ensest iliski 

/ 2
kapat
  1. yakin akrabalar arasi iliskiye denir. ama cok yakin, oyle amca kizi hala kizi degil. aile ici. pis bir seydir, kisisel ozgurluklerden yana olan ben bile boyle bir seyi ozgurluk olarak nitelendiremiyorum, acikca sapiklik bu. napiim arkadas, freud* kadar genis degilim ben.
    (laz pacino, 25.02.2006 16:33)
  2. (bkz: bunu yapan insan olamaz)
    (montajelemani, 25.02.2006 16:38)
  3. adem peygamber ve nuh peygamberin de yaptığı * ilişki türü...
    (karga, 25.02.2006 17:01)
  4. (bkz: ensest)
    (nirvana, 04.04.2006 20:53)
  5. freudun da herkesin içinde var olduğuna inandığı ilişki türü. freud'a göre erkekler annelerine, kızlar da babalarına cinsel duygular besler.
    (melek, 04.04.2006 20:55)
  6. (bkz: 31 çekmek)
    (isibilenisegitmeyen, 04.04.2006 22:10)
  7. Cinsel iliskinin igrenclige varan boyutu , düsündükce bile insanin kusasi gelen olgu...
    (CitLemBiK, 19.12.2006 13:11)
  8. (bkz: van da ortaya cikan ensest iliski)
    (1001, 08.01.2007 18:22)
  9. mide bulandıracak kadar kötü olaydır.
    (tuba06, 08.01.2007 18:23)
  10. baba kızına tecavüz ediyor. mahkemede hakim babaya soruyor:
    -Hiç utanmadın mı kendi kızına böyle bir şeyi yapmaya?
    babanın cevabı:
    -hakim bey! siz olsanız kendi tarlanızda yetiştirdiğiniz meyvenin tadına ilk önce kendiniz bakmak istemez misiniz?
    not: yaşanmış bir olaydır. mahkeme tutanaklarına geçmiştir.
    (minti, 14.04.2007 16:26 ~ 09.08.2007 17:32)
  11. (bkz: babam öldüğünde ağlamadım)
    (yasasinakmayanrimel, 09.08.2007 17:30)
  12. sapkınlığın nirvanası.
    (emrefc, 09.08.2007 17:32)
  13. - baba sapık ne demek?
    + sus ve yalamaya devam et.
    (tata, 09.08.2007 17:33)
  14. (bkz: freud)
    (havari kesar, 09.08.2007 17:33)
  15. ayıp bi şey.kaka.
    (msd, 09.08.2007 17:34)
  16. hayvanlarda bolca sahit oldugum olay.
    (bkz: insan ile hayvan arasindaki fark)
    (rudeMood, 09.08.2007 17:36 ~ 17:38)
  17. türkiye'de tahmin edilen değerin çok çok üzerinde bir değerde seyreder. psikolojik destek gerektirir.
    (bir avuc sacma, 13.08.2007 15:48)
  18. insanlarda sapıklık olan, hatta iğrençlik olan bu durum, bazı hayvanlarda doğal yaşam sürecidir. şöyle ki:
    incir meyvesinin üzerinde yaşayan bir tür parazit, ensest bir ilişkiyle hayatını sürdürmektedir. gebe olan incir paraziti, hamileliği esnasında bir erkek ve birkaç dişi olmak üzere embriyolar taşır. bu embriyolar anne karnındayken, anne karnındaki erkek parazit, kız kardeşlerini döller, dölleme işlemi bittikten sonra yine anne karnındayken, daha doğmadan yaşama veda eder. belki inanmıyacaksınız ama bu erkeğin tek yaradılış sebebi budur. daha sonra dişi embriyolar büyür ve annesinin karnını yiyerek dışarıya çıkar ve bu süreç böylece devam eder.

sapkınlık derecesinde ensest ilişkiye giren insan görünümündeki yaratıklar! sizler incir paraziti olmayın, hayvanlardan bir farkınız olsun. *
    (the she, 12.02.2008 01:22 ~ 01:25)
  19. ensest ilişki sadece türkiye'nin değil, dünyanın kanayan yaralarından biridir. baba, ağabey, büyükbaba, hala, yenge, anne; vb. kişilerce bu duruma maruz kalan insanlar var. ve bunların bir kısmı 6 yaş altında olmaktadır.

toplumlar bu konuda bilinçlendirici olmak için neler yapıyor acaba? bu da karşımıza çıkan başka bir soru ve cevap gerektiren bir durum. henüz türkiye'de bu olgu yaklaşık 15 ya da 20 yıldır konuşulabiliyor. toplum, ciddi bir tabu olan bu istismar halini, büyük bir günah, kişinin ayıbı olarak saklamaktadır. oysa kişilerin nelere maruz kaldığını, olayın aslında ne boyuttan ileri geldiğini, alt-üst nedenlerinin açılımlarını, psikolojik, sosyolojik nedenlerini bilmeli ki neyle karşılaştığını tam olarak kavrayabilsin, mücadelesi için doğru yerlerden başlayabilsin, bilinçli şekilde aşabilsin.

