ergenekondu 

kapat
  1. ayırırsak:

er gene kondu: er'in tekrar yere konması, ki absürt bir durum
    ergene kondu: birinin ergenlik çağındaki çocuğa konması, ki bu daha da absürt bir durum.

birleştirirsek:

ergenekondu: bundan yıllar sonra "abi bi soruşturma vardı neydi ya o hani böyle turhan selçuk'u falan da içeri almışlardı?" sorusuna cevap olarak kullanılabilir. "ha ergenekondu ya o" diyerekten.
    #3678861 (temporarypeace, 17.07.2008 20:44)

© 2008 - uludağ sözlük

ergenekondu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ergenekondu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ergenekondu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 4 ekim 2008 aktutun karakoluna pkk saldirisi » sokak kedisi » yanarim » sempatizan » hasan igsiz » i belong to che » sirinler » rubikon u gecmek » amsterdam yolcusu kalmasin » benim hayatim » tayyip oglunu askere gonder » yagmura yakalanmis siirler » askerlik yan gelip yatma yeri degil » pipicik » hakkari semdinlide kirilan 15 fidan » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » pkk kurt degil ermenilerden olusan bir cetedir » mustafa » tabutta yarim vole » hainler sirtindan vurulur » servet cetin » senses tied » moderasyon » leydis en centilmini » bir turkiye cumhuriyeti vatandasi olarak soruyorum » aglayan erkeklerin duygusuz bakislari » merhaba celik ataturk nasil » selcuk erdem » kasar » sadik 2 dost 1 hayat 1 olum » mini etek giymenin teshircilik oldugunu dusunmek