en adil saygi 

kapat
  1. insanlar arasında vazgeçilemez bir toplumsal gereklilik olan saygının en adil olarak dağıtılmış olanıdır.
    kabul edilesin veya edilmesin, maddi durumu iyi olanlar biraz daha fazla saygı görürler. fakat hayat maddi zenginlik konusunda hiçte adil değildir.

iyi eğitim görmüş insanlar da, toplumda fazla saygı görenler arasındadır. eğitim imkanları konusundaki adalet te tartışmaya açıktır.

buna benzer olarak güzel olmak, yakışıklı olmak, esprili olmak gibi yeti ve özellikler de saygı görmeyi sağlamaktadır. tabi onlar da adil dağıtılmamıştır.

anadolu insanı bu sorunu yüzyıllar öncesinden görmüş, çözümünü de bulmuştur.
    buyuge saygi, o kadar adildir ki, zaman içinde herkez bu saygı hakkını kazanır.

not: neden yazdım? ulan millet büyük diye saygı göstermeye başladı. hayır iyi tarafı da var, kötü tarafı da var. lakin çatır çatır kapışmaya alışmış bu bünyenin eli kolu bağlanmaktadır. hakkat kötüdür.
    #1917132 (pilotmont, 12.07.2007 14:33 ~ 14:36)

© 2008 - uludağ sözlük

en adil saygi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. en adil saygi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu en adil saygi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ibrahim toraman in sivas a transferi » munafik » uefa com » puritania » kopukle dolu kuvette sampanya icmek » mango » msn deki kizin avatarina bakip otuzbir ceken kisi » kalbin paramparca oldugu an » banel » sair uuserlardan siirler a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci