emile zola 

kapat
  1. Fransız naturalist yazar.
    (italiano, 02.04.2006 22:42)
  2. (bkz: therese raquin)
    (undeuxtrois, 02.04.2006 22:57)
  3. emine zola nın dayısıdır.
    (baybars, 02.04.2006 23:04)
  4. 5 ağustos 1850.
    Fransız öykü ve roman yazarıdır.
    öykü alanında fransa'nın en iyileri arasındadır.
    türkçedeki bazı eserleri:
    *bir ask hikayesi
    *din laiklik catismasi
    *emek
    *gercek
    *germinal
    *nana
    *hayvanlasan insan
    *marsilya nin gizemleri
    *meyhane
    *oyun bitti
    *paris yildizi
    *rahibin gunahi
    *sucluyorum
    *therese raquin
    *toprak
    *yasama sevinci
    (cikarinbeniburdan, 02.04.2006 23:14)
  5. bir şükran günü yemeğini * onlarca sayfada anlatabilen fransız yazar.tasvirleriyle, kendinizi sözü geçen mekanda bulursunuz.
    (oylumunelumune, 03.04.2006 00:13)
  6. bu kisinin torunu eski (bkz: chelsea) li futbolcu Gianfranco Zola dir.
    (salca, 03.04.2006 00:22)
  7. natüralist yazardır. bi kızın annesi fahişeyse, kendisinin de fahişe olacağını savunur. zaten natüralistlere göre kötü huy dahil her şey genetiktir.
    (melek, 03.04.2006 17:36)
  8. chelsea'nin ünlü italyan forveti gianfranco zola'yı maç esnasında spikerin soyadından ötürü karıştırdığı isim..
    (grand ekinoks, 03.04.2006 17:42)
  9. germinal kitabının yazarı
    (siberr, 26.04.2006 13:07)
  10. 1840-1902 yılları arası yaşamış natüralist edebiyat akımının öncüsü.emile zola her zaman bilmin artık sanatın içine girmesi gerektiğini söylemiştir.şimdi ne alaka diyebilirsiniz.hemen açıklayayım:artık gelişen * bilim,insanların ve insan kitlelerinin hangi durum karşısında nasıl tepki vereceğini tesbit edebilmek için en iyi araçtır.çünkü yapılan deneylerde filan insanlar hangi durumda ne tepki verirler yavaş yavaş anlaşılmıştır.bizim emile de her zaman deneysel edebiyattan yana olup yazarların da hem bilimden yararlanmasını hem de kendilerinin bilim üretmesini savunmuş,kendisi de öyle yapmıştır.zira kendisinin yanında devamlı taşıdığı bir not defteri varmış ve enteresan bulduğu olayları ve insanların tepkilerini mutlaka not edermiş.yani aslında doğada zaman içinde gerçekleşen bu deneyleri o da not ederek bir anlamda hakikaten bilim yapmış yani adam.

ayrıca kendisi her daim insan iradesinin güçsüzlüğünü,insanı şekillendirenin içinde bulunduğu çevre olduğunu iddia etmiş;kitaplarında da bunu kanıtlamaya çalışmıştır.

ama fikrimi sorarsanız bunu insanı o kadar bayağılaştırmadan yapmıştır ki nerdeyse iradenin gücünü kabul etme noktasına gelmiştir.ama bu inceliği ve uçluğu yaratabildiği için natüralist akımın en iyisi ve gelmiş geçmiş yazarların da en iyilerinden birisi olma payesine erişmiştir.

her ne kadar natüralizm çok karamsar ve basit gibi görünse de onu anlamlı hale sokabilen tek yazar işte bu adam olmuştur.
    (Elrond Miriel, 19.08.2006 15:12)
  11. adından dolayı emineyi mi çağrıştırıyo neyse bilmiyorum ama herkes kadın sanıyor yazarı. resmini görene kadar ben de öyle sanmıştım * kısa süreli bir şoktan sonra alıştım. mükemmel bir yazar özellikle okunması gereken romanı : Bir aşk sayfası
    (ephedra, 23.10.2006 23:13)
  12. borsa adlı romanını yazmak için bir sene boyunca borsada çalışan, baca tıkanması sonucu boğularak hayatını kaybeden ünlü romancı.
    (abberline, 23.03.2007 03:41)
  13. naturalizmin ilkelerine uygun yapitlar verebilmek için ikinci imparatorluk dönemindeki bir aileyi ele almis ve 'rougon macguartlar' basligi altinda 20 ciltlik bir roman dizisi yazmistir.*
    (orko, 19.07.2007 17:52)
  14. nana kitabında kadınları çok iyi çözmüş bir erkek olduğunu anlayabildiğimiz fransız yazardır.
    (bohembebek, 18.08.2007 02:00)
  15. Zola'nın eksiği marxist olmayışıdır. Halbuki pekâlâ olabilirdi. Daha doğrusu benim ve benim gibi düşünen birçok Zola hayranlarının Zola'da saygıyla affedemediğimiz şey ilmi sosyalizme intisap edemeyişidir. *
    (demester, 04.09.2007 01:27)
  16. germinali okurken kömür kokusu hissedebildiğiniz, tasvirleri muhteşem, fransız yazar.
    (jack daniel, 04.09.2007 01:29)
  17. tasvirlerin tanrıçasıdır.

özellikle "hulya" adlı romanında bir kilisenin sadece camlarını sayfalarca anlatır.
    (dalgali kur, 04.09.2007 01:29)
  18. uzun bir süre adını "emine zola" sandığım yazar. sonra doktora gittim 2,5 derece bozuk gözlerle yaşıyormuşum.
    (headacheda, 13.09.2007 20:25)
  19. Çocukluk ve gençlik arkadaşı paul cezanne hazreti "ikbal avcısı bir kentsoylu" deyu küçümser imiş
    (ebu meymun el rusd, 25.09.2007 00:24)
  20. akıcı anlatımıyla yormayan, naturalist yazar.
    gercek isimli iki ciltlik kitabıyla fransa nın köyünde görev yapan öğretmenin halkı sömüren dinle kendi vicdanı arasında kalmasını, kilisenin, basının tek elde toplanmasıyla idealist kişilere karşı halkın zayıf noktası olan din ve emanet ettikleri çocuklarını kullanmasıyla günümüze de ışık tutan din ayrımı yapmadan laikliğin neden olması gerektiğini anlatan, basında özgürlüğü savunan kitabın yazarıdır aynı zamanda.
    (titania, 25.09.2007 00:30)
  21. bunalıma girmek için birebir kitaplar yazan naturalist sanatçı. toprak,meyhane, nane,germinal eserlerini okuyarak kafayı sıyırabilirsiniz.
    (durzupasa, 06.10.2007 22:36)
  22. mangal kömüründen zaehirlenerek ölmüştür..
    (ongnn, 25.04.2008 01:20)
  23. natüralizmin kurucusu kabul edilir.
    (byhayalet, 25.04.2008 18:35)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» rus ruleti » kil donmesi » yaran baslikli entry lerden gina gelmesi » le meteque » eksi » margarin » muslima com » avrupa ile amerika arasindaki farklar » antakya nin tarihi eserleri » yeni koltuk takimi almis insan tripleri » osmaniye nin tarihi eserleri » basbakan i adana mitinginde 1500 kisinin izlemesi » lady diana nin esrarengiz olumu » bursa daki garip yer isimleri » ali kirca » ilker basbug » tofas » gemerek in tarihi eserleri » recep tayyip erdogan » ms visual studio » gsm operatorlerinin kampanya cilginligi » hicbir sebep yokken erken kalkan tip » schizo » asosyal mesaj » uludag sozluk » aslantepe ali sami yen spor kompleksi » kutsal damacana » korku filmlerinde yapma denileni yapan mal adam » anne terligi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa