emile 

kapat
  1. jean jacques rousseau'nun kaleme aldığı oldukça devrimci bir eğitim projesinin kitabıdır. bu çalışmada rousseau özellikle tüm çocukların birarada bulunduğu okul ortamında verilen eğitim modelinin yanlışlığına işaret eder. kitapta ürettiği emile isimli erkek çocuğu karakterinin doğumundan yetişmesine kadar olan sürede geçirdiği aşamaları modelleyerek bu eğitim projesini ortaya koyar. sağlıklı bir çocuk olan (çünkü sağlıksız bir çocukla bu projenin yürümesi pek değildir) küçük emile okula gitmeyecek, her türlü zanaat eğitimini alacak,13-14 lü yaşlarından itibaren her türlü fikri eğitimden gecerek 20 li yaşlarından hem el becerisi yönünden hemde fikren örnek bir şahıs olacaktır. tüm eğitimleri özel olarak kendisine verilecektir. ve en sonunda gene kendisi gibi yetiştirilen kitapta belirtilen sophie isimli kızla evlenecektir. kitap gerçekten önemli eserdir. o tarihlerden (1700'lerin sonu) günümüze kadar dünyadaki eğitim modellerini etkilemiştir.
    bilhassa yaklaşık bir yüzyıl sonra tolstoy tarafından bu model hararetle savunulmuştur.

not: emile şeklide değil emil şeklinde okunur.
    #1861427 (azorka, 04.07.2007 09:27 ~ 09:28)
  2. beş çocuğunu kimsesizler yurdunun belirsiz kaderine terk eden jean jacques rousseau nun çocuk eğitimi üzerine yazdığı kitap.
    #3342765 (apel, 01.05.2008 12:34)
  3. internetle yeni tanışmış kişilerin "e-mail" telaffuzu.
    #3342781 (rakimalboga, 01.05.2008 12:39)

© 2008 - uludağ sözlük

emile başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. emile ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu emile nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» come back kings » en guzel anime » olesiye sevmek » the golden compass » borek bulamiyorsa firinda sutlac yesinler » cok az sayida kalmalarina ve sozlukteki guc onlarda olmasina ragmen hi » ipod shuffle » cok kardese sahip olmak » cafe lerde calisan emo garsonlari gorunce uzulmek » julio baptista a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci