ergenekon operasyonu 

/ 8
kapat
  1. bugün emniyet tarafından yapılan operasyon. hele şükür birilerinin aklına cinayetlere dur demek geldi. kemal kerinçsiz, veli küçük, drej ali ve sevgi erenerol gözaltına alınmıştır.
    #2878711 (hanimaga, 22.01.2008 14:36 ~ 03.07.2008 23:33)
  2. (bkz: kurtlar vadisi pusu)
    #2878747 (KIZILMASKE, 22.01.2008 14:42)
  3. birileri tarafından, son kullanma tarihleri dolan insanların dosyalarının emniyete bildirilmesi sonucu olan operasyondur.
    #2879148 (naturalboy, 22.01.2008 16:00)
  4. (bkz: ulusalcilara buyuk gozalti)
    #2879161 (imper, 22.01.2008 16:02)
  5. iki ihtimalli operasyon.

ya devlet gerçekten bunaldı, safra atmak bünyesindeki zararlı organizmaları temizlemek için harekete geçti,

ya da son dönemde yükselen milliyetçi dalgayı frenlemek ve derin çete mevzularını afişe etmek için operasyon yapılıyor.

her iki ihtimalde de bu operasyon çok kelle alır.
    #2879379 (gulce, 22.01.2008 16:42)
  6. 1) fethullah gulen, forbes'a konu-haber oluyor.
    2) rte medeniyetler ittifakı zirvesinden dönüyor.
    3) hrant dink cinayeti sonrası dava, 1 yıl geçmesine rağmen hala çözülemiyor.
    4) türban ve merkez bankası'nın taşınması işi sarpa sarmaya başlıyor.
    5) 100 kadar ulusalcı isim, patalya otelde toplanıp, önümüzdeki dönem için siyaset belirlemeye çalışıyor
    6) bir anda, sansasyonel bir şekilde emniyetçe * 30 isim gözaltına alınıyor. ki gözaltına alınanlardan biri de ne hikmetse başbakanı "3 ykr" tazminata mahkum ettiren avukat.

ıı-ıhh bi bok çıkmaz...

o derin devlet sandığınız şey, bu kadar salakça yapılanmalara gitmez. bu kadar sığ ve gözönünde olmaz. ama attığınız bumerang, günün birinde çok kötü geri döner. demedi, demeyin.

edit 1 : gözaltına alınanlardan 5'i serbest bırakıldı. operasyonla ilgili alınmış yayın yasağı var. yasağa ragmen, hükümete yakın gazeteler, "hedef darbeydi" diyerek haberi verdiler.
    #2879417 (montajelemani, 22.01.2008 16:54 ~ 25.01.2008 13:13)
  7. emniyetin bı insanları arkasından vurması olayıdır.yıllarca beraber çalıştıkları kişilerin bir şekilde tutuklanması gariptir.bir anda ne olmuştur kimden nasıl bir emir gelmiştir merak konusu.rte'nin milliyetçi kısımdan korkması mümkünmüdür bilinmez ama çok olay çıkacağının habercisidir.
    #2879654 (jamall, 22.01.2008 17:36 ~ 17:37)
  8. (bkz: engerek yılanı)
    (bkz: ergenlik)
    #2879719 (Lucky Strike, 22.01.2008 17:50)
  9. artık işe yaramayanların açığa alınmasıdır.
    #2879751 (ramorin, 22.01.2008 17:55)
  10. 15 mayis 2006'da başlayan sürecin sonu.
    #2881276 (goooooooooooooooooooogle, 22.01.2008 22:37)
  11. gözaltına alınanların ön kapıdan girip, arka kapıdan çıktıkları operasyondur. görünüşte birçok ilde eş zamanlı gözaltılar yapılır ve 30 dan fazla kişi emniyete getirilir. basın bunu dev puntolarla verir ama birkaç gün sonra yavaş yavaş birçoğu serbet bırakılır. maksat operasyon yaptık olsun.
    #2882936 (imper, 23.01.2008 10:12)
  12. http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=641535
    #2884505 (bugulu atlas, 23.01.2008 15:46)
  13. yilmaz ozdil in yorumu ilginç:
    Ben hayatımda bu kadar dandik derin devlet görmedim arkadaş...

Suikast yapacaklar, generalleri var, el bombaları var, tabancaları yok!

Glock arıyorlarmış...

- Neyimiz var stokta?

- 1 tank, 3 jet, 2 denizaltı.

- Tabanca yok mu?

- Maalesef...

