el orfanato 

1. juan antonio bayona'nın yönetmenliğini yaptığı 2007 yapımı ispanyol filmi. başrollerde belen rueda, fernando cayo ve çocuk oyuncu roger princep vardır. filmin ismi türkçe yetimhane anlamına gelmektedir ve doğal olarak yetimhanede geçmektedir. içinde hayaletlerin de olması ve oldukça gerçekçi çekimler (ağzın yüzün dağılması gibi) işe bak guillermo del toro'dan esinlenmişler dedirtirken guillermo amcamızın yapımcı olduğunu öğrenmemiz biraz hayal kırıklığı yaratmıştır. (çünkü hep aynı hikaye biraz sıktı artık bir de ispanya iç savaşı olsaydı tam olacaktı.)

film kalburüstü bir yapım olsa da hikayesi oldukça klişe ve kolayca bazı olayları tahmin edebiliyorsunuz. fakat farklı olarak sonu sürpriz bir şekilde bitiyor ve sonunda duygulandırmayı amaçlamış olsalar da başaramıyorlar hatta filmin sonu insanı tiksindiriyor. yakınlarını kaybetmiş olan insanların gerçekten ne hissettiklerini hiç düşünmeden bu kadar samimiyetsiz bir yapım ortaya konursa zaten başka türlüsünü beklemek mucize olur.
    #3180415 (anaranjado, 23.03.2008 15:34)
  2. bu aciz yazarınızın ne kadar aciz ve korkak bir mahluk olduğunu kendisine hatırlatan, ispanyol gerilim sineması ile tanıştıran, başyapıt sayılabilecek kadar özgün bir başlangıç ve sonun yanında altıncı his tadında bir gerilim filmi izlememize olanak tanıyan juan antonio bayona'ya şükranlarımızı sunduğumuz filmdir.

çocuk oyuncu roger princep'in sevimliliği de ayrı bir mevzudur. Efektler ve makyajlar anlamında son derece başarılıdır.
    #3212916 (cremotorium, 31.03.2008 02:55)
  3. ispanyol korku filmleri genelde ortalamanın üstünde bir başarı yakalarken, pek de göz doldurmamış filmdir. Klişe ve sonu fazlasıyla tahmin edilen film fragiles ile benzer özellikler taşıyor.
    #3345246 (chillout, 01.05.2008 22:23 ~ 22:24)
  4. daha çok içimdeki çocuk sevgisini hareketlendiren gerilim filmi. filmdeki ismiyle simon çok tatlı bir çocuk, kendi ses tonu mu seslendirme mi bilemiycem ama sesi de çok tatlı. insan "böyle tatlı bir oğlum olsa" demeden edemiyor.

heh bu arada, ölmüş insanların huzursuzlukları ve acıları nedeniyle gerçek dünyaya musallat olmaları konusu daha uzun bir süre gerilim filmlerinin senaryo gündemlerini meşgul edecek gibi duruyor.. ama ben sıkıldım. hoş, bir gerilim filminin konusu ne olabilir sorusu geliyor akla, ne korkutur en çok insanları? ölüler ve hayaletler. o zaman benimki haksız bir eleştiri olabilir ama her zaman biraz daha kreatif olunabilmeli diye düşünüyorum.
    #3409497 (airbase, 17.05.2008 19:31)
  5. el espinazo del diablo ve el labirento del fauno ile kıyaslandığında aynı kaliteyi yakalayamamış olduğunu gördüğümüz ancak yine de ortalamanın çok üzerinde olan gerilim filmleri sınıfına girebilecek film.
    #3490998 (emptywords, 04.06.2008 02:41)
  6. del toro 'yu takip edenlerin, onun desteği ile yapımış olduğunu duyduklarında mutlaka kaçırmayacağını tahmin ettiğim filmdir. kesinlikle ortalamanın üzerinde bir film olmasının yanı sıra sadece bir korku ve gerilim filmi olarak göstermek azımsamak olur.
    içinize bir yere oturup bir süre yutkunmanzı zorlaştırıyor.
    #3625794 (abala, 06.07.2008 01:40)

© 2008 - uludağ sözlük

el orfanato başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. el orfanato ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu el orfanato nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kadini seksi gosteren unsurlar » aydogan babaoglu » yavuzhan » dogum gununun sadece bankalarca hatirlanmasi » al sana bir gobek ver bana bir bebek » zafer oger » merkez bankasi ndan once dovize mudahale etmek » seovi » ilkokulun vazgecilmezleri » walter cronkite » mulkiye » gecegece » okeyde tas calarken darth vader a yakalanmak » alternatif var misin yok musun diyaloglari » x dogumlu olmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » 19 ocak 2008 mhp lokaline cirkin saldiri » virginia gold » savas ve kadin » metro diye metro firmasi otobusune binmek » sausozluk » atlas deneyi » tikilerin pusi takmasi » dudut » yabanci gruplarin turkce mealleri » sozlugu karistirmak istemek » avasin » turklerin dunyanin tek hakimi olmasi » ask bekletir » turk solu » age of mythology the titans