ergenlik 

kapat
  1. cinsel olgunlaşmanın ortaya çıkmasıyla bünyenin altüst olduğu,çocuklukla yetişkinlik arasındaki dönemdir.
    (ingılışık, 27.06.2006 01:58)
  2. gerek yüzde çıkan sivilcelerden gerekse de yapılan gece mesailerinden dolayı insan hayatının en kırmızı noktalı dönemidir.
    (gazoz_kapagi, 27.06.2006 02:05)
  3. duyguların en yoğun olarak yaşandığı dönemdir. erkeklerde salgılanan yüksek testosteron nedeniyle duygusal patlamalar görülür. önce sinirlenip bağırmak ardından ise bir köşeye çekilip ağlamak gibi duygusal sıçramalar yaşanır. bu dönem her duygunun bünyedeki tesir değerliğinin 3 ile çarpılması gibi bir özelliğe sahiptir.

aslında spider man, abd de ergenlik dönemini yaşayan ve üzerinden maskeli baloda giydiği kıyafeti çıkarmayan sıradan bir gençtir. düz duvara tırmanmaktadır.

o çizgi roman ile anlatılmak istenen başkadır başka..

yok örümcek radyoaktiviteye maruz kalmış sonra gelmiş bunu ısırmış vs. hikayedir efenim.. esas itibari ile kız arkadaş bulamayan abaza bir gençtir. kendisini merak edenler new york state university 'e gidip görebilirler. halen daha dersliklerin arasında duvarlara tırmanarak dolaşmaktadır.
    (roy mustang, 27.06.2006 02:11 ~ 02:12)
  4. sakalların çıkması, koltuk altı kıllarının saç gibi olması, istenmeyen diğer yerlerde kıllanma ve/veya tüylenme gibi yan etklieri olan çağ
    (6.4.r.1.$.h, 27.06.2006 02:24)
  5. hormonların tavan yaptığı dönem.
    (ryu, 27.06.2006 02:29)
  6. insanın beyniyle,ürolojik bölgesinin yer değiştirdiği dönemdir.
    (gothic evil, 01.07.2006 00:31)
  7. unlu bır komedyenimizin tanımıyla erkekteki basların yerdegıstı donem.
    (walox, 01.07.2006 00:43)
  8. ben girmem demek yoktur, girilecektir. ben çıkacam demek de yoktur. kızların aylık giderleri artacak erkeklerin su faturaları kabaracak. evde herkesin odasındaki bilgisayar sudan sebeplerle başka bir odaya taşınmak istenecektir. güzeldir.
    (kahroldüşmanalsanabomba, 19.07.2006 23:57)
  9. hızlı büyüme ve gelişmenin olduğu kız-erkek cinsel özelliklerinin belirdiği 2-3 yıllık ilk gençlik dönemini kapsayan evre.kızlar erkeklerden 1-2 yıl önce ergenliğe girer,büyüme ve cinsel olgunlaşmalarını 1-2 yıl erken tamamlarlar.

ergenliğin fizyolojik değişiklikleri kızlarda ilk aybaşı kanamasıyla,erkelerde ise erlik gözelerinin (sperm) yapımıyla doruğa ulaşır.
    (lilith, 04.08.2006 22:06)
  10. sivilcelerin hayatımıza girme zamanıdır.
    (miksaj, 05.12.2006 03:14)
  11. gülse birsel ergenlik konusunda "en iyi yönü kısa sürmesidir" demiştir.
    (blitzkrieg, 24.12.2006 21:32)
  12. erkeklerde sesin kalınlasmaya basladıgı donemdir.
    (leskote, 01.04.2007 03:02)
  13. isyankâr, asi, dik basli olunan dönemlerdir.
    erkeklerde delikanlilık, kızlarda kanının kaynadığı zamanlar olarak bilinir.
    (iceri terligi, 01.04.2007 03:04)
  14. en iğrenç dönemdir. yüzde bir sivilce bayramı... ortaokulun bitiş dönemi lise çağının başlama dönemi arasında gereksiz bir yere denk gelir. artık ne çocuk ne de yetişkinsinizdir. ortada kalmışsınızdır. ne "agucuk gugucuk" diye sevilirsiniz, ne de özgürce dışarı çıkabilirsiniz. sinirlisinizdir. "yauu bana ne yaaauuu", "zaten delirttiniz", "sus be anne be" gibi cümleler favorinizdir.
    (sonika, 19.07.2007 00:47)
  15. erkek çocuklarda badem elmasının çene hizasına kadar uzaması * kız çocuklarında da her cümleye 'sonuçta' * kelimesiyle başlama etkisi gösterir.
    (nafaso, 21.07.2007 16:02)
  16. kızların saçını çekmek yerine ellerini tutmanın daha güzel olduğunun farkedildiği dönemdir.*
    (double cross, 27.07.2007 13:26 ~ 13:27)
  17. ergenlik tıpkı askerlik gibidir.

şöyle ki;

bir dönem yapılır ve üstünden seneler geçer ama anılar kalır belki biraz da utançlar sanırım
    askerden dönene ilk sorulanlar sorudur;
    ''askerliğini ne olrak yaptın?''
    havacı, karacı, denizci, piyade, tankçı, sihhiyeci vb. yanıtlarını almak mümkündür.
    bence ergenlikten çıkan birine de sorulması gereken en güzel soru; ergenliğini ne olarak yaptın olacaktır?
    herkes ergenliğini muhakkak bir şey olarak yapmıştır.
    yazıyı okumayı ihmal etmeyecek şekilde gözlerinizi kapatın; ergenliğinizi ve tüm arkadaşlarınız gözününüzün önüne getirin,
    söz veriyorum entry sonunda sizi uyandıracağım.
    eğer döndüyseniz başlayalım bir bir ergenlik rütbelerimizi hatırlamaya,
    önce şimanlar evet siz öne çıkın; nasıl da sizin canınızı acıttılar ergenlikteyken...
    şimdi sıra diş teli olanlarda; az sorun yaşamadınız tellerinize takılan partiküllerle
    gelelim sivilcelilere; kendinizi bir kıza ya da erkeğe bir türlü layık göremediniz değil mi?
    sizleri unutmadım ey pis kokanlar; az havasız bırakmadınız bizi
    hadi saklanan otuzbirciler, marka takıntılar, anneden babadan kaçak sigara içenler, bira içmeyi marifet sananlar sizler de gelin yalnız bırakmayın diğer ergenleri...
    sonuç olarak ergenlik bir savaşa denk gelen askerliğinizdir ve unutulmaz...
    şimdi uyanın...
    (chirurgus, 06.09.2007 02:17 ~ 02:20)
  18. ergenlik aslında bir tür karaktersizlik göstergesidir. ergenliğe girene kadar kendi doğrularını savunan (bkz: çuklataa istiyom) ve bunlardan asla taviz vermeyen çocuk, ergenlikle beraber yalancının, kaypağın önde gideni olur. (bkz: şu kızı yedim ben)

bir diğer değinilmesi gereken nokta keratindir. kendi açımdan baktığımda 2 aşama tespit etmişimdir;
    1-masum kızların bir anda kıllı yaratıklar olması (bkz: bu yüzden ergenlik çağında büyüklerden hoşlanılır)
    2-büyük farkediş ve epileydi oluş (bkz: hmmm aslında sınıftaki kızlar güzelmimş yahu)
    (lord of the kolpa, 11.10.2007 13:54)
  19. "fiziksel ve piskolojik kıllanmanın arttığı dönem"
    (bkz: vedat özdemiroğlu)
    (kuantum, 11.10.2007 15:06)
  20. büytüdüğünü ispatlamaya çalışma çabalarının olduğu çağ. halbuki hala hiçbir halt değilsindir.
    (minti, 01.12.2007 20:36)
  21. erkeklerde el ve kol kaslarını geliştirici faliyetlerin başladığı, kızlarda yaralanmadıkları halde, (büyük bi şaşkınlık anı) kan kaybından ölüceklerini zannettikleri dönem.
    (kasarlitost, 01.12.2007 20:59 ~ 11.12.2007 14:32)
  22. 17 yaşımda etrafımda 'ergen' kisvesi altında incelenebilecek insanları gördüğüm zamanlarda kendimi daha farklı bir statüye yerleştirmekten hiç çekinmezdim. ben hiç ergen olmamıştım. çektiğim, çektirdiklerim yahut ruh buhranlarım olmuştu evet, ama ergen triplerine hiç girmemiştim. dün gece bütün hayat akışımı değiştirmek zorunda olan olaylar oldu, bütün frekanslarım değişti, kalp sesimin yankısını saatlerce duydum, yatakta cenin pozisyonu almadan uyuyamayacağımın farkına vardım... büyüdüm.

anladım ki; ben hep ergenmişim, çocukmuşum zaten.

ve şimdi yaşanmamış bir hayatın borcunu ödemekle geçsin ömrüm isterse. umrumda değil.

herkes hakettiğini yaşar, buna ben de dahil, ergenlerde.

keşke çıkmasaydım hiç ergenlikten.

keşke büyümeseydim.