toplum için en gerekli yaptırım kurumları kanımca sivil toplum örgütleridir. yine o kadar acıdır ki, avrupa ülkelerinde ve abd'de oluşan bu sağlıklı, birbiri ile kenetli çalışan, tamamen kurum-kuruluş-devlet yanlılığına değil, kişilerin kendisine hizmet etmek amaçlı kurulan bu örgütlenmeler türkiye'de hayli zayıf ve hedefinden çokca sapmıştır. amaçları cepleri doldurmak olan bu örgütlenmeler, mağdur olan insanların sorunlarını ikiye katlayarak, ülke bilincinin zayıf ve fütursuzca, aymaz halde gerilemesine sebebiyet vermektedir.

size aşağıda istatiksel bilgi aktarmak isterim:

" prof. dr. haluk yavuzer , 1986-1992 yılları arasında aile içi cinsel istismar üzerine yapılan bir araştırmada , 31 ensest ilişki vakasından 20 sinin baba veya ağabey tarafından uygulandığının ortaya çıktığını belirtmektedir.
    dokuz eylül üniversitesi , hukuk fakültesi öğretim üyesi prof. dr. bahri öztürk'ün yönetiminde 1997 yılında yapılan kamuoyu araştırması kapsamında türkiye genelinde , çocuk iken aile içinde cinsel tacize uğramış kızların oranını da ortaya çıkarmaktadır. buna göre bu kadınların % 0,82 'si çocuk iken babalarından , % 0,77 'si erkek kardeşlerinden ve % 1,97 'si de yakın akrabalarından cinsel tacize uğradığını beyan etmiştir. bir başka ifade ile , her 100 kız çocuktan yaklaşık 4 'u aile bireyleri tarafından veya akrabaları tarafından cinsel tacize uğramaktadır."

dileğim, türkiye'de sivil toplum örgütlerinin ehemmiyetinin bir an önce farkına varılması, gelişimi ve yayılması için birey olarak kişilerin üzerlerine düşenleri en layıkınca yapabilmeleridir.

ceplerimizden önce insanlığımızı düşünmeliyiz, ne dersiniz?
    (canabakan, 04.03.2008 21:08)
  20. sivas kangalinda gorulmeyen durumdur. ne acidir ki bazi insanlar kopek kadar olamiyorlar.
    (oneydilan, 04.03.2008 21:12 ~ 21:13)
  21. iki ucu boklu değnek. afrika'daki kabilelerde, mısır firavunları arasında doğal karşılanıyor. ancak diğer kültürlerde sapıklık olarak görülüyor. zorla yapıldığında ise her durumda iğrençtir.

nedeni ne bilmiyorum ama, sübyan ensest'den daha iğrenç geliyor bana.
    (deli ali, 04.03.2008 21:16)
  22. nekrofiliyle eşdeğer tuttuğum sapıklıktır.
    (kuvass, 04.03.2008 21:19)
  23. toplumdaki yanlış ivmelerin göstergesidir.ayrıca diğer köpeklerde olduğu gibi kangalda da görülür.
    (waLking away, 04.03.2008 21:20)
  24. (bkz: akraba evliliği)

not: ensest ilişkidir demiyorum.. ama evlilik bu olayı meşrulaştırıyor diyorum.
    (chatin, 04.03.2008 21:35)
  25. dayı ile evlenince ensest onun ogluyla evlenince akraba evliliği oluyor. şimdi ensest ilişki için iğrenç deniliyor ama akraba evliliği doğal karşılanıyor. ikisinin de savunulanacak yanı yoktur fakat ülkemde her ikisi de yaygındır.
    (bkz: bu ne yaman celişki anne)
    (xargn, 04.03.2008 21:46)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» turkiye de arge muhendisi olmak » bebek taklidi yapan erkekler » tokat gibi cevaplar » necmettin salaz » dunyanin en uzun isimleri » sehirlerarasi otobuslerde yasanan dumur olaylar » amargi » endustriyel mal » hicbir sebep yokken erken kalkan tip » guluslerimizin bedelini oduyoruz » little women » koponesti » murmandamus » dusunmemek hakkinda dusunmek » direktor » guzel gozlu ince dudakli erkekler » worms mayhem » lumpenim koyunum itaatkarim » just in time » her turk yazar dogar » as the eternity opens » sozlukteki josh holloway sorunsali » revelations » sabahleyin uyanildiginda nihat dogan olmus olmak » rainmaker » jameer nelson » azar yemeden once konuyu degistirmeye calismak » gurultuye getirmek » blow off a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa