ercument behzat lav 

kapat
  1. çok yönlü sanatçılarımızdan biri. şair, yönetmen ve oyuncudur(1903-1984). Türk şiirinde, yenilikçi hareketlerin adı pek anılmayan şairlerinden biridir. sürrealist, fütürist, kübist tekniklerle yazdı ve oldukça özgün eserlere imza attı. Şiir kitaplarından bazıları: Açıl kilidim açıl, kaos, mau mau, s.o.s.

Bu da şiirlerinden biri:

afrika uyan
    and

And içerim ki ben mau mau and içerim ki
    satmayacağım beyaz'a bir karış toprak
    yollamayacağım hükümet okullarına çocuğumu ben çıplak
    gitmeyeceğim kiliseye, kanmayacağım misyoner propagandasına
    madem ki ben varım kenya'da
    silah çalacağım beyaz'dan
    kurtarılmasına çalışacağım nerede olursa olsun
    yakalanırsa jomo kenyatta*
    yardım edeceğim mau mau'ların öldürdüğü beyaz'ın
    ortadan kaldırılmasına
    kovulmasına çalışacağım beyaz'ın kenya'dan
    ele vermeyeceğim görürsem bir yabancıyı kıyarken beyaz'a
    şefim "şu beyaz'ı getir" der de getirmezsem
    ödeyeceğim aldırmazlığımı canımla
    öldürüleceğim mau mau'ların gizini açıklarsam
    çağrılırsam gece yarısı
    çıplak gideceğim ben mau mau bu çağrıya
    yok olacağım enselemezsem başbuğumu
    baş eğeceğim her buyruğuna
    ben mau mau
    olamayacağını bildiğim için toraklarımın
    kikuyu'lardan* başkasının
    göze alacağım her türlü savaşı
    ölümü işkenceyi bu uğurda
    #1503921 (huruf, 08.04.2007 00:22)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ercument behzat lav başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ercument behzat lav ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ercument behzat lav nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ercument behzat lav. Copyright of the articles are belong to their authors.

» digestive » kapak sozluk teki simsicak aile ortami » wisc r zeka testi » www bombabomba com » turan cevik » hazine gov tr » izlense » var misin yok musun tony » hacli seferleri » emre aydin in eski sevgilisi » ezikfb » signomi » bira kapaginda cami resmi » maliki yevmiddin » raining stones » star da cikan yabanci filmler » seher sahin » tali yol » vtunnel kullanarak ktunnel e girmek » sisko kadin » too late for love » din dogmadir begenmeyen inanmaz » rebro » ayhan sahenk spor salonu » turkmence » namissiz seni » ironi » mentollu sampuan ile masturbasyon yapmak » zapor » yoga yapanlarin muslumanliktan cikmasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » seyin seysinin seysi » futbolu kucumseyerek zeki gorunmeye calismak » 14 ocak » moda melek » mirror of the world » rembetiko » yazar nicklerinin bir ust versiyonlari » kemal sunal dan aforizmalar » zehir » erkegin ayagi guzel olamaz