en yakin arkadasa asik olmak 

/ 6
kapat
  1. aşık olunan kişiyle sonradan yakın arkadaş olmaya göre tercih edilebilecek durumdur.
    #2940160 (potuncek, 02.02.2008 23:48)
  2. - sana aşık oldum büdü.
    - olmadı edi.
    #2940214 (nerval, 02.02.2008 23:57)
  3. karşılıklı değilse eğer, ne yazık ki en yakın arkadaşın hoşlandığı kız/erkek hikayelerini dinleyerek için gitmesine neden olacak durumdur.

http://www.youtube.com/watch?v=_WMSb8TBfEk +
    #2940607 (dibi dibi rek, 03.02.2008 01:06)
  4. ne kadar yakın sorusunun sorulabileceği bir durumdur.
    #2940643 (Cyqne, 03.02.2008 01:10)
  5. en yakın arkadaş olması sebebiyle sevgiliymişcesine bol vakit geçirip, rahatça dışarı çıkma teklifi edip ya da onun arkadaşça çıkma tekliflerine işin bile olsa durmadan balıklama atlama durumuna sebep olabilecek durumdur. sinemada rahatça omzuna yaslanılır, rahatça öpülebilir *, istenildiğinde sarılınabilir, aşktan konu açıp konuşulabilir. hatta ''sen beni artık önemsemiyorsun, sevmiyorsun'', ''eskisi gibi değiliz, sen çok değiştin.'' tepkilerini dahi rahatlıkla koyulabilinecek durumdur.

kısacası suni bir aşk, suni bir sevgililik, düşsel bir oyuncak yaratılır. sevgiliymişsin gibi bile gelir bazen. arada hoşlandığı kişiyi dinlemek dahi sorun yaratmaz. onunla fazladan vakit geçirmek için sebeptir işte, aşk acısı çekerken size daha çok ihtiyaç duyar.

ayrıca en yakın arkadaş olduğuna göre bu aşık olunan şahıs müthiş kafa dengidir de yani balon sönünceye kadar tanından yenmez bir durumdur. fakat sonrası -yani yavaş yavaş anlamaya ve mesafe koymaya başladığı sonunda da koptuğu zaman- hayatın en büyük depresyonu yaşanabilir. zira hem en yakın arkadaşı, hem aşık olunan kişiyi yani sevgiler üstü bu varlığı kaybetmek insanın kendini kaybetmesine haliyle yol açar.

eğer sevgilisi varsa oturup bin kere ucuncu sahsin siiri okunur, ''beni anlatıyo bu şiir.'' diye şiire aşık olunur bir de.. hincal uluc'un abuk ''sevgiliniz mi, dostunuz mu, arkadaşınız mı?'' kitabı okunur. *

daha sonra hayatın bir döneminde sizi çok mutlu etmiş, çok da üzmüş bir anı olarak hayatta yer eder bu aşık olma durumu. unutması uzun sürer, bitince çok üzer, hayatta silinmez bir yere sahip olur.

*
    #3155492 (meredith, 17.03.2008 22:29 ~ 22:36)
  6. "kanka ayağı g.t ayağı" dedirten mevzu.
    #3173769 (mrtbarcaa, 21.03.2008 22:49)
  7. bir yere kadar rol yapıyorsun, bir yere kadar oluyor. bir yerden sonra artık bir şeyler dışarı taşmaya başlıyor. ona fark ettirmeden bitirmek istiyorsun, olmuyor. salak salak umutlanıyorsun kendi kendine, arkadaşısın sen onun, fark edemiyorsun.

her gün eriyorsun, her gün. sonra söyleyiveriyorsun birdenbire. sonra arkadaşınla konuşuyorsunuz böyle bir salaklığı nasıl yapabildiğini. o arkadaşlığı devam ettirmek istiyor, sizi anlayabiliyor, anlayışla karşılayabiliyor. ama artık siz yorulmuşsunuz. senden uzak durmaya çalışırken bana yardım et diyorsunuz.

saçma bir son konuşma geçiyor aranızda. içinin acıdığını söylüyor, arkadaşlığınıza bunu yaptığı için sizi asla affetmeyeceğini söylüyor, ya sizin içiniz? hem en yakın arkadaşınız, hem sevdiğiniz kız yok artık. yarınki uyanma sebebiniz yok. üstelik arkadaşlarınız aynı, takıldığınız yerler aynı, yolunuz aynı, hep gözünüzün önünde olacak. kendinizi affedebilecek misiniz? bundan sonra ne olacak. *

sonra rüzgar yemeye ihtiyaç duyuyorsunuz. yürümeye başlıyorsunuz, gözlerinizde yaşlar... ilk kez aşık olmuşsunuz ve ilk kez acıdan ağlıyorsunuz. saatlerce yürüyorsunuz.*

ileride çocuğuma vereceğim ilk nasihat şu olacak; "karşı cinsle arkadaş olabilirsin ama sakın dost olmaya çabalama." *
    #3209155 (sanirim osurdum, 30.03.2008 12:16 ~ 12:18)
  8. yaşayabileceğin en güzel duyguyla savaşmak zorunda kalmak.
    #3209715 (cveevezvea, 30.03.2008 14:55)
  9. aşk ın bu ikiliye zarar vermesidir.
    #3209740 (Gizli Ozne, 30.03.2008 14:59)
  10. Genel olarak iliskiye dogru goturen fakat uzun sürmeyip iliskinin bittikten sonra arkadasligin da bittigi kötü durumdur.
    #3209751 (derekdivalderon, 30.03.2008 15:01)
  11. - alo rüya yorumları hattı mı ?
    + evet buyrun.
    - ben dün gece rüyamda en yakın arkadaşıma aşık olmuştum.
    + yanlış.
    - beraber çok mutluyduk ama.
    + tamamen yanlış.
    - peki teşekkür ederim.
    + rica ederim.
    #3209772 (sessiz ve derinden, 30.03.2008 15:06)
  12. yüzyıllardır yaz yaz bitmedik konu. ya açıl ya da sus dostum. bu kadar basit. benden demesi.
    #3209776 (meviq, 30.03.2008 15:07)
  13. bunu bir başka versiyonu da mevcuttur elimizde:
    asik olmak icin yakin arkadaslik kurmak
    #3209789 (a place where no one goes, 30.03.2008 15:10)
  14. - abi ben en yakın arkadaşıma aşık oldum.
    + olm manyak mısın lan sabri' yle napacan ?
    #3209795 (sessiz ve derinden, 30.03.2008 15:12)
  15. aşık olduğunuz arkadaşınızın da size karşı bazı duyguları varsa sizi çok mutlu edebilecek bir ilişkidir. fakat karşınızdaki kişi sizi hep arkadaş olarak görüyor ve sizin ki platonik sevginin ötesine geçmiyorsa bu ortaya çıktığında hem arkadaşınızla artık eskisi gibi olamazsınız hem de sizin sevgiliniz olmaz. can yakıcı bir durumdur.
    #3209940 (yorumsuz, 30.03.2008 15:38)
  16. (bkz: yakın olmak için uzak dur)
    #3209951 (Gore Gori Chapa Tipa Rota Hey, 30.03.2008 15:39)
  17. Sana aşkımı ilk itiraf edeceğim vakit bu şarkıyı dinlemekteydim ağlamaklı gözlerle.Bir yandan da sana yazıyordum sevgilim. Seni nasıl sevdiğimi, nasıl özlediğimi...Bu duygum karşılıksız değilmiş, ben de senden öğrendim. Çocukluğumuzun saflığı üstümüzdeydi. Birbirimizi görünce kalbimiz yerinden fırlayacak gibi olurdu, elimiz ayağımız birbirine dolaşırdı. Konuşurken sesimiz titrerdi, heyecanlanırdık. Çünkü hem çocuktuk hem de aşıktık sevgilim. Düşünsene ne büyük bir nimetti bu.

Sonra sıkıldım. Ayrılalım dedim. Lanet olsun bana, aptallığıma, ruhuma...

Çok yakın arkadaş olmuştuk. Eski sevgiliden arkadaş olmaz diyenlere inat o kadar da güzel arkadaş olmuştuk ki. Sen bana hoşlandıklarını söylemiştin, ben sana hoşlandıklarımı... Sonra ona aşık oldun sen, deliler gibi. Aylarca peşinden koştun karşılık vermese de. Bense, senin durumuna çok yakın bir arkadaşın olarak üzülüyordum. Ama elimden hiçbir şey gelmiyordu.

Bir gün servisteydim, sabah. Yolda gördüm seni. El salladım, el salladın... O andan sonra hep seni düşündüm. Sadece seni... "Olabilir mi?" dedim. Nasıl olmuştu da tekrar aynı duyguyu yaşamıştım. "Aptal!" dedim kendime, "O, senin en yakın arkadaşın!". inkâr ne fayda getirir ki? Ben sana aşık olmuştum sevgilim, ben sana yeniden aşık olmuştum...

"Hala..." dedim. "Hala... Hala aşık mısın ona?" . Zor çıktı ağzımdan sözcükler. Zor döndü dilim... "Evet." dedin. "Evet." ...

Artık o saf çocuklar değiliz. Artık ne o yerdeyiz, ne de o duygularımız karşılıklı. Şimdi ben o şarkıyı dinliyorum, yine... Ama bu sefer sana söyleyemiyorum. Aradaki fark bu..

Bundan böyle ne hasret bitecek, ne vuslat olacak sevgilim.. Aradaki fark bu..

ağzına sıçtığımın duygusu.
    #3389692 (sumuklu pecete, 12.05.2008 23:08 ~ 13.05.2008 22:37)
  18. en yakın arkadaş askı mıdır ki ona asık olalım veya ben asılacak bir şey miyim ki? sorularını sordurtan başlık
    #3389770 (djorkaef yaz, 12.05.2008 23:23)
  19. kayda değer bir intihar sebebidir.
    #3389824 (olmekistiyorum, 12.05.2008 23:31)
  20. hiç kimse bilmez. belki de aşık olduğun için en yakın arkadaşındır o senin.. aranızda hep bir şeyler vardır. o da bilir bunu sen de. hissedersin gözüne baktığında. ancak hiç dile getirilmez. konduramaz çünkü insan. kaybetmekten korkar, hata yapmaktan. var olduğunu bile bile bir şeylerin susmayı tercih eder. çünkü ya yoksa sorusu insanın içini kemirir. sessiz kalırsın her baktığında aslında deli gibi bağırırken. ne olursa olsun yanındasındır, hayatından kimler geçerse geçsin onun. herkes gider bir şekilde ancak siz kalırsınız birbirinizin hayatında. çoğu zaman doğru hamleleri yapmak için çok geç kalınır yalnız. cesaret öyle uzaktadır ki size, zaman akıp gider boşa. gün gelir de her şeyi gerçekten gördüğünüzde ise kaybolmuştur elinizdekiler. çok özlersiniz.. aslında hala birbirinizden başka kimse yoktur hayatınızda, ancak siz de yoksunuzdur.
    #3389884 (purenelia, 12.05.2008 23:41)
  21. erkekseniz ve en yakın arkadaşınız da erkekse ibneleşmeye başladığınızın göstergesidir.
    #3389922 (balina kovalayan cilgin hamsi, 12.05.2008 23:47)
  22. her seferinde "bu sefer ona söyleyeceğim." demek; ama hiçbir zaman söyleyememektir. onu her gördüğünde elin, ayağın, ağzın, burnun, gözlerin, kulakların birbiriyle yer değiştirmesidir. ne diyeceğini bilememektir.
    #3397916 (sumuklu pecete, 14.05.2008 21:26 ~ 21:36)
  23. onun size en uygun kişi olduğunu bildiğiniz halde, ona açılmanız durumunda sizden nefret edebileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, ona duygularınızı belli etmeden geçirdiğiniz zamanların sizi ezdiği, yanlış anlaşılmaktan korkup ona yardım edememenin, yan yana vakit geçirememenin sizi yok ettiği, boktan durum. Hele bu kişinin daha önceden çıktığı bir insan var ise, ve o kişinin etkilerini hayatından atamıyorsa, işte o zaman daha kötü bir durumla karşı karşıyasınızdır. ikinizde birbirinize ait olduğunuzu bilirsiniz, ikinizde birbirinize aitmişsiniz gibi hissedersiniz, ama yolda karşına çıkınca sadece göz göze gelmekle yetinirsiniz. korkarsınız, işler kötüye gidebilir diye, daha önce birlikte olduğu insan görüp, olayları iyice karmaşıklaştırabilir diye.

ama bütün bunlara rağmen, ona olan sevginiz içinizde sürekli olarak sağ kalacaktır. sürekli olarak seveceksiniz, ve bu sevgi o yanınızda olmasa bile gücünü yitirmeyecek, bu noktada kutsallaşacak ve sanki yasak bir dinin inananıymışsınız gibi bütün hayatınızı şekillendirecek, kavuşacağınız günü cennete gidecekmiş gibi bekleyeceksinizdir.
    #3398034 (cettox, 14.05.2008 22:06)
  24. "Beni sevme..."
    #3586761 (corpsebride, 26.06.2008 23:31)
  25. bir telefonla herşeyin söylenmesinin ardından nasıl davranacağınızı bilemediğiniz durumdur. cevap arkadaşın olarak her zaman yanındayım olsa da hiçbir zaman eskisi gibi olunamayacağını her iki tarafta bilir. bu telefon konuşmasının sonu seni kaybetmek olmasın, sen benim sırdaşımsın, dostumsun dense de eskisi gibi olamayacaktır işte. sizin her sözünüze kırılan biri ile karşı karşıya kalacaksınızdır bundan sonra ve bir yerde çıtırdayacaktır bu dostluk siz istemesenizde. *
    #3775136 (dibi dibi rek, 05.08.2008 20:25)
/ 6
© 2008 - uludağ sözlük

en yakin arkadasa asik olmak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. en yakin arkadasa asik olmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu en yakin arkadasa asik olmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» popmundo » buz eritmek » grange christophe jean » jedi academy » derberker » alex vs hagi » ali surmeli » aramaya inanmak » kondor lejyonu » sarkilara zihinden klip cekmek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games