entel cumle kurma denemeleri 

kapat
  1. entellektüel görünümlülerin ağızların düşürmedikleri kelimelerden cümle kurma denemeleridir.

misal;

yaratım süreci içerisinde, ruhumun temelden çöküşüne şahit olmaman için, aklımın yer yer erozyona uğramasına sebebiyet veren, tükenmişlik sendromuna girmiş bir bireyin, kendi iç hesaplaşması ve sistemin acımasız çarklarında sağlıklı ve aynı zamanda toplum sağlığına zararlı olmamak için dışavurumsal paradigmaların gerçekliği içerisinde bana düşen delilikle dahilik arasındaki o bildiğimiz ince çizgide toplumun bireylere empoze etmeye çalıştığı yaşamak ve yaşatmak zorunda olduğumuz koşulları gözönüne alarak ve velev ki her geçen gün küreselleşen dünyada kapitalist ideolojinin kucağında kendisine yer açan bir süreçte kızarmış mevsim salatası ile yılbaşı hindisi eşliğinde black labelımı yudumlarken kakamın baş vermesinden dolayı tuvalete doğru koşar adımlarla (120 odalı da ev) ulaşmaya çalıştım.
    #1239377 (der ve uzaklasir genc adam, 31.01.2007 20:47)
  2. (bkz: entel)
    (bkz: entelektüel)
    #1239383 (sadik 2 dost 1 hayat 1 olum, 31.01.2007 20:49)
  3. biçimsel entry yazma sürecinde, tecimsel kaygılar da güttüğüm oluyor bazı bazı...
    #1239392 (montajelemani, 31.01.2007 20:51 ~ 20:52)
  4. örneğin: "imgelemimizin izdüşümünde gidiyorum gündüz gece"
    #1239404 (bilgistan, 31.01.2007 20:54)
  5. "ruhumun benden istediği ilahiyatın adaleli temelinin sarsıldığı şu noktada anlıyorum ki, entel aslında dntel isimli bir grubun, sikindirik parçalarından ortaya saçılan beat^leriymiş.. hepinizi severken sikenler genelde eminönünde yeni cami^nin restorasyonuna para harcarlarmış.. anı^da bu böyle olsun, yine anlamadım, şarkı çalıyor.." saçmalıklarıdır..
    #1239414 (Dasti, 31.01.2007 20:56)
  6. bir örnek daha:"insanların optimistik düşüncelerini etrafına pesimistik olarak aktarması marjinal bir çöküş müdür?"
    #1239495 (cadıı, 31.01.2007 21:16)
  7. böyle bir girişim elbette doğallıktan uzaktır , kendini kandırmaktır.

bunu yapmak isteyipte , yapamamanın vermiş oldugu ; bilgisizlik , deneyimsizlik , cehalet , hayatinda gazeteden baska yayim okumamis olmak gibi duygularla bu yorum yapılıyorsa asıl dalga geçilmesi gereken şahıs bu yorumu yapandır.

edebiyatımızda her türden insan mevcuttur.ahmet rasim gibi olayları sade bir dille anlatan yazarlarda vardır , necip fazil kisakurek gibi hiciv meraklısı yazarlarda.yazmak fiilide belli bir ehliyet ve yetki gerektirmedigine göre her isteyen istedigi gibi yazar.yeterki içinde bilgi , mantık , zeka kırıntıları bulundursun.kaldı ki keşke diyorum günümüzdeki cehaletin yerini bu entel ozentiligi alsa da iki kelimeyi yan yana koyamadan arkadaş çevresinden öğrendigi psikolojiyle , bilgi birikimleri olan insanları eleştiren insanlar telef olsa.
    #1239549 (nietzsche, 31.01.2007 21:30)
  8. bu denemelerin en bilinçaltından açığa çıkarılmamı$ bir dü$üncesi ise; bir $eyler anlatıyor olduğunu ve kar$ındakinin de anlıyor olduğunu sanmaktır.
    #1239562 (dom dom bullet, 31.01.2007 21:32)
  9. hiçbir zaman biçimsel imgeleştirilemeyecek olan şeraitler içinde şifaen ifa edilmiş, akakları tam olarak belli olmayan predestinasyonist denemelerdir. bir insan neden böyle müşevveş muhayyilelerin peşinde koşar, neden bunlara atıfta bulunur akıl sır erdiremiyorum binaenaleyh.
    #1239569 (larker, 31.01.2007 21:35 ~ 21:37)
  10. siktim attım gökyüzünü bu gece,artık gece kapkara değil...

(bkz: küçük iskender)
    #1239594 (selmagezinir, 31.01.2007 21:42 ~ 21:44)
  11. (bkz: slavoj zizek)
    #1239602 (zabalayn, 31.01.2007 21:44)
  12. en güzel örneklerinden biri yeni bebeği olan arkadışını kendi çocuğunu da yanına alarak ziyarete giden pek entel bayanın yeni doğan bebeği kıskanıp habire mızmızlanan çocuğunun ruh halini soranlara kurduğu şu cümledir;

- ayşe hanım emre neden sürekli ağlıyor?
    - şekerim emre sisteme henüz entegre olamadı... ( yeni doğan bebekle oluşan sistemi kastediyor)

(bkz: based on a true story)
    #1239605 (sıçtırtma lamasına, 31.01.2007 21:45)
  13. bilinçaltındaki bastırılmışlıkların ve incitilmişliklerin izdüşümsel bir devinimle su yüzeyine tezahür etmesiyle oluşan edinimsel davranışlardır. filhakika, zuhur etmeleri kaçınılmaz gibi görünse de her beşerde hasıl olmayıp daha çok tilcik dağarı gelişkin bireylerde tezahür eden makyavelist yaklaşımdır. aslında mevlevi felsefesiyle temellendirip makyavelizm süzgecinden geçirdiğimizde bunun sadece temel, içgüdüsel bir dışavurum olduğunu idrak edebiliriz.
    #1239638 (yasak merve, 31.01.2007 21:58 ~ 18.03.2007 21:02)
  14. (bkz: çekilin ben de entelim)
    #1239651 (paradigma, 31.01.2007 22:02)
  15. x sensin y de sana girsin. *
    #1239655 (whynot, 31.01.2007 22:03)
  16. amiyane tabirle diyeceğine yanlışlıkla ambiyane tabir diyen arkadaşımın bizi kopardığı durumdur.
    #1239659 (iyipekimadem, 31.01.2007 22:05)
  17. başarı yağmurlarında şemsiyesiz kalan ve sırılsıklam olan bir bireyin, nezle vb. hastalıklara karşılaşmayacağı tek yağmur bu tür yağmurdur.
    #1426716 (szeretlek, 18.03.2007 18:46)
  18. adam diye piyasaya sürdüğün şu bedene, o bedenin vakıf olduğu kafana, yüzüne her bakışımda senden ne kadar nefret ettiğim aynı zamanda sana nasıl aşık olduğum aklıma geliyor ve her seferinde onları kovmak için tüm gücümü topluyorum-tüm gücümü ona harcıyorum sonuç olarak elde ettiğim tek şey seninleyken bana kalan güçsüzlüğüm ve bir türlü bitmeyen benden yığınlarca küfür işiten aşkım.
    diyede örneklendirilebilir.
    #1607699 (Siren, 04.05.2007 19:44)
  19. (bkz: murathan mungan)
    (bkz: postmodernizm)
    #1607859 (minti, 04.05.2007 20:28)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

entel cumle kurma denemeleri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. entel cumle kurma denemeleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu entel cumle kurma denemeleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about entel cumle kurma denemeleri. Copyright of the articles are belong to their authors.

» araba yarisi oyunlari » yemekteyiz naim » alternatif cengel bulmaca sorulari » bal kutusu » sevdiye » osmanli atasozleri » denizli pekdemir avm » yolumuz gurbete dustu deki kaval sesi » ağza boşalmak » bayram gelenekleri » iyi opusmek icin yapilmasi gerekenler » romen rakamlari » her karsiliksiz ask bir cigliktir » her karsiliksiz ask bir cigliktir » hakan balta nin hamile esi » bas goz etmek » spor yaparken muzik dinlemek » azalan verimler kanunu » secretcv » saltuklar » hata kodu 81000306 » barack » muhammed ali diyenlerdeniz » olayin boku cikmistir herkesi tebrik ederiz » yanal seks » elektrikli sandalye » nuria bermudez » lahana kapsulu » ellen » sahin k » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » mindfreak » severek ayrilmak » hakki bulut un henuz 3 yasindaki kardesi » bacak fetisisti » basindaki taciz ve tecavuz haberleri » auschwitz » inek kiz ogrenci » dalya » pana film » tavadaki son sucuk