- e olmadı ki.

- ikinci el obüs ayarlayabiliriz belki.
    #2893265 (sol eliyle dusunen adam, 25.01.2008 07:05)
  14. millet kafayi akp'ye taktigi icin, politik islamcilara karsi duyarliliklarinin hangi amaclar icin kullanildigini goremiyorlardi.
    pek çok kişi msn'ine, "Soz konusu vatansa gerisi teferruattir" diye yazmıştı. Teferruatlarin ne oldugu ortaya cikiyor iste.
    Soz konusu vatansa gerisi teferruat sloganinin anlami bu ölüm listesi ve darbe planları.
    tepede dugmeye basanlari cikaramayacaklar gene. hic cikaramadilar ki. Ecevit'e suikast yapanlari bile Ecevit kendisi basbakan oldugunda bildigi halde ortaya cikaramamisti.
    #2893443 (cheb, 25.01.2008 10:28)
  15. hak, hukuk, demokrasi, yasalara saygı kavramlarını kendilerine maske edinmiş kimi zevatın aslında ne derece yavşak, ne derece omurgasız ve satılmış oldugunu gösteren operasyon.

bu hukuksuz durumu anlatmaya nereden başlasak ?

* 7,5 ayda hazırlan(a)mayan iddianameler mi ?
    * yayın yasağına rağmen yapılan yayınlar mı ?
    * bir anda ortaya dökülen hayat hikayeleri mi ? tetikçilerin eşcinsel oldugu bile yazıldı.
    * * ne ilginçtir ki, başbakanı 3 ykr tazminata mahkum ettiren de davanın içinde.
    * önceki şaşaalı operasyonlardan * * alınan bir sonuç da yok.
    * o derece profesyonel, karanlık ve derin bir yapılanma ama orhan pamuk'u öldürmek için ancak 2 milyon ytl gibi astronomik rakamlara adam buluyor.
    * silahlı kuvvetleri arkasına almadan da darbe hazırlıyorlarmış. (türkçesi = bakın ulusalcıların hepsi darbecidir. aman ha !)

bunların üzerine bu kadar giden, çanak yalayıcı bir kısım medya, neden bu şahinliği arabasıyla uyuşturucu taşınan dtp milletvekili pervin buldan hakkında ya da kamuoyunun bildiği buna benzer kimi vakalar hakkında gösteremedi ?

hani dersimiz, demokrasi, hukuk, ab, muasır medeniyet falan ya.
    #2894296 (montajelemani, 25.01.2008 14:32)
  16. komedi ürünüdür.

bakın operasyon kapsamında göz altına alınan zabıt katibi'nin suçu ne:

"akp'li milletvekilleri ve çeşitli bakanların ve başbakan'ın oğulları hakkındaki yolsuzluk davalarının dosya numaralarını avukatlara bildirmek"

çok büyük suç, kabul ediyorum... ama demek ki birileri tırsıyor, birileri yayın yasağı koyuyor, birileri de bunu birilerine bildiriyor...

afiyet olsun akp. çok da başarılı olamadınız pisliklerinizi örtmekte...
    #2895687 (bl, 25.01.2008 19:36)
  17. konu ile ilgili farklı bir bakış açısı edinmek isteyenlerin aşağıdaki linke bakmaları tavsiye edilir:

--spoiler--
    http://www.acikistihbarat...m/Haberler.asp?haber=7341
    --spoiler--
    #2901407 (kerameti kendinden menkul, 26.01.2008 23:40)
  18. DERiNDE BiR YERLERDE OLAN DERiN DEVLETi, DAHA DA DERiNLERE, DiPLERE GÖMMEK AMAÇLI YAPILMIŞ OPERASYON. HATTA BiR NEVi ŞÖYLE DE DENiLEBiLiR;
    DEVLET DERiN DEVLETE KARŞI. HENÜZ susurluk U HAZMEDEYEN BiZLER iÇiN YENi OLMAYAN BiRŞEY.
    EN GÜZELiNi YiNE yilmaz ozdil YAZMIŞ ZATEN

''koskoca emekli generaller, emekli binbaşılar, mafya babaları ve birileri daha bir araya geliyorlar, suikast yapacaklar. herşey hazır, ama glock'ları yok. bir glock bulsalar, dünyayı yerinden oynatacaklar. bir glock yahu, bir glocK çuk''
    #2903551 (novakatinamite, 27.01.2008 14:55 ~ 14:56)
  19. (bkz: ergenekon operasyonu/#2879379)

ilaveten;

amerika ile göbekbağı bulunan sözümona milliyetçilerin, ayakları üzerinde durmaya başladıkları anda anti emperyalizm savunuculuğuna soyunmaları üzerine, büyük ihtimalle bu güruhu tasfiye etmek üzere dış destekli olarak yapılan operasyon.
    #2906632 (gulce, 28.01.2008 06:01)
  20. can dundar ın yazısı, sanki bugünlerde bize sunulan cakma ergenekon muş gibi bir intiba uyandırdı bende.sanki buzdağının görünmeyen kısmı, rahat rahat yerinde oturup olan biteni keyifle seyrediyor.
    http://www.milliyet.com.t...8/01/28/yazar/dundar.html
    #2906995 (sol eliyle dusunen adam, 28.01.2008 11:30)
  21. derin devletin kendi iç operasyonudur.
    #2907066 (cinayetsaati, 28.01.2008 11:48)
  22. "Yeni tutukevi inşaatlarına başlayın"

--spoiler--

Neden olduğunu anlatacağım... Ama önce küçük bir hikaye. Dedem 84 yaşında vefat ettiğinde, tam 11 yıl bu ülkenin dört cephesinde savaşmış, Allah'tan başka hiç kimseden korkmayan bir istiklal Savaşı gazisiydi.

istiklal Savaşı gazilerine verilen o altın madalyayı reddetmişti.

Geri zekâlı bir bürokrat onu bekletti diye kızmış, "Ben bu madalya için savaşmadım... Aylığınız da, altınınız da sizin olsun" deyivermişti.

Son günlerde adına (utanmadan) Ergenekon Operasyonu verilerek yürütülen soruşturmaya ve yazılıp çizilenlere bakıyorum.

Gözaltına alınan ve tutuklanan insanlardan bir kısmını şahsen tanıdım.

Şayet atfedilen suçlardan bir teki bile ispatlanırsa, elbette hak ettikleri cezayı, yasalarda öngörüldüğü gibi çekmeliler.

Ama, resme bir parça geri çekilerek bakmayı bilen hemen herkes olan bitenin sadece bu anlama gelmediğini anlayacak kadar zekâya sahiptir.

Konjonktüre baktığınızda bu psikolojik bir harekattır.

Ve, nafiledir.

Neden mi?

Şundan...

Bu ülkede artık ok yaydan çıkmıştır.

Adım adım nereye sürüklendiğimizi görmemek için kör olmak gerekir.

istanbul'da, izmir'de, Manisa'da, Mersin'de, Kayseri'de, Erzurum'da, Sivas'ta, Bingöl'de, Van'da, Edirne'de bu operasyon kapsamında alınan insanların bugüne kadar çeşitli platformlarda dile getirdiği iddia ve endişeleri paylaşan kaç kişi var, bir fikriniz var mı?

Bu cemaat bir kolektifi paylaşıyor.

Ne basılacak dernekleri, ne gizli toplantıları, ne silahları, ne bombaları var...

Ama olan biteni okuyacak zekâları, tarihsel bir şuurları, koruyacakları onurları, savunacakları sokakları var...

Ne Veli Küçük'ten emir alırlar, ne Kemal Kerinçsiz'den...

Bu operasyona Ergenekon adını veren ileri zekâlıların görmediği bu zihniyeti birleştiren tutkalın ne olduğudur.

Dedemin örneğini neden verdim biliyor musunuz?

O ne Osmanlı paşalarına, ne de bürokratlara baktı...

Yüreğinin sesini dinledi. Aldı eline silahı Çanakkale'ye, Trablusgarp'a, Suriye'ye koştu.

Babam ise bu ülkenin sokakları bir kez daha kan gölüne döndüğünde evinde oturup hep askeri bekledi.

Geldiler ve kendilerince çözdüler... Her seferinde daha da berbat ettiler.

Şimdi, ben askere falan bakmıyorum.

Bakılacak durum yok.

Etrafıma bakıyorum.

Ve diyorum ki siz iyisi mi bir an önce tutukevi inşaatına başlayın.

Dışarıdakiler içerdekilerden kalabalık.

Bakalım hangi ile kaç kişilik yapmanız gerekecek?

Bu arada, bu süreçte, bu yazdıklarımdan ötürü beni de gözaltına alıp hapse atmazsanız çok üzüleceğim.

Neden mi?

Tarihi günlerden geçiyoruz.

Müslümanları katleden bu küresel şebekenin yerel işbirlikçilerine övgüler düzmüyorum da vaziyeti anlatıyorum.

