eleman 

kapat
  1. piyasa ekonomisisnde işcilere verilen ad. (bkz: yemezler)
    (arjen robben, 20.02.2006 13:47)
  2. dertli zamanların dert ortagı, neseli zamanların nese kaynagı, gereksiz islerin adamı* sevgili dostum güzel insan, buralara yeni düsmüs yazar bozuntusu**
    (dopdop, 17.03.2006 21:01)
  3. çok konuşmadığı için ezik dediğim ama hiç ezik olmayan,fizik te okuyan,dopdop un 11 yıllık dostu,iyi sohbeti olan yazar
    (morfin, 07.04.2006 00:36)
  4. -sözlüğün yazarlarından dopdop'ın en yakın arkadaşı,
    -sözlüğün yeni ve güçlü soluklarından,
    -okunması keyifli,
    -sözlük için gerekli,
    -pek bir suskunca ama konuştu mu bir konuşan pir konuşan cinsten olan sözlük yazarı.
    (asiti kaçmış kola, 08.04.2006 15:02)
  5. oge, unsur.
    (can, 16.04.2006 04:06)
  6. kaygisizlar dizisinde fast foodda çalışan garson çocuğun dizideki ismidir. aynı cafedeki diğer garson kıza feci şekilde aşıktır.
    (devedikeni, 12.05.2006 21:38)
  7. başka açıdan bakılırsa, matematikte; çarpmada 1, toplamada 0'ın olduğu etkisiz elemanlar vardır.
    bir de tepkisiz elemanlar vardır ki, ne yaparsanız yapın ne derseniz deyin hiç cevap vermeyen, durum karşısında boş bakan şahıslara verilen ad olabilir.***

edit: yutan elemanları saymıyorum...
    (bettyboop, 12.05.2006 22:34 ~ 22:35)
  8. kaygısızlar dizisinde hayatını sevdiği kızın korkunç abisi kültigin' den korkup kaçarak geçiren karakter.
    (jikase, 20.07.2006 14:24)
  9. kah kültiginin şerrinden,kah amerika görmüş patronunun ezasından kaçmak için çaba gösteren bir garip adam..aynı oyuncu ibrahim erkalınki de dahil olmak üzre abuk subuk dizilerde sayısız rol almıştır.
    (nanelimon, 20.07.2006 14:27)
  10. Bazen ünide içinde bulunulan arkadaş topluluğu dışındaki birinden bahsederken onu nitelemek için kullanılan sıfattır. Bunların başı elemal' dır.
    (Berserk, 09.10.2006 17:34 ~ 22:57)
  11. erkekler arasında teklifsiz konuşmada bir hitap biçimi.
    daha çok üçüncü şahıslardan bahsedilirken kullanılır ve
    kullanan kişi eleman dediği şahsı tanımıyordur. tanıdık
    biri için kullanımı argoya girer, ayılıktır bir nevi. *
    (meister writer, 11.08.2007 13:22 ~ 13:23)
  12. fransızca élément kelimesinin okunuş biçimi. türkçeye bu şekliyle geçmiştir.
    (sassy girl, 11.08.2007 13:23)
  13. kaygısızlar dizisinde memnun kaygısızın en büyük oğlu ve kepçenin ağabeysi.
    (Bamako, 03.03.2008 22:34)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» sivas in tarihi eserleri » kochisarli elvan dalton » the green mile » turkceye giren yabanci kelimeler » mysterious » radyo sol » elini attin mi et gelecek et » avrupa yakasi dursun » artova nin tarihi eserleri » dalgalandim da duruldum » ulak » hamdi bey in yapmis oldugu 1 ytl lik teklife varim » hayrunnisa gul » kenesiz piknik istiyoruz » elinde kagitla ezan okumak » cumingsoon » gurgen oz » illumination » ve geppetto tayyib i yaratti » suleyman demirel in siyasete davet edilmesi » in tune » fenerbahce nin 100 uncu yil marsi » istanbul aydin universitesi » gidene don demeyi unutmak » uludag sozluk » dadi » doa » adi tolga olanlarin yavsak olmasi » amacim kalici olmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa