eniste 

kapat
  1. kız kardeşin veya kadın akrabalardan birinin kocası.
    #366890 (redwinemania, 22.06.2006 17:54)
  2. bayram değil enişte
    öptürmiicem oh işte
    gibi salak şarkılara malzeme olmuş akraba kişisi.
    #366919 (lumpiya, 22.06.2006 18:11)
  3. kızlar için:
    yakın arkadaşlarının sevgililerine denir.

erkekler için:
    (bkz: yenge)
    #366944 (darkolog, 22.06.2006 18:27)
  4. peytonpeyton' un eşi. sözlüğümüzün fahri yazarı. ankara' lı yazarların pek bi sevdiği bağırlarına bastığı eniştemiz.*
    #793240 (marla singer, 30.10.2006 21:59)
  5. genellikle ailenin dışından olması sebebiyle özgürlüğü temsil eden, düğünlerde masanın altından limonata dolu bardağa likör koyan insan.
    #2058324 (olursem beni sana gomsunler, 02.08.2007 20:07)
  6. genelde matrak kişilerdir bu abilerimiz. kız kardeşin yada ablalarımızın sevgilisi-kocasıdır.

bu insanlar tecrübe ve yaş farkıyla çok şey kazandırır insana.
    #2273607 (MidNiGhT, 06.09.2007 18:19)
  7. gelinin kardeşleri için darphane gibi görünen ve ne kadar para koparırsam kardır düsüncesine maruz kalan insandır.
    #2273672 (adiinsan, 06.09.2007 18:33)
  8. bayram ve seyran günleri haricinde ummadığınız anda yanağınıza sıcacık ve içten bir öpücük konduran * sizden olmayan, uzak ama yakın olan bu yüzden attığı öpücükler kafada soru işaretleri bırakan akraba birimi.

enişte gel g.tümü dişle gibi tekerlemeside mevcuttur. dişlemekle kalmayabilir.
    #2540387 (en bedevi c, 31.10.2007 17:04)
  9. trakya bölgesinde genç erkek nüfusun aralarında birbirine kardeş, birader yerine kullandıkları kelime.
    #3563338 (wegander, 20.06.2008 21:11)
  10. kabullenilmesi biraz zaman alan kişi.
    #3860688 (desiree, 23.08.2008 21:12)
  11. ablanin esidir.
    aradiginiz da telefonu acip "ama evden arama demistim ben sana" diye konusup ablayi meraklara salan, sonra da "bak saka yaptik, ne sinir yaptin?" diye ablayla dalga gecendir.
    en olmadik zamanda birden "bak kizim ne yaparsan yap ama mutlaka prezervatif kullan" diye sakayla karisik ogut verendir.
    ailenize anlatamadiginiz dertlerinizi dinleyendir.
    paraya slklstlglnizda elini ilk cebine atandir.
    en kotu aninizda, dibe vurdugunuzda, aglama krizleri gecirip intihari bile dusundugunuzde yardim eli uzatip sizi o bataktan, o dertten kurtarandir.
    "ne haldesin?, aglama kizim bu da gecer" diye telefonlar acip yalnizliginizi gidermeye calisandir.
    allah'a yasamasi icin dua ettiginizdir.
    babadir.
    candir.

yalvaririm dayan, n'olur dayan.
    #4042573 (papagan, 04.10.2008 02:07)
  12. (bkz: tutmayın küçük enişteyi)
    #4042586 (lembej, 04.10.2008 02:10)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

eniste başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. eniste ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eniste nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about eniste. Copyright of the articles are belong to their authors.

» ankara hali saha zirvesi » gunlugunuzun baskasi tarafindan okunmasi » mesut yar la ilk cay ucretsiz zirvesi » sozluk yazarlarinin mal varliklari » gmail » ridvan dilmen » emre aygen » 11 kasim 2006 fasil reloaded zirvesi » silik entry havzasi » evlenince evrim geciren okuz yavrulari » enka » fewzi1907 » salca » yaran yanlis anlasilmalar » evli yazarlar » timbilli » 25 kasim 2008 fenerbahce porto maci » kurtleri sevmeyip semame dinlemek » timbilli » timbilli » asli enver » zayiflamak icin sevismek » azgin turbanli tesetturlu hatun » fortis besiktas kupasi » roacuttane » hava indirme » orduevi » ankara il jandarma komutanligi » kolonicilik » heartbreaker » 24 kasim ogretmenler gunu » bana seni gerek seni » zor » hava indirme » misafir odasi » bir jedi ile gereksiz polemige girmek » wires » gecenin koru msn zirvesi » tenkit » aleksi tolenka » iktidarsiz jigolo » cocukken yapilan salakliklar » yedi kisi birlesip godzilla ya girmek » pertinaks » ibne ile gay arasindaki farklar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » videolan player » bilkent universitesi makina muhendisligi » okul takimi » norvec » turkiye nin ilk mucevher dergisi » hicbir sozluk yazarini takip etmemek » papagan » cirdigis » odev yapmayan ogrencinin yandas aramasi » sermet serdengecti