el opturmek 

kapat
  1. büyüklerin küçüklere çektirdiği bir azaptır. saygı göstergesi olduğu düşünülen bu hareket evin ve ailenin en küçüğü olan insanı canından bezdirebilir. bu durumda bir zamanlar "en küçük" olmuş açıkgöz bir büyükten öğrenilen numara uygulanır: el öpmesi beklenen küçük, büyüğün elinin üzerine sinsice yerleştirdiği kendi başparmağını öper ve alnını da yine bu parmağın üstüne koyar. kıllık yapmış, hınzırca davranmış olmanın verdiği iç huzuruyla, zorla öptürülen el insanı artık o kadar rahatsız etmez. *
    #2463534 (mitheithel, 13.10.2007 01:58)
  2. gerçek dindarların,kendini aşanların,insana kıymayanların,adam gibi adamların yaptırmadığı iştir.
    #2463539 (dervisabdi, 13.10.2007 02:01)
  3. bu işten sınırsız zevk alan büyükler için, elin, gencin suratına suratına uzatılması ve hadi öp bakalım bakışı atılmasıyla sağlanan hadise.
    #2463542 (historiadeunamor, 13.10.2007 02:01)
  4. saygı ifadesi, öpen de öpülen de haz alır , ritueli gerçekleştirmiş olmanın keyfiyle birlikte geleneksel bir güzelliği yerini getirmiş olmanın huzuru da eşlik eder insana...
    #2463588 (alijunzade, 13.10.2007 02:23)

© 2008 - uludağ sözlük

el opturmek başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. el opturmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu el opturmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cehalet mutluluktur » tri » bakiyim vallahi gerizekali » butcher s hook » bekarlik sultanliktir » halkin hulya avsar sevgisi » turkulerle gomun beni » grz » islami dergilere soyunmak isteyen insan » fethullahcilari amerikanci sanmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games