla sadece yasalar önünde eşitliğini savunanlar da vardır.hatta konuyu biraz daha taraflaştırayım, medyadan birkaç popüler ismin düşüncesini aktarayım size.

erman toroğlu:kadın da erkek de elini cebine atmalı,hesaplar yarı yarıya ödenmeli.neden hep erkek cömert olmak zorunda olsun ki?hayat hesabı da hep erkeklere kesiliyor zaten...

serdar turgut:hesabı ödeyen erkek,ilerleyen saatlere de sahip olmak ister.hesabı erkek öder diye bir kaide yoktur ama bu iş erkeğin otoritesini güçlendirir.diğer taraf boyun eğmek zorundadır.

oktay kaynarca:kesinlikle erkekler her zaman hesabı ödeyen taraf olmalıdır.hesabı ödeme işi bayana bırakılırsa kibar bir davranış olmaz.ödeyemeyeceğiniz yemeğe hiç çıkmayın olsun bitsin...

cemil ipekçi:kadın sahiplenilmeyi sever,hesabı ödenince onore olur.kadın ve erkek eşitliği yanlış anlaşılıyor.kadın ve erkek yalnızca kanunlar önünde eşittir.ama duygu paylaşımında ve hissedişlerde ne hormonal olarak ne de duygusal olarak eşit değillerdir.erkek her zaman sahiplenmeyi sever, kadın da sahiplenmeyi.onun için de bir kadının kendisine sahip çıkıldığını hissetmesi onu onore eder.erkek için de aidiyet duygusu bu şekildedir.bütün mesele budur.

rahşan gülşan:yıllardır kadın hakları diye yırtınıp duruyoruz,her alanda eşitlik istiyoruz,iş hesap ödemeye gelince yan çizmek bana hiç adil gelmiyor.ilişkilerin getirdiği maddi külfetin, kimin belirlediği belli olmayan sanal kurallar dolayısyla sonsuza kadar erkeklere yıkılmasına karşıyım.
* *
Eğer hesabı ödedikten sonra erkeklik özelliğini kaybetmeyecekse sorun yoktur.
Var ki ödüyor*
Sevgilisi olmayan erkeklerin bile bazen oturup düşündükleri konudur.
Ben bir memur çocuğuyum kıt kanat geçiniyoruz. Sevgilimin babasının ise çivi fabrikası var afedersiniz bok gibi paraları var. Babası birgün x5 biniyor birgün mercedes biniyor o derece. Fakat ne zaman manitayla buluşsak memur çocuğu olan ben, sürekli hesap ödüyorum. yeter artık ya nedir bu çektiğimiz bir kere olsun dememiştir bana ben öderim felan. Nerde anasını satiyim.
erkek müşterilerden para almayan bir işletme var ise tabi ki de ödememelidir. ama benim şu ana kadar gittiğim her yer erkeklere de adisyon yazıyordu.
erkek adam iki kuruşun hesabını yapmaz. bi gun de kız ben ısmarlıycam der ya da kahveleri ısmarlar.
erkek gibi kız da hesabı karşı tarafa ödetmenin hesabını yapıp durmaz.
--spoiler--
oktay kaynarca:kesinlikle erkekler her zaman hesabı ödeyen taraf olmalıdır.hesabı ödeme işi bayana bırakılırsa kibar bir davranış olmaz.ödeyemeyeceğiniz yemeğe hiç çıkmayın olsun bitsin...
--spoiler--

çok afedersiniz ama hasi.tir ordan demek istiyorum bu söze.
ee benimde oktay kaynarca gibi bok gibi param olsa bende böyle derdim.

bir kaç buluşmada veya ilk buluşmalarda erkek öder doğal olarak nezaketten.
ama her buluşmada erkeğin ödemesi tam anlamı ile kerizliktir.
enayi miyiz lan biz. yoksa yolunanacak kaz mı.

madem bir ilişki var, madem arada aşk ve sevgi var, o halde herşey müşterek olacak.
kimi zaman erkek öder, kimi zaman bayan.
kimi zaman alman usulu. * *
"ben hesap ödetmem" diye konuşanların erkeklik yaptıklarını sandıkları polemik. kadına hesap ödetmek için sizde olmayan bişey gerekir. *
erkek hesap ödemelidir, hatta hiçbir şekilde ödettirmemelidir. evet hayat müşterektir, evet her şey paylaşılır ama çok nadir durumlar ve istisnalar harici erkek o hesabı ödeyecektir, ödemelidir.

bunun sahiplenmek ile alakası yoktur, eğer karşına aldığın kadına, 50 liralık hesapla sahip olabiliyorsan, o kadını zaten salla.

taşakla hiç alakası yoktur, çünkü adam dediğini erkeğimsilerden ayıran taşaklarının değil kalbinin ebadıdır ki, alarak değil vererek adam olunur.

erkeklikle de alakası yoktur bunun, kadın hesabı ödeyince kimsenin erkekliğine bir şey olmaz, insanızdır, bunu tartışma konusu yapmaya bile gerek yoktur.

erkek öder. hatta kadın da bir iki bakar olmuyor, ısrar etmez hesap isteneceği zaman gidip makyajını tazelerse daha bir güzel olur.

hayatı paylaşıyoruz deyip de üç, beş liranın hesabını yapmaya ise, elim dilim yoruluyor, hiçbir şey demiyorum.
--spoiler--
hatta kadın da bir iki bakar olmuyor, ısrar etmez hesap isteneceği zaman gidip makyajını tazelerse daha bir güzel olur.
--spoiler--

böyle bi durumla karşılaşan erkekte kadının geri geleceğini bildiğinden garsona "wc ye" deyip mutfak kapısından çıkmalıdır. madem hayat müşterek o zaman pamuk eller cebe kardeşim.
boğa burcu kadını'nın "kesinlikle" diye cevap vereceği polemik.
son derece bos, son derece anlamsiz bir polemiktir. canim, cicim, degerli arkadasim, bak biyiklari yeni cikan genc dostum, hesabi her daim odemek erkeklik falan degildir. o kiz bedava yiyip icip, evine gidip siciyorsa, ohh iyi yedik la diyorsa, ici rahatsa bunda bir poroblem vardir. hayat musterek degil mi lan? beraber pembe panjurlu ev hayalleri kurarken guzel, hesap gelince makyajimi tazeliyip geliyorum. hadi leeyn demezler mi?

eger cok zengin degilseniz yapmayin etmeyin. cunku sizden daha zengin ve daha bol sifirli hesaplar odemeyi kabul eden biri cikincaya kadar yolunursunuz, akabinde terk edilirsiniz.
ben ödetmem diyen erkekleri anlamam açıkçası. nedir bu kompleks? cebinde para yoksa dışarı mı çıkmayacaksın?

olaya şu yönden de bakabiliriz. genel manada erkek yaşca kadından büyük oluyor. eğer erkek iş sahibi olupda kadın daha öğrenci konumunda ya da kadının aldığı maaş ile erkeğin maaşı ciddi bir uçurum söz konusu ise erkeğin ödemesi normal ancak ikisi de öğrenci ya da ikisi de çalışan ve denk ücret alıyorlar ise bazen erkeğin bazen kadının ödemesi gerekir.

ilk ödemede erkeğin ödemesi nezaket gereği laf edilmez ancak bunun sonu gelmiyorsa yemekleri o ödüyorsa kahve içmek için gittiğimiz mekanda ben ödeme yaparım, yine durumu denkleştiririm.

holding sahibi ya da sahibinin oğlu olsa yanımdaki kusura bakmasın elimi cebime sokmam ama normal benim gibi biriyse beni yanında istiyorsa benimde elimi cebime sokacağımı bilmeli.
paran varsa uğraşmaya değmeyecek polemiktir eğer yoksa polemik konusu olmaya değebilir *.
akademik çevreler yırtıklık eşiğini geçemeyen her erkeğin yapısı gereği kızı yatağa atana kadar hesap ödediği sonra hiç bu konularda taviz vermediğini ortaya koymuşlar. bir nevi mehir sayılıyor bu bedel, suçluluğu bastırmaya yarıyor.
askerliği erkek yapsın hesabı erkek ödesin işte güçte hamallığı bütün getir götürü erkek yapsın kızlar kasada dursun anlayışından öteye gitmeyen kısır döngü.
eskimeyecek polemiktir.
erkekler hesap ödemelidir, ne o öyle hatun kişisine bırakıyorsun hesabı ya da alman usulüymüş sanki yanındaki uzaktan arkadaşınmış gibi.
kimse kusura bakmasında elinin cebine gidişinden bile belli olur kişilik, cimri insanla da dünya sürmez ne yazık ki, hele karşınızda cimriliğe pintiliğe uyuz olan bir hatun varsa kızımızın gözünde bitmiştir o erkek.
siz siz olun bir hesabın lafını etmeyin, hele karşınızdaki kişi ciddi düşündüğünüz biriyse 2 liranın önemi mi var? kızımıza bile çaktırmadan o hesabı ödeyin.
ha hesabı siz ödediniz diye keriz misiniz siz? böyle bir şey de yoktur efenim. hiçbir kız erkeği hesabını ödediği için onu keriz olarak, yolunacak kaz diye düşünmez, aksine cemil ipekçinin dediği gibi hatun kişisi kendini sahiplenilmiş hisseder ve bu da sizi daha da yakınlaştırır birbirinize. *
ondan sonracığıma, bu hatun kişisi zaten size karşı boş olmayacaktır merak etmeyin, 2 yemek ısmarlamak çok sıradan bir şey bile olsa, sizi mutlu etmek için maddi manevi her şeyi yapacaktır. atıyorum bir forma beğenmişsinizdir, o size hediye olarak sunulur. evinize geliyordur, alışverişinizi yapıp gelir. çok ihtiyacınız olan bir şey almanız gerekiyordur, hatun kişisi sürpriz yapıp size alır. o da kendi çapında durumu dengeler, korkmayın.
ee kızımız bunları yaptı diye de siz onu keriz olarak mı düşüneceksiniz?
ya da kız para harcadığı için kendini keriz mi hissetsin?
yoktur böyle bir şey beyler bayanlar. siz sevmenize bakın. kıymetinizi bilecek, size değer veren ve seven bir yâr buldunuz da hesap mı sorun oldu.
Kesinlikle hesap ödememelidirler, ödeyeceklerse ancak kendi yediği yemeğin parasını ödemelidirler. Büyük teyzemin nasihatlerinden yola çıkarak bir çayın bile karşılığını bekleyen erkeklerden bedava çay bile içilmemelidir.
kimin parası çoksa o ödesin ne var bunda polemik yaratacak.
polemiğe girmeye gerek olmayan konudur. erkek yemeği öderse kız da " sana kahve ısmarlamadan bırakmam" derse karşılıklı orgazm olunur .
kesinlikle abes bir polemiktir. erkek zenginse o öder, kişiler öğrenciyse ortaklaşa ödenir, hatun kişisi zenginse işler karışır. bu kadar basittir.
ödemekten gına geldi desem de ödemelidir şeklinde cevapladığım tartışmadır.
erkeğin hesabı ödeyeni mi bilmem ama, kadının hesabı birlikte ödemeyi teklif edeni makbuldur.
mümkün olduğunca erkek ödemelidir hesabı. ( yakıştıramıyorum kardeşim kendime )
ama züğürtsen delikanlılıkta bi yere kadar. kimde para varsa o öder. sonuçta yukarda bi arkadaşın dediği gibi hayat müşterektir.
kendini sapına kadar erkek hissedenler için sorulması bile hakaret sayılan soru...

lama cimi yok erkek hesap öder. ödemelidirde... bu bizim örfümüzdür, adetimizdir, erkek olmanın gereğidir.
er ya da hatun kişiden birinin allah rızası için niyet edip eli cebe atmadığı durumda gecenin nahoş bitmesine sebep olacak polemiktir.