en buyuk ideolojisi humanizm olan insan 


kapat
  1. tek başınadır dünya üzerinde. seveni olmadığı gibi çokça da düşmanı vardır. zira ne emmeye gelmektedir kendisi ne de gömmeye. birilerine, ölümlü ideolojilere hizmet etmektense dünya varoldu varolalı sürekliliğini sürdüren "insan sevgisi"ne inanmıştır. ve bu insan sevgisini diğerlerine anlatmaya çalışmaktadır. zamanla ya aklını yitirecektir. ya da çımak soktuğu çarklar kellesini isteyecektir.
    #3903429 (poisonx, 02.09.2008 00:19)
  2. bir küçüğü merak edilen ideolojiye sahip insandır.
    #3903442 (stalker, 02.09.2008 00:21)
  3. birikimsizlik işidir. siyasette ilüzyonlarla uğraşma isteği, ötekileştirmeye karşı duyulan büyük öfkeye karşın her türlü formasyonda kendinden farklı olanı ötekileştirmektir. yani barış namına, insanlık ve eşitlik-özgürlük mücadelesi namına fazlaca söylecek söz bulamamaktır. bulunca da laf cambazlığı yapmaktır.
    #3903464 (kisil, 02.09.2008 00:25)
  4. beş para etmez insandır.

    çünkü; hümanizm, insanın kendini merkeze koyması, insanın kendi tasavvurunu ölçü kabul etmesidir. özünde pragmatiktir ve yerleşik olan ahlaki, ananevi değerleri değersizleştirmeyi, tek bir potada eritip tektipleştirmeyi amaçlar. hümanizmin kökeninde kabala vardır ve bu tektipleştirme operasyonuna "aydinlanma" denir. (bkz: modernizm)

    ama bu "hümanizm" sözünü ağzına dolayıp "insan sevgisi" bağlamında kullanan avam, cahil takımı "insanın kendini ölcü alması" ne demektir anlayacak durumda değildir pek. ezberleyerak yaşar, ezberleyerak insan sevgisi edinir ve hümanist olur.

    insanın kendini ölçü kabul etmesi ne demektir, benim egom hepinizin egosunu döver demektir. iki dünya savaşı demektir. soykırım demektir. yeni dünyadüzeni demektir vs...

    işte bu sebeplerden beş para etmez. ayrıca insan sevginize zokayım.
    #3903477 (seker ahmet pasa, 02.09.2008 00:27)
  5. hümanistin haddinden fazla olan müsamahakârlığı teoride pragmatik bir amaca hizmet ediyor lakin pratikte suistimal sebebiyle yararcılık durumu sıfırlanıyor. hümanizm bir ideoloji olamaz fikrimce, ancak bir bakış açısı olabilir, ki sakat bir bakış açısı.
    #3903506 (unknown artist, 02.09.2008 00:35)
  6. uzun vadede çok sevdiği insanlara zararı dokunacağından bihaber türcü insandır. zira doğa merkezli bir görüş yerine, insanın mutlak yok oluş kaynağının ta kendisi olan ironik varlık insanı merkeze koyar.
    #3923310 (soul forged sin, 06.09.2008 02:19 ~ 02:20)
  7. polyanna
    #3923315 (gecee, 06.09.2008 02:20)
  8. insanlara verdiği değeri başka hiç bir şeye vermeyen insandır. hüman kökünden gelen hümanizm'in dilimize birebir çevirisi insancıllık gibi bir şey oluyor. ki bunu da açıklamak gerekirse insana değer vermektir özü. evet belki diğer birçok görüş ve ideolojide insanın değeri kaçınılmazdır. ki görüşlerin sahipleri zaten insanlardır ve görüşleri insanlar için ortaya atmış, ispat çabası içine girmiştir. ancak görüşlerin üzerine kurulduğu temellere bakacak olursak komünizm; emeği temel alan sistemdir(emekçilik), kapitalizm(sermayecilik) ise; komünizmin tam tersi, sermayeyi temel alır. hümanizm de temel olarak hüman'ı, yani insanı ele alır.
    #3923641 (poisonx, 06.09.2008 04:16)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

en buyuk ideolojisi humanizm olan insan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. en buyuk ideolojisi humanizm olan insan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu en buyuk ideolojisi humanizm olan insan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about en buyuk ideolojisi humanizm olan insan. Copyright of the articles are belong to their authors.

» deniz gezmis montu » hakeme kart gosteren futbolcu » volt metre » asurlular » izlense » ebruli sozluk » naim akman » nazli oztarhan » mahmut tuncer show » hem turk hem sunni unluler » vefasiz » turkuculer » ataturk un gittigi okullar » anafen » eidur smari gudjohnsen » hakan la geziyorum » galatasaray tezahuratlari » am sik got » by kus show » siyanur zehirlenmesi » seri katil soylemleri » banyo » fake webcam » ada futbolu » issiz adam » emin igus » curlin » humeyni yi niye seviyoruz » irlanda » camlari titreten yogun firtina » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » asya card » yosun » carsaf giyenlere potansiyel chp li gozuyle bakmak » barajda kaleye donup poposunu kollayan futbolcu » batakta yapilan akilalmaz malliklar » tukenecegiz » ekmeksiz ye » maraton » liberal gay » hulya avsar