Anlatmaya devam edeceğim.

Sevgili savcılardan ricam telefonunuzun çalmasını beklemeyin.

--spoiler--

serdar akinan
    aksam

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=106871,10,156
    #2919147 (montajelemani, 30.01.2008 14:43 ~ 14:46)
  23. infazların, katliamların, provokasyonların, çetelerin, mafyacıların, Susurlukçuların, ölüm mangalarının olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bu, bir avuç azınlık hariç, 70 milyon halkımızın özlemidir. Düzen partileri ise, özellikle Susurluk'tan bu yana, bitmez tükenmez "çete operasyonları"yla halkımızın bu özlemini istismar ediyorlar. Dünyada bu kadar çok "çete operasyonu"nun yapıldığı ikinci bir ülke yoktur; Fakat bu kadar operasyona rağmen, "infazların, katliamların, provokasyonların, çetelerin, mafyacıların... olmadığı bir ülke" özlemine bir adım dahi yaklaşılmış değildir. Hiçbir değişiklik olmadığı halde, göstermelik operasyonlarla bizi "sistemin temizlendiğine" inandırmak istiyorlar.

Günlerdir gündemin ilk sıralarında yer alan "Ergenekon Operasyonu" da bunlardan biridir.

Hatırlayın; 1996'da kontrgerilla örgütlenmesinin bir ayağının Susurluk'taki kazayla ortaya çıkması sonrasında "artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diye bir söz üretilmişti.

Şimdi de emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve ona bağlı olduğu iddia edilen grubun tutuklanmasıyla, aynı sözler tekrarlanıyor: Kimileri iddialı bir şekilde "Bu operasyon gladyosuyla hesaplaşmamış tek devletin gerçekten meşru bir devlet olma adımıdır." diye yazıyor.

HAYIR! Ergenekon operasyonundan sonra "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyenlere diyoruz ki, "Hiçbir şey değişmeyecek!"...

Adına ister Ergenekon deyin, ister Gladio veya kontrgerilla; bu yapı, ülkemizde faşizmle birlikte hep varolmuştur. Türkiye, 1952'de NATO'ya girdi. Aynı yılın Eylülünde CIA'ya bağlı olarak Seferberlik Tetkik Kurulu adı altında kontrgerillanın resmi örgütlenmesine girişildi. Bu yapı, devletle içiçe oluşmuş ve sınıflar mücadelesinde emperyalizmin ve oligarşinin ihtiyaçlarına bağlı olarak, giderek devletin kendisine dönüşmüştür. Gelmiş geçmiş tüm iktidarlar, bu yapıya tavır almak bir yana, kendi iktidarlarını pekiştirmek, temsilcisi oldukları emperyalizmin ve oligarşinin çıkarlarını savunmak için bu yapıyla iç içe olmuşlardır.

hoc
    #2976403 (unlock, 09.02.2008 13:48 ~ 13:49)
  24. oyle bir operasyondur ki ucu uzeyir garih cinayetine kadar uzaniyor. korkarim kucukken komsunun bahcesinden arakladigimiz meyvelere kadar inecek bu operasyon.
    #3093191 (karizmatiklider, 04.03.2008 17:17)
  25. cumhuriyet savcısı zekeriya öz'ün talimatıyla ilhan selçuk, doğu perinçek ve kemal alemdaroğlu'nun da içinde bulunduğu 8 kişi gözaltına alınmış olup ulusal kanal'da polis arama falan yapıyormuş şu saatlerde.

işin ilginç tarafı abdurrahman yalçınkaya için "adam yasalar dahilinde görevini yapıyor" diyenlerin bu operasyonun savcısı için daha şimdiden "neye hizmet ettiği belli oldu" falan gibi imalı yorumlarda bulunmasıdır. ikisini de aynı devlet atamıyor mu yahu ben mi yanlış biliyorum. yoksa abdurrahman'ı devlet bu savcıyı mahmut atadı da haberimiz mi yok?
    #3170624 (arjen robben, 21.03.2008 09:32)
/ 8
© 2008 - uludağ sözlük

ergenekon operasyonu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ergenekon operasyonu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ergenekon operasyonu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» dj tarkan » seinfeld » koyun standartlari enstitusu » merhaba asker » uefa com » tecavuze ugrayan uzaylinin psikososyal analizi » lanet olsun sozlukteki polemik havasina » malena » hayata dair ic burkan detaylar » gote melodi sokmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci