entry basligi tanimlamalidir 

kapat
  1. başlık bir ya da bir kaç kelimeden oluşan bir yığın değildir. başlık bir olayı, bir olguyu, bir düşünceyi tanımlar.

gelir de başlığı cümle olarak ele alıp tanımlarsanız yediğiniz naneden başka bir şey olmayacaktır.

mesela,

"at'ların kişnediği an"
    atların kişnediği an'ı belirten cümle. atlar çok azgın hayvanlardır.

ya da
    "burnu dik kızlar"
    burunları bir karış havada gezen kızlar dedirten cümle/oynar başlık.

gördüğünüz gibi. içinde başlığı salt harf yığını olarak ele aldığını belirtir birer kelime barındıran iki entry. ikisi de günahkâr. ikisi de cehennemlik.

cennetin ise anahtarı belli: günah işlemeyin.
    (zekat vermeseniz de olur)
    #709145 (bl, 08.10.2006 04:19)
  2. kuranda "oku" neyse, sözlük dünyasında odur, ilk emirdir.
    #709206 (forever sarcastic, 08.10.2006 04:55)
  3. hatalı bir entry silinme sebebi, zira eger entry başlığı tanımlamalıysa "okurken zart diye osurtan başlık" gibi bir tanım gayet bu kurala uygundur. gel gelelim uludagsozluk'te "dedirten başlık", "sıçtıran başlık" vb. kalıpları kullanmak yasaktır. e o zaman bu nasıl bir çelikidir?
    olması gereken ise kanımca şudur; entry basligin icerigini tanimlamalidir
    #781414 (dopdop, 27.10.2006 22:13)
  4. moderasyonun gardı olan cümle.*
    #1411230 (laedri, 14.03.2007 18:12)
  5. bakıyorum sol çerçeveye, uludag sozluk teki birinci nesil yazar kitligi başlığı var, kim iddia edebilir bu başlığı tanımlayabileceğini? Girift bir durum, tanıma uygun değil ki bir kere. O zaman yazar kısmı da şunu mu demelidir, tanımlanamayan başlıklar silinsin. Kimse kusura bakmasında bu durumda uludağ sözlükte başlık kalmaz.
    #1411234 (zabalayn, 14.03.2007 18:14)
  6. tanımLanamayan uçan nesneLer, tanımLanamayan oLayLar, tanımLanamayan yaratıkLar var günümüzde.. neden "başLığı tanımLamayan entry" oLmasın? diye bir soru geLdi akLıma.. yetkiLi yerLerden cevap bekLiyorum..
    #1411265 (Tucimania, 14.03.2007 18:22)
  7. eksik ifÂde içeren bir format maddesidir. çünkü tanım içermek yerine başlıkta bahsedilen kavrama örnek teşkil edecek entry'ler, genellikle diyaloglar hÂlinde sözlükte yer alabilmektedir.

örnek vermek ile tanım yapmak aynı şey değildir sonuçta.
    #1411337 (gothic evil, 14.03.2007 18:40)
  8. - entry baslıgı tanimlamalidir.
    - muhtar mi ulan bu entry?
    - abi ben sence bir eline yuzunu yıka.
    #1411344 (mulayim, 14.03.2007 18:41)
  9. moderasyonla ters düştüğünüz durumlarda gelen yarı tehditkar cümle, tırsmıyor değiliz.* *
    (bkz: çocukta yaparım kariyerde)
    #1565580 (yamukprensesvekedicuceler, 24.04.2007 21:08)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

entry basligi tanimlamalidir başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. entry basligi tanimlamalidir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu entry basligi tanimlamalidir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about entry basligi tanimlamalidir. Copyright of the articles are belong to their authors.

» deodorant kutusunu makatina sokan ibne » esmer metalciler siyah giymesin » entry anketi doldurmalidir » kendi icinde bir dizi olusturan entryler » baslik entry yi tanimlamalidir » format atmaya usenmek » araba yarisi oyunlari » yemekteyiz naim » alternatif cengel bulmaca sorulari » bal kutusu » sevdiye » osmanli atasozleri » denizli pekdemir avm » yolumuz gurbete dustu deki kaval sesi » ağza boşalmak » bayram gelenekleri » iyi opusmek icin yapilmasi gerekenler » romen rakamlari » her karsiliksiz ask bir cigliktir » her karsiliksiz ask bir cigliktir » hakan balta nin hamile esi » bas goz etmek » spor yaparken muzik dinlemek » azalan verimler kanunu » secretcv » saltuklar » zil olmak » benim adim tatar ramazan ben bu oyunu bozarim » yeni zelanda » burada sorulari ben cevaplarim » new york knicks » ilk bilen siz olun » kiralik sivrisinek » eksicinin kraliyim beyinsizin allahiyim » gesamtkapitalrentabilitaet » tirledim ha » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » kelime » kabare dev aynasi » yanal seks » 888 » post ejaculation syndrome » koylu » fotospor » qaqas » melegim » atlari da vururlar