bugün

başbakanlık sözcüsü akif beki'nin rte ile musa peygamber * arasındaki benzerlikleri anlatan, 2003 tarihli kitabı. *
yalakalik konusunda rekora dogru kosan akif beki nin 2003te cikardigi kitap.
Birisi bunu yapmalı!!!
evet evet yapmalı!

'e , r , d , o , ğ , a , n' dir. * *
(bkz: arap alfabesi)
hurufilikten yola çıkılarak hazırlanmış kehanetler kitabımsısı gibi birşeydir. başbakanlık sözcüsü ve başbakan için ayıptır, müslüman için günahtır. müslümanım deyen bir başbakan sözkonusu ise zati akepelidir, ziyanı yoktur, ehemniyetsizdir.

emin çölaşan'ın köşesinden başbakanlık sözcüsü akif beki'nin kitabı, erdogan'in harfleri'nden bazı bölümler;

"Tayyip Erdoğan'ın zihin serüvenini biyolojik yaşından 26 yıl önce, 1928 harf devrimiyle başlatmak gerekiyor. Bir gecede medrese hocaları dahil Osmanlı bakiyesi (artığı) Türk toplumu, okur yazar olma vasfını kaybetti, yazı öncesi döneme geri döndü. Arap alfabesinin 28 harfiyle yoğurulan Müslüman zihinler, bir sabah kalktıklarında Latin alfabesinin saldırısıyla karşılaştılar. Binlerce müderris (medreselerdeki din adamları) bir gecede işinden oldu. Seçkinler sınıfından avam (halk) arasına karıştılar. Yeni alfabe önce konuşma diline nüfuz etti, sonra da Müslüman zihinlere..."

"Kader planı harfler hiyerarşisinde gizli: Erdoğan'ın harfleri Sin ve Dad. (Arapça harfler.) Erdoğan'ın harfler hiyerarşisinde durumu şöyle: Yıldızı Müşteri (Jüpiter), harfi Dad. Bu mertebeye tekabül eden (eşdeğer) isim Alim. Bu mertebenin peygamberi ise Musa. Günü perşembe. Yaradılışın beşinci günü, göklerde ikinci kat.

Madeni ise su. Harflerden Sin. Bu mertebede tecelli eden ilahi isim ise Muhyi. (Dirilten, canlandıran, hayat veren!)"

"Dad harfinin sayısal değeri 800. ibn Arabi bu tür sayılar için ebced-i kebir hesabına başvuruyor. Bu işleme göre aynı harfin değeri 8'e düşüyor. Sin harfinin değeri ise 60 olarak karşımıza çıkıyor. Ebced hesabına göre Tayyip Erdoğan'in bu iki harfinin temsil ettiği sayılar hem ayrı ayrı, hem de birlikte toplam olarak yaşamında önemli yer tutuyor. Örneğin iki harfin toplam değeri 68. Bu sayı hayatında önemli bir tarihe işaret olarak kabul edilebilir. Bir Hurufi (harflerden anlam çıkaran) bundan hareketle Tayyip Erdoğan'ın 68 yaşında çok kritik bir badire atlatabileceğini, yaşamını değiştirebilecek bir olayla karşılaşabileceğini söyleyebilir.

Tek olarak ele alındığında 8 ve 60 sayıları yine aynı anlama gelebilir. Sözgelimi 8 sayısının Erdoğan için uğurlu olduğu, ya da o yaştan sonraki hayatını şekillendiren bir olay yaşamış olabileceği, 60 yaşına girdiğinde çok dikkatli olması gerektiği gibi sonuçlar çıkarılabilir.

Yukarıdaki verilere göre Tayyip Erdoğan'ın Müşteri feleğinin menzili, ikinci gök katında ve Erdoğan'ınki yaradılışın beşinci günü. Buradan yola çıkarak iyi günü perşembe yorumuna varılabilir. Önemli kararlarını bu günde alması tavsiye edilir."

"Ve Tayyip Erdoğan'ın harfler hiyerarşisindeki peygamberi: Erdoğan, ibn Arabi'nin çizelgesine göre Musa Peygamberin soyundan geliyor. Yani hem Musa Peygamberin karakteristik özelliklerini taşıyor, hem de hayatı bu peygamberin yaşam öyküsüyle paralellik gösteriyor.

Musa Peygamber halkını özgürleştiren bir lider. Hayatı tevafuklarla (uygun düşmelerle) örtülü. Hikmetini sonradan anlayacağı badireler (güçlükler) atlatır...

Hayatından bir başka önemli ayrıntı, Hızır'la çıktığı yolculuk. Bu yolculukta büyük sabır sınavından geçer. Dayanamayıp itiraz ettiği olayların hikmetini her seferinde sonradan anlar ve yanıldığını, aslında şer (kötülük) gibi görünen olayların altından daha sonra büyük hayırlar çıktığını görür.

Onlar peygamberliği, bunlar iktidarı paylaştı. Musa peygamberin kıssası (hikayesi) böyle anlatılır. Bir Hurufi için Tayyip Erdoğan'ın yaşam öyküsüyle bu kıssa arasında paralellik kurmak hiç de zor görünmüyor."

"Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en önemli şahsiyetlerinden Necmettin Erbakan'ın yanında yetişti. Onu liderliğe götüren süreç kazara işlediği bir suç, iyi niyetle okuduğu bir şiirle başladı. Sürgüne değil ama cezaevine gitti. Halkın umudu olarak geri geldi. Kendi yolunu çizdi. Kaderin cilvesine bakın ki böylesine Hurufiler (harflerinden anlam çıkaran Araplar) ancak tevafuk (uygun düşmek) diyebiliyor. Yasakları başladığı yerde, Siirt'te bitti. Yasaklandığı yerden başbakan olarak çıktı. Ama onu son umut ve kurtarıcı olarak gören halkının oylarıyla."
"Musa peygamberle Tayyip Erdoğan'ın yaşamındaki en inanılmaz paralellik tam bu noktada ortaya çıkıyor. Erdoğan, iktidarını Abdullah Gül'le, 30 yıllık geçmişe dayanan yol arkadaşıyla paylaşıyor.

Hemen burada ibn Arabi'nin Musa peygamberle ilgili yorumuna değinmek gerekiyor. Çünkü içinde Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Gül'le ilişkileri konusunda çok çarpıcı bir ipucu barındırıyor bu yorum.

ibn Arabi, Musa peygamberle kardeşi Harun'un arasını açan olayı ve israiloğullarının gözü önünde Musa peygamberin aceleci davranarak, aslını araştırmadan kardeşi Harun'u nasıl küçük düşürdüğünü hatırlatıyor.

Bu yorumdan yola çıkan bir Hurufi, Tayyip Erdoğan'la Abdullah Gül'ün de aralarındaki iktidar paylaşımında benzer sorunlar yaşayabileceklerini söyleyip, Erdoğan'a fitneciler karşısında sabır tavsiye edebilir."

"Tayyip Erdoğan'ın varlık mertebesinde tecelli eden ilahi isimler ve anlamları şöyle:

Alim: Gizli ve açık her şeyi bilen anlamına geliyor.

Muhyi: Dirilten, hayat veren anlamında."

"Tayyip Erdoğan imam hatip mezunu. Temel düzeyde Arapça eğitimi gördü ve Kuran'ı Arapçasından okuyabiliyor. Dini terminolojiye hakim. Peki bu durum Erdoğan'ın mental süreçlerini nasıl etkiliyor? Daha çok hangi dilde düşünüyor ve konuşuyor?"

"Erdoğan vermek istediği mesajı güçlendirmek için her iki dilin gramatik imkanlarından yararlanıyor. Anlatılmak isteneni belirginleştirmek için Arapçanın mübalağa (abartma) yeteneğinden yararlanıyor. (Yazar burada örnekler veriyor.) Bu Kuran'da sık görülen ve din eğitimi alan Müslümanların zihinlerinin çok aşina olduğu bir anlatım biçimi."

"Göklerden beklenen 'kurtarıcı' insanların arasından zuhur etti (ortaya çıktı.) Göksel değil, dünyevi bir kurtarıcı, bir siyasi lider olarak. Mucizelerle gönderilen göksel bir varlık yerine oylarla sandıktan çıkarılan bir kurtarıcı. Büyük bir kitlenin son umudu. Seçilmiş biri ama seçmenleri tarafından."
7 adettir.
medeniyyet'in yy'sidir. (bkz: şedde)