eleni karaindrou 

kapat
  1. efsanevi yunan sanatçı.. notaLara küçük dokunuşLar, kimi yerLerde hüzünLü kimi yerLerde neşeLi meLodiLer.. ağLatma potansiyeLi yüksek oLan sanatçıdır.. eLeni daha çok fiLmLere yaptığı müzikLer iLe adını duyurmuştur.. eternity and a day'de buna en güzeL örnektir.. eLeni bugüne kadar 18 fiLmin müzikLerini yapmıştır.. bunun yanında tiyatro oyunLarına ve dizi fiLmLerede müzikLer yapmıştır.. rüyaLara götüren ve rüyaLarı en güzeL haLi iLe bize sunan yunan abLa..

diskografisi ;

Elegy of the Uprooting - Live - ECM 2005
    the weeping meadow - ecm 2004
    trojan women - ecm 2001
    eternity and a day - ecm 1998
    ulysses gaze - ecm 1995
    rosa - wandering - lyra 1996 ml4872
    the suspended step of the stork - ecm 1992
    music for films - ecm 1992
    the suspended step of the stork - minos 1991
    unreleased recordings - minos 1991
    live recordings-athene concert - minos 1988
    paysage dans le brouillard - milan 1986
    the beekeeper - minos 1986
    africana - minos
    voyage to kithira - minos 1984
    the price of love - minos 1983
    the great alert minos
    #719715 (Tucimania, 10.10.2006 16:15 ~ 16:19)
  2. eternity and a day'i izlenir kılan bu abladır biraz da. eternity theme zamanında bir beyaz eşya reklamında da kullanılmıştı sanırım.*
    #719850 (zibende, 10.10.2006 16:55)
  3. 1 aralik'ta ankara'da 50 kişilik hacettepe üniversitesi senfoni orkestrası eşliğindeki konserini dinleme serefine eriştiğim, yunanistan'in en onemli muzisyenlerinden, neo klasik muzigin de en onemli temsilcilerinden biridir. klasik muzige asina olmayanlarin bile kulagini zorlamayacak olcude bir sadelige sahiptir muzigi. ben ilk kez eskisehir film festivalinde, sanirim 2000 yili idi, unlu yunan yonetmen theo angelopoulos un sonsuzluk ve bir gun adli filmi vasitasiyla tanismistim karaindrou nun muzigi ile. film cikisinda herkes filmin muziklerini konusuyordu. yillar sonra ankara da bir standta full albumlerinin oldugu mp3 cd sini buldum.

muzigini kelimelerle anlatmak imkansiz, ulysses gaze adli filme yaptigi soundtrack ten muziklerin oldugu video bir fikir verebilir: http://www.youtube.com/watch?v=saz9vc2lvva +

ayrıca ankara konserinde öğrendim ki tv8'de yayınlanan yaşamdan dakikalar'ın müziğin bestecisi de yine bu müzisyendir.
    #988470 (aLexTacy, 13.12.2006 00:15 ~ 01.01.2007 20:52)
  4. vesaire vesaire programında da sıkça kullanılan eternity and a day film müziklerine imza atmış aşmış sanatçı.
    #1068010 (vernon sullivan, 28.12.2006 00:25)
  5. fransızlar için yann tiersen ne ise yunanlılar için de eleni karaindrou o, hatta daha da fazlasıdır belki de.efendim bu kadın öyle bestelere imza atmıştır ki insan saygı ve hayranlık duyarak dinler sadece.bir çoğunun kulağına aşina gelen, "bir yerlerden duymuştum" dediği enstrümantal ezgilerin büyük kısmı inanın bu ablaya aittir.
    #1640878 (crazy horse, 14.05.2007 00:52)
  6. usta yönetmen theo agelopoulos filmlerine yaptığı müziklerle tanınır. müzikleri başka dünyalara alır götürür insanı.

le regard d'ullysse (ulis'in bakışı)
    weepşng meadow (ağlayan çayır)

gibi filmlere harika müzikler yapmıştır.
    #2429704 (fosiladam, 05.10.2007 09:08 ~ 10.10.2007 08:34)
  7. theo angelopoulos filmleri için olan müziklerinden daha önce yapılan, yayınlanmamış eserlerinin yer aldığı yayınlanmamış kayıtlar albümü de çok güzeldir.
    #2970658 (kaptanreis, 08.02.2008 12:28)

© 2008 - uludağ sözlük

eleni karaindrou başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. eleni karaindrou ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eleni karaindrou nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» arabam var » turkiye den cecenistan a savasmak icin giden genc » yakin ve uzak » kgo » bilgi icerikli entry girmek » 6 temmuz 2008 roger federer rafael nadal maci » stevie ray vaughan » bir kral olarak uludag sozluk » geldi ismet gitti kismet » elazig yoresi turkuleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci