endustriyel mal 

kapat
  1. en son tuketiciye satılmayıp , uretimde kullanılan veya alınıp uzerine bazı işlemeler yapıldıktan sonra satılan maldır. (bkz: yarı mamul mallar)
    #1151098 (gwaihiri, 14.01.2007 13:54)
  2. artık insan.
    #3398639 (alone with everybody, 15.05.2008 00:13)
  3. ihtiyac fazlasi ya da uretim fazlasi da denir. kapitalist yönetimlerde bu mallar iç piyasaya sunulamazsa ihraç edilir, eğer bu da sağlanamazsa sağlanması için pazar yaratılır.

silah endustrisi buna en güzel örnek aslında, eğer üretim fazlası silahlarınız varsa elinizde, o silahlar depolarda çürüyeceği için küçük bir modernizasyona gidilir ve bi bakarsınız x afrika ülkesinde asker darbe yapar, y asya ülkesinde iç savaş olur ve elde kalan bu fazla hop erimiş bitmiş, insanların kanı dolar, euro, yen adı verilen diktördgen kağıtlara dönüşüp birilerinin taze sıkılmış havyar suyu içmesini sağlamış.

ek/düz: yahu biri hatırlatır, havyar suyu yenir mi hiç?* düzelttim efendim.
    #3398700 (zedx, 15.05.2008 00:29 ~ 16:07)

© 2008 - uludağ sözlük

endustriyel mal başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. endustriyel mal ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu endustriyel mal nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» dort buyuklerin zor deplasmanlari » 4 c kurali » fikri semsigil » google a m harfi yazinca fethullah gulen cikmasi » bir hakan balta ya sap olamamak » gozluklu f16 pilotu » sikilebilite » arkadasina kalmaya giden kiz » babanin sigarayi birakin deyip zippo cakmak almasi » kel kor kirpi » lance vance » asena ozcetin » keops piramitlerini ucurmak » bir haftada uc kez basildik ben burdan donemem » rudolf durkovic » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » inertia creeps » furion » para bozmayan taksici » bir turkiye cumhuriyeti vatandasi olarak soruyorum » karin » ikircik » moderasyonun erkeksi gorunen kadinsi tavirlari » zenit petersburg » yumurta topuklu ayakkabi » askerde ogrenilen atasozleri » 5 mayis 2050 aktutun karakoluna pkk saldirisi » seri eksi oy veren galatasaray timi » en iyi rock gruplari hangi ulkeden cikar sorunsali » escinsel evlilige izin veren ulkeler » adam gibi adam