entry silmek 

kapat
  1. insanın aslında kendine yediremediği ama yine de zaman zaman yapmak zorunda hissttiği durum. kişi yazdığı entry i beğendiği halde, yazılan diğer entrylerle başlığın ana amacından uzaklaştığını ve farklı bir yöne çekildiğini görünce, o başlıktaki oluşumun içinde yer almak istemediğine karar verir, ve entryi siler. değişik bir versiyonu için ise (bkz: yazdığı entryi beğenmeyip silmek)
    (hafiye, 20.06.2006 13:29)
  2. tamamen yukarıdakilerin keyfiyetiyle alakalı bir durum. sözlük büyüdükçe farklı ses ve istek artacaktır elbet, bununla beraber sözlüğün sundukları da artmalıdır.silmek değildir çözümü, sorumluluk almamaktadır.
    (suvari, 22.09.2006 22:56)
  3. açtığı gubidik başlığı başkasının üstüne bırakacak şekilde gerçekleştirildiğine terlik atılası kişilerin yaptığı eylem.
    (kelly, 30.10.2006 22:01)
  4. titiz insanların işidir. ben şahsen her gün siliyorum, tozunu alıyorum entrylerimin. ölsün mikroplar.
    (yandal arkeolog, 11.11.2006 00:45 ~ 00:46)
  5. sarhostum aydim; ben bu isten caydim mealindeki davranis.
    (nanocu, 12.03.2007 22:24)
  6. tükürdüğünü yalamak, yiyemeyeceği muzu soymaktır. oysa ne güzel hayallerle yazılmıştır o giri. belki de anlık bir sinirlenmenin engisizyonel sonucudur sadece. öyle ya da böyle, giriyi yazıp aşağıdaki "evet" tuşuna basarken yazar, tam da o basma anında, artık bütün tereddütlerinden arınmıştır ve ortaya bir eser koymanın sevincini içinde hissetmeye eser iyi ya da kötü olsun hazırdır. fakat bir şey olur! ve yerle yeksan olan geçmişte kalmış umutların kalıntısından başka bir şey kalmaz geriye.

belki bu, yazıyı yazarken göze alınmıştır ve belki de daha yazarken biliniyordur ileride duyulacak pişmanlık. gene de kendinden emindir yazar yazıyı yazarken, korkularından arınmalı ve cesur olmalıdır. yoo dostum, yoo! salaklığını ve kendine güvenmeyişini böyle lafların ardına saklanarak gizleyemezsin. bütün bu yaptığın eziklik ve içinde bulunduğun acınası ama yardım edilmeyesi durum "kim bu"ya basılınca silinen giriler hanesinde görülecek, yok öyle yazıp yazıp kaçmak.

sosyopsikolojik çözümlemeler bir yana, adam olun ulan biraz adam! bir zamanlar yazdığın, doğru olduğunu düşündüğün bir fikirden vazgeçtin diyelim; ne diye onu silerek geçmişini unutma dallamalığına giriyorsun, ne diye utanıyorsun yaptıklarından, altına bir edit yazıp durumu açıklamak çok mu zor? kendiyle barışık, gücü kuvveti ve iradesi yerinde kişinin giri silmekle işi olmaz. ama yoo, ille gidip en salakça olanı yapacaksın ya, sil ve kaç, sana da bu yakışır.
    (panco sanza, 05.08.2007 05:35)
  7. duygusallık veya kızgınlıkla, çok özel olan hisleri yansıttığını anlayıp pişmanlık duymak sebeplerden biridir.
    (tepesersemi, 12.08.2007 22:42)
  8. iyice düşünülmeden, emin olunmadan yazılan entrylerin yarattığı 'sileyim mi acaba' durumu sonrası yazılan entry kötülenince 'yok yok kesin sileyim' denilip gerçekleştirilen olay.
    (lynx lynx, 12.08.2007 22:48)
  9. bir bakıma kendini jiletlemektir. belkide mükemmeliyetciliktir.
    (imitasyon, 12.08.2007 22:49)
  10. "silerim" nidalarıyla vuku bulan hadisedir.
    (cagdas, 12.08.2007 22:50)
  11. 65 tane birden silince ferahlatır.
    (menfikedi, 04.10.2007 23:25)
  12. icadiyla birlikte sozlukte mertlik de bozulmustur.
    (bkz: entry silmek icat oldu mertlik bozuldu)
    (karizmatiklider, 23.03.2008 17:05)
  13. (bkz: chaotic good/#3200101)
    (chaotic good, 28.03.2008 16:32)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» var misin yok musun nursel » gundi » at yalani » galatasaray » uludag sozluk eskisehir zirvesi » boyle boyle » palm muting » hic eksi oy almamis entry » johann sebastian bach » aglatan sarkilar » itinayla kanarya tuyu yolunur » prince of persia classic » defending champion » kurt cobain » eski sevgilinin birini bulmasina normal bakmak » sabah sabah akla dusen sarkilar » nasyonal aktivitede zinde inkisaf » alevi orucu » kirkindan sonra azan erkekler » 0 alacagim diye aglayip 95 alan kiz » zebani » sozlukte dogru tespit yapanlarin da olmasi » los lunes al sol » meyve ile sebze arasindaki farklar » hakan gursu » apolitik olmak » bir kadinin en seksi oldugu an » geleneksel bedri karafakioglu itu ogrenci senligi » crzytarantla a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa