entel dantel 

kapat
  1. entel:entelektüel özentisi.
    dantel:bayanların geleneksel işleme sanatıdır.
    buna göre entel dantel: özenti entelektüel işleme anlamına gelmektedir.
    ama günümüzde sırf kafiyeli olsun diye ortaya atılmış, entelektüel geçinen kişileri küçük görmek için söylenen alaycı sözdür.
    #134676 (asiti kaçmış kola, 27.03.2006 16:15 ~ 25.09.2006 21:39)
  2. entel ve entellektüel arasında fark olduguna inandıgımdan entel insanlara kullandıgım sıfat
    entel : kendini entellektüel zanneden hatta entellektüelligi fular takmak, biraz farklı giyinmek vb. zanneden, bilgi birikimi bakımından entellektüelligin yanından bile gecemeyen sahsiyetlere verilen isim
    #134686 (dopdop, 27.03.2006 16:20)
  3. adı üstünde dantelin entel olanı...
    az biraz kitap yalamış ev kadının ellerinden çıkmış elişi...
    #310960 (sıçtırtma lamasına, 04.06.2006 03:03)
  4. bilgili insanları kıskanan insanlar tarafından uydurulmuş dalga geçme amacı taşıyan ve genelde dantel sözcüğüyle kardeş olmuş popüler deyimlerimizdendir
    #502973 (ozgun, 05.08.2006 22:12)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

entel dantel başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. entel dantel ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu entel dantel nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about entel dantel. Copyright of the articles are belong to their authors.

» araba yarisi oyunlari » yemekteyiz naim » alternatif cengel bulmaca sorulari » bal kutusu » sevdiye » osmanli atasozleri » denizli pekdemir avm » yolumuz gurbete dustu deki kaval sesi » ağza boşalmak » bayram gelenekleri » iyi opusmek icin yapilmasi gerekenler » romen rakamlari » her karsiliksiz ask bir cigliktir » her karsiliksiz ask bir cigliktir » hakan balta nin hamile esi » bas goz etmek » spor yaparken muzik dinlemek » azalan verimler kanunu » secretcv » saltuklar » shop and miles » atletico madrid » automatic » sozlukte karma yukseltme yollari » bir erkekten en nefret edilen an » kalorifere kafa atmak » unutulmayan film replikleri » barajda kaleye donup poposunu kollayan futbolcu » genoa » mehmet cakir » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » turkkaya ataov » 22 kasim 2008 liverpool fulham maci » msn vermek » yumurtanin fircalanmams tarafi » seytan olsam ben de isyan ederdim dedirten tipler » kurdistan daglari » yabancilar sube mudurlugu » geleneksel turk ebru sunda kullanilan malzemeler » she s so high » vali konagi