elizabeth the golden age 

kapat
  1. elizabeth filminin devamı niteliğinde çekilen film. başrolleri cate blanchett, geoffrey rush ve clive owen paylaşıyorlar.
    #2414150 (kisa sureli bellek kaybi, 02.10.2007 02:35)
  2. bugün gösterime girecek olan film.*
    cate blanchett iyle, çatışma sahneleriyle ve de müzikleriyle koparan film. shekhar kapur yapmış ...
    #2620985 (gonul diyorum akil diyorlar, 23.11.2007 12:08)
  3. o zamanki coğrafyada osmanlı devletinin olmasına rağmen türkiye denilerek önemli bir hatanın yapıldığı film.
    #2621102 (iuliano, 23.11.2007 13:18)
  4. cate için izlenmesi farz olan filmdir. bir bayan bu kadar mı güzel, bu kadar mı duru olur. oyunculuğu da on numara, en son notes on a scandal'da izlemiştik.
    #2621114 (kratostol, 23.11.2007 13:24 ~ 13:26)
  5. "...elizabeth: altın çağ, 1998 yapımı elizabeth filminin devamı niteliğinde. ilk filmi izleyenler hatırlayacaklardır (izlemeyenlere tavsiyem dvd'sini alıp izlemeleri) , altın çağ'daki gibi kadınlığına vurgu yapılmıştı orada da. ancak i. elizabeth'in kraliçe oluş dönemini ve ilk zamanlarını anlatan ilk filmde daha kararsız, daha kusurlu ve aşık bir elizabeth vardı. ilk filmin sonunda tıpkı bir savaşçıya dönüşürken jean d'arc'ın yaptığı gibi saçlarını kesmiş, saçlarıyla beraber kendini insanlara yaklaştıran duygularını atmış ve o anda gerçekten kraliçe olmaya kendini adamıştı. kendi sözleriyle, işte o an bir bakire olmuştu.

altın çağ'da i. elizabeth'in yeniden doğmuş ve tam olarak bir "kraliçe" olmuş hâlini izliyoruz. bu bakımdan ilk filmle arasındaki tavır farkı çok ince bir biçimde kurgulanmış. çok gerçek bir dönüşüm görüyoruz iki filmde. kraliçe elizabeth'in bir yandan sıradan bir insan olmaya duyduğu kuvvetli özlemi, bir yandan da hükümranlığın nasıl da içine işlediğini ve kontrol etmekten vazgeçemeyecek kadar onu sevdiğini hissediyoruz.

katoliklerin protestanlarla savaştığı, çok kanın aktığı bir çağda kraliçe elizabeth, belki de o çağın kraliçesi olarak olabildiğine hümanist kararlar vermiştir. evet, elbet bir krallığın herhangi bir hükümdarlığının elverdiği ölçüde. ingiltere'yi anglikan yapması ve bir anlamda inanç özgürlüğüne inanması da belki de en sevilen ve en başarılı kraliçe olmasının sırlarından biridir. ama tüm bunlar yine de o çağda yaşayan ve 45 yıl ingiltere ve irlanda tahtına sahip olan, sembolik olarak da fransa kraliçesi kabul edilen bir kraliçenin "demokrat" olabileceğini göstermez. filmde de zaten bunun açıkça vurgulandığını söyleyemeyiz. ama yine de, her tarihi filmde olduğu kadar bir "iyileştirmeyi" de göz ardı edemeyiz."

yazının tamamı: http://www.showtvnet.com/haber/yazar/yazi.asp?id=285
    #2625145 (vesaire, 24.11.2007 16:59)
  6. cate blanchett in mükemmel bir performans gösterdiği film, uzun süredir bu kadar etkileyici bir film izlememiştim. oscar ı hak edecek bir oyunculuk sergilemiş olmasına rağmen, yine de "en iyi kadın oyuncu" ödülünü kaptırmıştır...

onun yerine "en iyi kostüm" dalında ödül almıştır film...
    #3291396 (octavio, 19.04.2008 16:53)

© 2008 - uludağ sözlük

elizabeth the golden age başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. elizabeth the golden age ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu elizabeth the golden age nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» uludag sozluk un adam gibi sozluk olmasi » i want you now » 1820 » aydin dogan » erkege isyanin sonunu ozgurluk sanan kadin » kimse cete savaslari daveti yollamasin biktim » bobiler org » ikinci koca vergisi » akp nin basarilarini bir turlu hazmedemeyen insan » that was just your life a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games