(bkz: kişinin büyüdüğünü anladığı an)
    (chaotic good, 13.01.2008 13:08)
  23. (bkz: level atlamak)
    (bkz: yeni skillslerin açılması)
    (yahdin, 13.01.2008 13:11)
  24. en berbat dönemdir.anneye babaya ve diğer bilimum büyüklere edilmedik hakaret kalmaz.sürekli her şeye bağıran, kendiyle ve etrafındakilerle bitmek bilmeyen bir kavga içinde olunan, kendini sevmemezlik, aşık olduğunu sanıp karın ağrıları çekip ağlamak, bir daha hiç aşık olmayacağını sanmak,karşındaki erkeğin şeyinden başka bir şey düşünmediğini anlayamamak ve inatla masumiyetini korumak.
    bazı kızlarda kafiyeli şiir yazma girişimleri vs vs vs.
    heleki eğer ortaokuldaysanız kaşlarınız bi parmaktır, bıyıklarınız vardır ve anneniz bunlardan kurtulmanıza izin vermez liseye geçmeden... ama belki lisede bile izin vermeyecektir.
    kıllısınızdır, bıyıklarınız kaşlarınız filan el değmemiştir ama adet görüyosunuzdur büyük kadınlar gibi. bu nasıl iştir anlayamazsınız. genç misiniz çocuk mu?
    çocuksunuzdur daha çok çocuk... ama siz büyüdüğünüzü sanırsınız.
    (peachy rouge, 03.02.2008 14:43 ~ 06.02.2008 00:30)
  25. ergenliğini doruklarında yaşayan biriydim.ama öyle kalıplaşmış belirtilerle de değil,tamamen dengesizlik üzerine kurulmuş bir dönem geçiriyordum.
    her neyse.bir yerden başlamak gerektiğine karar verdim ve başlıyorum.
    Ev halimle dışarı çıktım.Beni normalden iri,hatta şişman gösteren,ve elbette ki perişan da gösteren eşofman altı-tişört kombinasyonumla attım kendimi sokağa.
    beni buna iten şeyse,oralardan bir yerde,güzel kuşbaşılı pide yapan restorantta bekleyen annemin getirdiği ara karnemle ilgili merakımdı.
    ondan 5 dakika önce evde ve bilgisayarın başındaydım,sınıfın en çalışkan,ve bir o kadar da bunun yüklediği sorumluluktan gerilmiş,ve de güzel olmayan arkadaşımla konuşmuştum.bana açıklanmamış notlarından ne kadar endişe duyduğunu anlattı.annesi geldikten sonra yüksek notlarını açıklayıp,içten bir oh çekip,annesinin ona güzel bir giysi aldığını anlatıp,benim de mutlu olmam gerektiğini söyledi.bense onun sayesinde , hiç huyum olmamasına rağmen mutlu olabilecek gibi değildim.ben de rahatlamak istiyordum.ayrıca onun bu tavrı ne kadar bencil biri olduğunu anlamamı da sağlamış oldu.
    annem aradı,ve o korkunç görüntümle dışarı çıktım.yanına gittiğimde gayet mutluydu,gözlerinde fazla oyalanmadan hemen ara karnemi istedim.verdi,notlarıma baktım,o çalışkan arkadaşımdan oldukça düşüktü,hayal kırıklığına uğradım.rahatlama beklentisi,ciddi şekilde rahatsızlığa dönüştü.bir de torba vardı,sevimli garsonumuzun bizi içeriye oturmaya davet etmesi üzerine annem eliyle onu göstererek içeri almamı işaret etti.içinde bir takım kıyafetler,kutular vardı.ama hafifti torba.karton,kırmızı bir torbaydı ve pahalılık kokuyordu.yemeklerimizi söyledik.ben her zamanki gibi açgözlülük edip anneminkinden de yedim.afiyet de oldu ama.
    annem bu tarz şeyleri hak ettiğimi,okuldaki öğretmenlerin benim hakkımda iyi şeyler söylediklerini,bunun kendisini gururlandırdığını anlattı.sonra da parlayan gözlerle torbayı açmamı söyledi.açtım,2 çift converse ayakkabı,2 tane zevksiz renki palto ve bir tişört vardı.bunları kendisinin aldığını söyledi.
    ben de kızdım.çünkü en son böylesine bilinçsizce alışveriş yaptığında,ciddi psikolojik sorunlar yaşıyordu ve katlana katlana 3 ay olmak üzere,ama ilk başta 2 hafta,hastahanenin psikiyatri bölümünde bile yattı.aynı şeyler olmasını istemediğim için kızdım.
    zaten öyle de değilmiş,sözde başarılarımı ödüllendirmek için müdür yardımcısı olacak o kısa boylu,renkli gözlü ve sahte sarışın kadın anneme bunları hediye etmiş,ya da bana.karar veremedim.pek çok seçenek sunmuş ve annem de bunları tercih etmiş.tahmin etmek zor olmadı çünkü ennemin evdeki çoğu elbisesinin rengi,bu paltoların tonlarındadır.
    bunu neden başta bana söylemediğini,neden böyle bir yalan söyleme gereği duyduğunu sordum,mantıklı bir açıklama yapamadı.
    ona tam ,tek güvendiğim kişinin o olduğunu,bari onun bana yalan söylememesi gerektiğini anlatıyordum ki,beni dinlemediğini fark ettim.gerizekalı bir çiçeği gösteriyordu ve tohumlarından alıp bahçemize ekmemizi öneriyordu.
    o gün ikinci kez bunun için ağladım.
    hiç bir şey gerçek değildi,
    kimseye tam anlamıyla güvenemezdik,
    ve herhangi birinden yardım istemek,ya da anlamalarını beklemek,çok büyük bir hataydı.
    (new cosmos, 09.05.2008 19:56 ~ 19:57)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» july4th » usta cirak » cecilia bartoli » tac makarna » ibn hazm » muradiye nin tarihi eserleri » hz muhammed doneminde kadinlarin daha ozgur olmasi » the sahara storm » she could be you » true ogre » backslash » biterken her sey » idi i smotri » turkiye de yapilmis en iyi reklamlar » freekick org » melancholy » sarajevo » lena » osman pamukoglu » sabri sarioglu nun ac milan a transfer olmasi » end of the beginning » fehmi emre gungor » atina nin cakallari » sasuk » akin ipek » larker » 450 » marmara ereglisi nin tarihi eserleri » youtube un yalama olmasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa