erasmus 

/ 3
kapat
  1. ayrıca avrupa birliği tarafından 1995 te kurulan üniversitelerarası bir değiştirme programıdır (socrates). bizden oradakilere, oradakilerden bizlere geçici olarak öğrenci yada öğretim görevlisi exchange i yapılır (avrupa). maksat farklı kültürler, insanlar ve onların eğitim sistemlerini tanımaktır. genelde change edilen ülkelerin başında ingiltere, italya ve portekiz gelir.

ayrıntı için: http://europa.eu.int/comm...s/erasmus/erasmus_en.html
    #110634 (charmofsmyrna, 11.03.2006 19:25)
  2. 3. nesil çaylak olmasından dolayı henüz entrylerini göremediğim, en kısa zamanda yazar olma sürecini aşmasını dilediğim yazar adayı. Aramıza hoşgelmiş.
    #530185 (aura, 12.08.2006 14:01)
  3. (bkz: interrail)
    #558331 (rapter, 20.08.2006 01:06)
  4. sokak jargonuyla humanizmin babasi, desideryus erasmus abinin anisina, gencler kulturel etkile$sinler, din, dil, irk vs. gozetmesinler, kapali dunya goru$u olanlar da katilsin, faydalansin, degi$ik diller ogrensinler gibi amaclarla egitimin ikinci planda tutuldugu bir ortamdir. lakin turkiye'de yine her alanda avrupali ile sidik yari$tirdigimiz gibi burada da bir sidik yari$tirma kaygisi vardir. mesela, kendi halinizde bir insansinizdir ama hocalariniz gelir -ki bunlar koca koca profesorler, bolum ba$kanlaridir, doclardir- "aman evladim ulkeni iyi temsil et, goster turk'un gucunu, avrupali bizi a$agiliyor, senden cok iyi i$ler bekliyoruz" gibi ufak capli nasynalist gazlarla daha gitmeden ustunuzde bir baski kurmaya cali$irlar ve kurarlar da. peki ogrenci acisindan olay nasildir? turk ogrencisi cv doldurmak ister, erasmus'u da "avrupada egitim gordum eheheh" amacli bir cv cizigi sanmaktadir. bu nedenle sik sik o ulke senin bu ulke benim kavgasi cikartir. e hocasi boyleyken, ogrencisi nasil olsun dedirtir.

kisacasi erasmus boyle zorluklari olan da bir egitim programidir turkiye icin.
    #624928 (ganj nehri kutsal abdest suyu, 11.09.2006 13:02)
  5. ulusal ajans'ın Avrupa bilrliği ülkeleri arasındaki öğrenci değişimi projesine ismi atfedilen Hollandalı (rotterdamlı) filozof Desiderius Erasmus. Onun isminin verilmeisnin sebebi de, kendisinin eğitmini italya-Fransa-ingiltere gibi farklı ülkelerde kah burs alarak kah kendi geçimiyle yapmasından artık kendisine bir nevi gezgin sıfatının verilmiş olmasındandır. Ki ayrıca kendisi orda aydınlarla görüşüp onlarla muhabbetini artırınca artık kendine bişeyler veren insanlarla da takılmaya başlayınca baya bi güzel olmuş artık onun için hayat. Sonra heralde Avrupa demiş, "E bari herkes Erasmus olsun", kolay mı canım öyle herkes Erasmus gibi erasmus olabilir mi?*
    Yani şimdi Erasmus programıyla giden herkes gezgin mi oluyor?
    Oluyor kardeşim, paranı düzgün harcarsan, az içki az parti yaparsan, bi de biraz öğrenci...pardon...sefil yaşamayı öğrenmişsen tamamdır yani yeme yanında yat o Erasmus döneminin. Ne de olsa öğrenci vizesi veriyolar, ve Avrupa da karadan sınır neredeyse yok, al Erasmus tayfanı atla arabaya ankara ya gider gibi Paris e git ne bileyim, git, gez, gezdir, gör, resim çek, yaşa hayatını, farklı renkler-tadlar tad, hayatına farklı şeyler ekle ve eğitimini tamamla gel.

