ensest 

/ 4
kapat
  1. sozlukte tonla cahil cuhela oldugunu bize gosteren iliski turu. insan bir arastirir yahu. el insaf...
    #2743543 (84 44 114 44, 25.12.2007 11:45)
  2. tecavüzcülerin yüzde yetmiş beşini, fahişelerin yüzde yetmiş beşini, genç uyuşturucu
    bağımlılarının yüzde yetmiş beşini çocukluğunda ensest yaşamış kişiler oluşturmaktadır. ve saldırganlar da bir zamanlar kurbandılar.
    yüzleşilmeyen utanç nesilden nesile aktarılır.

(bkz: nil gün)
    #3007193 (eftalia, 15.02.2008 14:00 ~ 14:01)
  3. dayının oğlu ile evlenince akraba evliliği oluyor dayıyla evlenince ensest ilişki. akraba evliliği güzeldir diyen zihniyetin sapkınlığı.
    #3069187 (xargn, 28.02.2008 03:05 ~ 03:15)
  4. 'genel'de insanın insanla cinsel ilişkiye girmesi ya da bunu arzulaması ve bu yönde çabalaması halinin akrabalık 'özel'ine indirgenerek yadırganması, tu ka ka edilmesi halinin adamı direk enseden yakalayan tanımını özetleyen - bence aslında böyle bir kaygısı yok - sözçük hali.
    adem baba ve havva ananın çocukları olarak bilinçaltımızda kendimizle kendimizi kandıracak tüm oyunları oynayabileceğimiz lunaparklara bedava giriş bileti.
    sinsi bir gizli-etik operasyon kodu. şifresini herkesin bir şekilde bildiği !
    #3069348 (ditty, 28.02.2008 04:07)
  5. ailevi mesele.
    #3069353 (boltfire, 28.02.2008 04:09)
  6. aile içi iğrençlik sellerinin başka bir akış şekli... yakında aileler arası başlarsa şaşırmayın.
    #3075022 (MMMSAVAS, 29.02.2008 14:27 ~ 01.03.2008 02:43)
  7. (bkz: hz. adem'in cocukları nasıl üredi)
    #3164031 (paraisorey, 19.03.2008 20:18)
  8. (bkz: nuh un gemisi)
    #3164047 (sol eliyle dusunen adam, 19.03.2008 20:21)
  9. onaylayanı varmış demek. neyse bildiğin sapkınlıktır. kişilerin annesiyle, kardeşiyle birlikte olduğunu düşünmek hayli endişe verici. bir de bazılarımız hala yapmayın lan akraba evliliği diye inlemekteyiz. adamlar akrabayı aşalı çok olmuş. üstelik bunu dinle bağdaştırmak da oldukça mide bulandırıcı. bu insanların evrim teorisine de ' kardeşimi si.kebilirim ama bir maymunu asla' zihniyetiyle karşı durdukları çıkarımına da varabiliriz. şaşkınım lan ben.
    #3166104 (ramorin, 20.03.2008 09:25 ~ 09:27)
  10. bunu yapanın t.a.k. dedirten durum,insanlık dışı.
    #3346153 (sungerbob, 02.05.2008 01:27)
  11. (bkz: #2990515)
    #3346156 (the she, 02.05.2008 01:30)
  12. toplumsal baglamda degerlendirilmesi gerekir.
    mesela bazi ilkel afrika kabilelerinde ve andamanlar'da dugun gecesi damat yerine damadin babasi gelinle gerdege girer. akliniz aliyor mu ? ortaokul cagindayken bir sosyal antropoloji kitabinda bunu okudugumda benim de aklim hafsalam almamisti. ama var iste, orda oyle imis bu isler. kimse de bu garabet olayi ensest olarak nitelemiyordur herhalde oralarda.
    #3346196 (migfer, 02.05.2008 01:41)
  13. Nagehan alçı/akşam gazetesi:

Belki hatırlarsınız, geçtiğimiz yıl Almanya'da iki kardeş cinsel birlikteliklerine yasal onay almak için mahkemeye gitmiş, ülke ensest ilişki kavramını bir kez daha tartışmıştı.

Bir kez daha diyorum çünkü birinci derece akrabalar arasındaki seksüel ilişkiyi anlatan ensest kavramı zaman zaman toplumları meşgul ediyor. Ve dünyanın büyük bir bölümünde yasaklarla engellenmeye çalışılıyor.

Peki böylesine baskılanmaya çalışılan ensestin ardındaki itici güç ne olabilir?

insanın seksüel eğilimleri ve kendini ifade ediş biçimlerini çözmek dünyanın en güç meselelerinden biri olduğu için bu sorunun da kesin bir cevabı yok. Ancak ensestin doğası üzerine çalışan insan bilimciler farklı açıklamalar getiriyorlar konuya.

Bu açıklamalar genellikle ensestin insan doğasına aykırı olduğunu ileri sürüyor. Örneğin Finlandiyalı antropolog Edward Westermarck'a göre çocukluktan itibaren birlikte zaman geçiren bireyler arasında seksüel çekim olması ihtimali hayli düşük. Hatta öyle ki Amerikalı akademisyen Arthur Wolf'un yaptığı bir araştırmaya göre genç yaşta evlenen çiftlerde çok eşlilik daha fazla görülüyor. Üstelik bu çiftler diğerlerine göre daha az sayıda çocuk sahibi oluyor.

Ancak günümüzde yasak olsa da tarihte ensestin yoğun olarak yaşandığı toplumlar mevcuttu. Bunların başında Eski Mısır geliyor. Mısırlılar 300 yıl boyunca evliliklerini çoğunlukla kardeşler arasında gerçekleştirmişler.

