entelektuel 

/ 2
kapat
  1. bilgi ve kültür düzeyi yüksek, aydın kişiler için kullanılır.
    entelektüel, bilgi birikimini kullanarak, sağlıklı bir düşünce yapısıyla kural ve dogmalardaki yanlışlıkları tespit eden, bu tespitleri sağlam delillere ve mantığa dayanarak topluma sunan kişidir.
    #2247080 (annabell lee, 02.09.2007 11:27 ~ 11:28)
  2. edward sait'in kitabının adıdır.
    rusça kökenli bir kavramdır.
    cemil meriç entelijensia diye kullanır çoğullanmış halini.
    kimin entellektüel olduğu konusu görecelidir.
    ingilizler istibaratı da bu kavramla tamlarlar.
    #2247092 (dervisabdi, 02.09.2007 11:30 ~ 18.03.2008 07:20)
  3. ingilizcede çift l ile yazılır.
    (bkz: intellectual)
    #2247669 (ditty, 02.09.2007 13:57)
  4. kısaltilmisi entel kelimesi zannedilir lakin durum öle degildir..

entel, kendini entelektuel sanan ancak bi haltim olmayandir..
    #2247686 (tuba, 02.09.2007 14:01)
  5. entelektüel elit kaygılar güder ;entel populer kaygılar.
    entelektüel kendisi için öğrenir ,entel başkaları için.
    entelektüel bilgiyi saklar ,entel bilgiyi o anda harcar.
    entelektüel hedef belirler ,entel kıskanır.
    entelektüel savaşır ,entel bilgiyle hava atıp sevişme derdindedir.
    #2259432 (chirurgus, 04.09.2007 11:45)
  6. genellikle maske kullanan, öyle görünmek için ıkınan, sıkılan. gerçekten tarafsız bir şekilde düşünüp sorguluyorsa da var olma amacına uygun davranıyordur.
    #2486565 (paradigma, 18.10.2007 21:27)
  7. gelismis ulklerde her 10 insandan 2 si boyle birsey oldugunu idaa ederken ulkemizde. her 10 kisinin 9.9 entelektuel oldugunu idaa eder. *
    #2486571 (scurtel, 18.10.2007 21:29)
  8. hemen her konuda söyleyecek bir fikri olan ben-i ademdir.

"ben entelektüelim" diyen insan entelektüel değildir aksine entelektüel tabakasına erişememiş, bunun ezikliğini, insanları inandırmakla kapatmak isteyendir. gerçek entelektüel hiçbir zaman ben şöyleyim, böyleyim gibisinden çabalara girmez, ihtiyacı yoktur zaten. farkını ve tarzını icraatlarından belli eder.
    #2821225 (gulce, 11.01.2008 04:04)
  9. 10 adımda entelektüel olma yolunu açıklıyorum; not alın sınavda sorarım.

1-bach cd si alınır.(mozart, beethoven çok bilinir bach en iyisidir)
    2-kafka dönüşüm okunur (diğer kitapları tuğla gibidir zira)
    3-üç dört tane salvador dali tablosu adı bilinir, bir de manitasının adını bilirsen üff de üfff
    4-tarantino dan 2 film izlenir nuri bilge ceylan la bile bile sıkılınır.
    5-yonjadan kırıkkalpler.com dan üyelikler sildirilir.
    6-kıyafetlerde populer kültürü eleştiren pop art havası yakalanmaya çalışılır.
    7-ulysses eve alınır, annenize hediye edilir anneniz onu basamak olarak kullanır.
    8-sabahları kahvaltı da neymiş brunch araları hep crunch...
    9-sadece cnbc- e dizileri izlenir , radikal alınır...
    10-ironi bol miktarda kullanılır, arada gestalt da olsa iyi olur tabii..
    bonus: bukowski yi de araya sıkıştırın ha jim morrison da allah bu arada...
    #2909230 (chirurgus, 28.01.2008 18:02)
  10. Entelektüeli rahat bırakın!

Kendi işinize bakın!

Bugün mutluluk dediğiniz sahte gülücüğün yerine yarın güçlü bir kahkaha koyabilme kavgası onunki...
    Ve inanın ki, o izlemelere doyamadığınız kaynanalarınız değil, hapse tıkıp aşağıladığınız aydınlarınız taşıyacak, o kahkahalı yarınlara sizi...
    #3081483 (virjinya, 01.03.2008 23:54)
  11. zihinsel olarak seks dışındaki konulara da odaklanabilen insan türü. böyle bir kaç kişi tanıyorum, varlar gerçekten.
    #3157043 (sol eliyle dusunen adam, 18.03.2008 06:37)
  12. kültür hazinesi geniş,dünya ve ülke tarihini bilen , olanları ve olabilecekleri yorumlayan, değişen dünyaya göre tavır alanve dünyayı olağana dönüştürmeye çalışan kişilerdir.
    ülkemizde mutlaka bir eksisi bulunur ve hep o yönüyle anlatılır insanlara. (bkz: namık kemal)
    #3169046 (xargn, 20.03.2008 21:55)
  13. sürekli değişik kavramlar ve cümleler kurarak ayni seyi anlatan kişi.
    aynı şeyi, kelimeleri değiştirmeden her defasında aynı kelime ve cümlelerle anlatan kişiye de kötü entelektüel denir.

bu anlamda iyi entelektüel, yazısını okuyana bir zeka oyununun içerisindeymiş havasını verebilen kişidir. sonuçta oyun kazanılır ve bir kere daha oynanmak istenir. ne kadar çok oynatma isteği uyandırabilirse o kadar parlak ve kayda değer bir entelektüel olarak kabul görür.
    #3432653 (oteki turkiye, 22.05.2008 19:45 ~ 19:46)
  14. (bkz: fethullah gülen)
    (bkz: şeyimin entelektüeli)
    #3432661 (ayyash maghanda, 22.05.2008 19:47)
  15. birileri tarafından "sözde" ya da "özde" olarak değerlendirilmeyi, insanlığa karşı olan ve toplumsal sorumluluğunun önüne koymayan düşünce insanı.
    #4193041 (dr cureklibatur ve bay arkin, 06.11.2008 11:35)
/ 2
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

entelektuel başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. entelektuel ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu entelektuel nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about entelektuel. Copyright of the articles are belong to their authors.

» masumiyet » radikal okuyorum cnbc e izliyorum » entelektuel anarsist » sapka cikarmak » basketbolu sevdiren nedenler » samanyolu tv vs cnbc e » kitapligin onunde verilen entelektuel roportajlari » sushi » olmeden once izlenecek filmler » gunde 6 otobuse binmek » edward said » alin tasciyan » hem entelektuel hem hoduk » imam hatip mezunu olmak » hiyaragasi » eksi sozluk teki kasinti yazarlar » sinemada bir loser i 253 metreden tanimak » entelektuel kelimesini iki l ile yazan entelektuel » alev alatli » bedri baykam » halkin icinden gelen entelektuel » asli aydintasbas » hasmet babaoglu » hincal uluc » turkluge hakaret ettim artik entelektuelim » araba yarisi oyunlari » yemekteyiz naim » alternatif cengel bulmaca sorulari » bal kutusu » sevdiye » osmanli atasozleri » denizli pekdemir avm » yolumuz gurbete dustu deki kaval sesi » ağza boşalmak » bayram gelenekleri » iyi opusmek icin yapilmasi gerekenler » romen rakamlari » her karsiliksiz ask bir cigliktir » her karsiliksiz ask bir cigliktir » hakan balta nin hamile esi » bas goz etmek » spor yaparken muzik dinlemek » azalan verimler kanunu » secretcv » saltuklar » panama bandirali bir kuru yuk gemisi » julia dream » melih gokcek » baba bizi eversene » boran boran » erkeklerden daha uzaga iseyebilen kiz » foot fetish » google earth » bu ne perhiz bu ne lahana tursusu » ben » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » papaganini » ertugrul saglam » oral seks yapmanin zararlari » ayrilik » ada futbolu » benim adim tatar ramazan ben bu oyunu bozarim » mustehcen entry sonrasi sozlugun sapitmasi » serenay sarikaya » ogrenci isi turk kahvesi » onlineoto com