Beyler bayanlar, herkese kesinlikle tavsiye ediyorum, yani şu dünya da bir daha erasmus olunmaz, hocalar zaten rahat geniş davranıyolar, erasmus öğrencisiyim deyince "sen merak etme koçum hallederiz" çekiyolar, gittiğiniz ülke de dersler direk ingilizce böylece yeni dil öğrenmek için baskı altında olmuyorsunuz, öyle harika bir ingilizce yoksa o da güzel, böylece yerel dili kolayca edinirsiniz, sonra ekstradan bi sürü yer görüyorsunuz, hem tecrube hem farklı insanlarla kaynaşma ortamı yaratıyorsunuz, on numara diyorum kesinlikle tavsiye ediyorum.**
    Bu arada tek sorun kalıcak yeri ve uçak parasını sizin ayarlamak zorunda olmanız, ayrıca dedikleri gibi ayda 400 vermiyolar, direk gittiğinizden bir bir buçuk ay sonra 1600 Euro yatırıp, kalan 400'ü de "işi bitirince devamını alırsın" dercesine geri döndüğünüzde vereceklerini söylüyorlar, bu da taktik tabi herkes kurnaz eee artık ekmek aslanın ağzında, tıp ilerledi**
    Shop&Miles bulursanız bir tanıdıkdan bilmemneyden, bu da uçak paranızı yanınıza bırakır hani ben iktisatlı olmak için diyorum sonuçta yani ben şey... yok hani param çok diyosan bana ne kardeşim alın biletinizi gidin babalar gibi 1. sınıfta, alın yanınıza 60 kilo millet açık ağız sizi seyretsin, ama görüşürüz o bavulları da biri taşıyacak di mi? Öyle belboy falan da yok ha, indiğiniz gibi tek başınızasınız, "6 ay daha böyle koçum hadi geçmiş olsun", diye tesellenirken "tren-otobüs-dil-ben-sen-o-biz-siz-onlar-kim bu insanlar yahu neredeyim ben" dersiniz, işte o zaman anlarsınız, hakkaten "geçmiş" mi yoksa bu daha "başlangıcı" mı?
    #718627 (chemsuk, 10.10.2006 09:26)
  6. sevgiliyi alıp macaristan'a götüren zikindirik organizasyon
    #892322 (bodoslama, 22.11.2006 00:39 ~ 09.05.2008 17:12)
  7. şu anda almanyada eğitim görmemi sağlayan arkadaş canlısı program....
    edit: Hayatımın içine etti!
    #1073617 (drlinux, 29.12.2006 02:34 ~ 19.02.2008 01:30)
  8. (bkz: sözlük beni erasmus la italya ya gönder allahsız)
    #1103704 (spartakus, 04.01.2007 12:28 ~ 12:34)
  9. kodumunun not ortalamasına sövme sebebiniz olabilir. "bok vardı da buradaki partilere filan takıldık mına koyum. evropa hayatını kaçırdık iyi mi?" diye kendi kendinizi yersiniz.

gerçi sonradan düşüncelerinizi değiştirebilecek bir potansiyele de sahip olabilir. hayvani ingilizce'niz ve mülakattaki "haşarı ama dolu" öğrenci profiliniz bi boka yararsa "ohhh, ne iyi etmişim de türkiye'nin de anasını ağlatmışım." diyebilirsiniz.

velakin, güzel bi şeydir bu erasmus. hayat ne tuhaf farklı ülkeler falan...
    #1364389 (bahdeniz, 02.03.2007 05:13 ~ 05:14)
  10. güzel kızları ülkemize getiren, bizim ülkemizden abazanları da, buraya gelen güzel kızların ülkesine götüren, vesileyle türk gençlerinin ekmek çıkarabildiği, şu aralar üniversiteler arası geçiş imkanı tanıyan çok tatlı bi program...
    #1364580 (kukuleta, 02.03.2007 10:18)
  11. program sonunda "biz sie demedih mi 400 Euro verecaz diye, ahanda bunu alın" gibi önermelerle ve dezenformasyonlarla karşılaşabileceğiniz, hatta sözünü verdikleri ve vermedikleri o parayı da sizin g.tünüzden çıkarma eğiliminde olan insanların başında olduğu programdır da ayrıca.
    #1381096 (chemsuk, 06.03.2007 16:40)
  12. sevgiliyi alıp almanya ya hatta danimarka sınırına götüren kendisine sövdürten üstelikte bir .oka yaramayan genelde bir dönemliğine gidildiği için pek bir faydası da olmayan aptal organizasyon.
    #1446708 (africa, 24.03.2007 01:22)
  13. imadan uzak anlatımı, üslubunun canlılığı ve cesur ifadeleriyle, delilige ovgu kitanının yazarı.
    #1460063 (abberline, 27.03.2007 20:21)
  14. (bkz: desiderius erasmus)
    #1460105 (pyndemonium, 27.03.2007 20:32 ~ 03.11.2007 15:29)
  15. almanya'ya gidebilmek için hala(1.5 ay) vize cevabı beklememe ve bu sebeple belki de sene kaybetmeme neden olacak program. almanya'ya gidebileceklerin vazgeçmesi tavsiye edilebilir.
    #1552198 (stalker, 21.04.2007 22:53)
  16. uludag universitesi öğrencisi olarak, 4. sınıf birinci dönem zarfında, almanya'da hamburg üniversitesi'ne gitmeme olanak sağlayan, öğrenci değişim programı..
    #1618078 (faidelibilgi, 07.05.2007 20:55)
  17. sir thomas more un egitimine oldukca muhim katkilari olan ve daha sonra humanist dusunce tarziyla more u bir hayli etkileyen ronesans dusunuru.

thomas more un 'utopya adasi" isimli romaninin ilk bolumunde kendisinden epeyce bahsettigi fikir insani.
    #1618192 (Nick Gereksiz mi ne, 07.05.2007 21:20)
  18. hollanda yollarının en nihayetinde bana göründüğü, hollandalı filozofumuzun* adını almış olan öğrenciler için bir nevi kultur elciligi durumu. **
    #1626510 (rapunzel, 10.05.2007 00:06 ~ 00:08)
  19. seneye almanya da eğitim görmemi sağlayacak büyük fırsat....
    #1655716 (wishy washy, 17.05.2007 22:45)
  20. sayesinde altı ay hollanda da kaldığım, belki eğitimime çok katkı sağlamamış ama belli başlı bütün avrupa ülkelerini gezip görmemi borçlu olduğum program. erasmusta yaşanılan hayat adeta yeryüzünde cenneti yaşamak gibidir, düşünen herkese eğlence garantisi verebilirim.
    #1721178 (canna nanna, 03.06.2007 20:06)
  21. eğer marmara üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesinde okuyorsanız (bkz: marmara üniversitesi bahçelievler kampüsü),bu program ile yurtdışında okuma hakkı elde etmeniz sonrasında karşılaşacağınız bürokrasi ve sorumsuz yetkililer sebebiyle lanet edip,gitmekten vazgeçebileceğiniz programdır.
    #1812752 (before sunrise, 23.06.2007 23:53)
  22. kapasitesinin arttırılması gereken üniversite yurt dışı programı
    #1813350 (slaps1903, 24.06.2007 02:08)
  23. bu olaya katılan öğrencileri işi gücü partidir. aralarında orgasmus derler bu organizasyona.
    #1827857 (avedis, 27.06.2007 02:23)
  24. değeri bittikten sonra daha bir anlaşılan programdır. arşivinizdeki yüzlerce fotoğrafa bakarken bulursunuz kendinizi, bir elinizde sigara bir elinizde alkol o günleri anmanın yaşattığı hüzün tarif edilemez. çok ama çok özletir kendini.
    #2169412 (canna nanna, 21.08.2007 01:05 ~ 01:08)
  25. bu öğrenci takasları yararlı olmakla birlikte ,ruhsal bozuklukları olan bir kişinin yurtdısında karısdıgı bir kavga sonucu canına mal olmustur.
    #2169445 (turnosol, 21.08.2007 01:12)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

erasmus başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. erasmus ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu erasmus nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» stoudemarionash » citilen en son cekirdegin curuk cikmasi » nur cemaati nin sozluklerden sorumlu imami » grange christophe jean » metal muzik dinleyen musluman » egitim » numancia » ulkuculerin amerikayla iliskisi » yaran basliklar » haber sunduktan sonra takilip kalan sunucu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games