Günümüzde Mısır kadar yoğun yaşanmasa da enseste belli bir dereceye kadar izin veren ülkeler var. Brezilya'da amca, yeğeniyle ilişki yaşayabiliyor. ABD'nin bazı eyaletlerinde birinci dereceden kuzenler birbirleriyle evlenebiliyorlar.

Ensest konusunda Avrupa ülkeleri de oldukça az yaptırıma sahip. Örneğin Fransa ensest cezasını 200 yıl önce kanundan çıkarmış. Hollanda'da da rıza ile kurulan ensest ilişki serbest. Ancak iki ülke de çocuk olması durumunda ipleri sıkıyor. isveç'te ise kardeşler ilişki kurmanın ötesinde evlenebiliyorlar bile.

Avrupanın serbest tutumunun altında devletin elini özel hayatın üzerinden çekme isteği var. Nitekim bu yüzden birçok ülke de ensest ile ilgili sınırlandırmaların kaldırılmasını istiyor. Ancak bu, ilişkinin onaylanması anlamına gelmiyor. Yalnızca "Yasakların cezp ettiği" yönündeki kanının güçlü olduğuna işaret ediyor.

Bunları neden yazdın derseniz... Malum birkaç gündür Avusturya'da Joseph Fritzl adlı "sapık-baba"nın kızına 24 yıl boyunca bodrum katında neler yaptığını konuşuyor dünya. Bu vaka yüzünden ülke imajını düzeltme çalışmalarına bile başladı. Biz ise olayı hiç üzerimize alınmadık.

Ben de hazır böyle iğrenç bir olay tartışılırken belki ensest yarasını açma sırası bize de gelir diye düşündüm. Zorla evlendirilen kuzenler, sakat doğan çocukları konuşmanın belki de vaktidir dedim. Nedeni budur. Ensest affedilemez bir suçtur. Ve Türkiye'nin bu konuda şeffaflaşmasının zamanı gelmiştir.
    #3347165 (bardamu, 02.05.2008 13:13)
  14. dayı amcaya, amca dedeye, yenge baldıza sonra hepsi baldıza.
    sonuç: baldız baldan tatlıdır.
    #4042539 (mankurt, 04.10.2008 02:01)
  15. bide bunların hikayeleri vardır tabuyu yıkamayan öküzler fantazilerini hikayeleştirip çeşitli sitelere yollarlar ya da bilmiyorum bunları birileri yollamıyo site adminleri hepsini kendi uyduruyo sonuç olarak
    (bkz: allah belanızı versin)
    #4068660 (qltablasi, 10.10.2008 03:18 ~ 03:19)
  16. niye üzerine bu kadar gidildiğini anlamadığım insan türü. tabi ana babasıyla sevişen pezevenktir ibnedir de, yani şimdi. tamam ensest değilim de, ne bana saldırıyorsunuz? elim ayağım titriyor sözlük.
    #4143758 (der meister, 26.10.2008 20:03)
  17. kendisini; kimliğini hiçbir şekilde belli etmemesi gereken(!) çünkü belli ettiği anda "neden böyle düşünüyorsun?" diye sorulmaksızın sadece ve sadece "pezevenk, şerefsiz, ibne" diye birilerine sövmek için bahane arayan topluluk tarafından üstüne gidilen, aile bireylerine cinsel eğilimi olan birey. bir kez olsun değişik bir bakış açısı sergilenmeli, bu kişilerle uğraşmakta olan kişilerin* "sorun"un köküne inmeleri, bu kişilerin neden böyle bir istek duydukları araştırmaları ve ortaya koymaları gerekir.
    #4143824 (gelecegin bi yuzyil sonrasi, 26.10.2008 20:19)
/ 4
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ensest başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ensest ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ensest nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ensest. Copyright of the articles are belong to their authors.

» amerika anamiz israil babamiz » hepimiz kardesiz » dicle » aman allahim 51 kisi online » itu macka kampusu » dolores claiborne » entry yi anlamayip eksi puan vermek » offline fasilitesi kaldirilsin kumpanyasi » bir anne olarak paris hilton » ebeveynleri seks yaparken basmak » akrabalardan nefret etme sebepleri » anadolu » anlasilmamak » sunnet olan cocuga g string giydirilmesi » durun siz kardessiniz » 18 yasinda hala babayla uyuyan kiz » sevgilisini babam diye kaydeden insan » isimlerdeki ulke belirleyici ekler » aile baskisinin ikili iliskiler uzerindeki etkisi » idam cezasi » ben seni kardes olarak goruyorum » babaya kafa atmak » uranos » eksi den farkimiz olsun ingilizce baslik acmayalim » hayata 1 0 yenik baslayan insanlar » araba yarisi oyunlari » yemekteyiz naim » alternatif cengel bulmaca sorulari » bal kutusu » sevdiye » osmanli atasozleri » denizli pekdemir avm » yolumuz gurbete dustu deki kaval sesi » ağza boşalmak » bayram gelenekleri » iyi opusmek icin yapilmasi gerekenler » romen rakamlari » her karsiliksiz ask bir cigliktir » her karsiliksiz ask bir cigliktir » hakan balta nin hamile esi » bas goz etmek » spor yaparken muzik dinlemek » azalan verimler kanunu » secretcv » saltuklar » butun gece » kizin sadece ayar vermesi » captain hook » sik gibi kalmak » cheetos » gorevi kotuye kullanma » anno 1701 » laik duzen » yeni zelanda » optik mouse la mousepadi kullanmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » rozeti takar takmaz mahkeme kapisan kosan chp » teke » capacity » kabare dev aynasi » empyrium » jake chambers » mizahin mizaca kattiklari » ev arkadasi » nokta » son sigarayi aglayan biriyle paylasmak