ekvador 

kapat
  1. 2006 dünya kupasında oynayacak muhtemel 11 i

- cristian mora

- ulises de la cruz
    - ıvan hurtado
    - giovanni espinoza
    - paul ambrossi

- antonio valencia
    - edison mendez
    - edwin tenorio
    - marlon ayovi

- agustin delgado
    - carlos tenorio
    #258749 (worldlike, 18.05.2006 20:47 ~ 06.06.2006 20:59)
  2. bir güney amerika ülkesi

Tam Adı: Ekvador Cumhuriyeti
    Yüzölçümü: 283 560 km²
    Başkenti: quito
    Para Birimi: Sucre
    Dili: ispanyolca
    #282270 (city walk, 27.05.2006 12:20 ~ 12:21)
  3. muz un en kalitelisinin yetiştiği ülkedir.
    #2049830 (serander, 01.08.2007 12:05)
  4. dünya'ya sol'dan bakmaya inat eden devlet. diğerleri için:

(bkz: bolivya)
    (bkz: venezüela)
    (bkz: nikaragua)
    #2769275 (kisil, 30.12.2007 23:42)
  5. bu devlette bulunan ekvator çizgisinin tam üzerinde bir kilise bulunur. kilisenin cemaati için yapılmış olan sıraların solda olan kısmı güney yarımküre de, sağda olan kısmı ise kuzey yarımkürede kalmaktadır. çizginin tam üzerinde ise kocaman bir isa ve haç heykelciği vardır.
    #2769304 (hayvan gibi yazar, 03.10.2008 11:22 ~ 05.04.2009 04:02)
  6. --spoiler--
    28 Eylül'de yeni bir anayasa için referandum yapıldı. Halkın yüzde 64'ünün desteğini alan yeni anayasa, halktan, emekten yana bir içeriğe sahip. Halkın büyük bir bölümünün desteğini almasının nedeni de bu.

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, halkın anayasaya verdiği desteği, "halk gerçek anlamda insancıl, dayanışmadan yana bir ekonomik modeli hedefleyen anayasa için ezici bir çoğunlukla evet oyu kullandı" sözleriyle değerlendirdi.

Halkın ezici bir çoğunlukla onay verdiği anayasanın içeriğinde şunlar yer alıyor;

- Yeni Ekvador Anayasası, büyük mülke, toprakların tek elde toplanmasına izin vermiyor.

- Anayasa metninin, "gıdada egemenlik" başlıklı bölümünde, devlete bu konuda güvenliği sağlayabilmek için önlem alma hakkı ve kullanılmayan arazilere el koyma yetkisi tanıyor.

- Anayasadaki yeni düzenleme ile, toprak ve su kaynakları üzerinde tekeller doğmasının engellenmesi amaçlanıyor.

- Anayasa ile, Ekvador Devleti, halkın gıda ihtiyacını güvenceye almak için, gıda üretimini, teminini, dağıtımını ve ticaretini kolaylaştıracak güce kavuşmuş oluyor.

- Anayasa ayrıca üniversitelerde parasız eğitim, ev kadınlarına sosyal güvence, küçük işletmeler için düşük faizli kredi, barınak malzemesi ve ücretsiz tohum dağıtımı gibi politikaların uygulanmasına olanak sağlıyor.

Ekvador halkı, bu anayasa ile, burjuvazinin gücünü zayıflatırken, kendi gücünü de artırmış oldu.

Fakat, unutulmaması gereken nokta, burjuvazi ile iktidar mücadelesinin, salt bu tür kazanımlar ile zafere ulaşmış sayılamayacağıdır. Burjuvazi, kolayca teslim olmayı kabul etmeyecek, varlığını sürdürmeyi başardığı sürece, iktidarı ele geçirmek için savaşacaktır.

Özellikle Latin Amerika ülkelerinin geçmişlerinde bunun örnekleri mevcuttur. Halkın şu ya da bu biçimde iktidarı ele geçirdiği, fakat, çeşitli yanlışlar nedeniyle, burjuvazinin karşı devrimler örgütleyerek, tekrar iktidarı ele geçirdiği örnekler mevcuttur.

Bu nedenle, burjuvaziye karşı mücadelede tam olarak zafer kazanmak demek, burjuvazinin sınıf olarak ortadan kaldırılması demektir. Bu anlamda Ekvador halkının da devrimci bir halk iktidarı için daha yürünecek uzun bir yolları var.
    --spoiler--
    #4088937 (LocK, 14.10.2008 22:09)
  7. (bkz: ekvator)
    #4088972 (minik mavi balina, 14.10.2008 22:15)
  8. ispanyolca (resmi), kızılderili dilleri konuşulmaktadır.
    #4264833 (saka saka hepsini ben uydurdum, 22.11.2008 14:46)
  9. Muz Üretimi, Galapagos Adaları (Darwin' in Evrim Araştırmaları Yaptığı Adalar), Mangrove Ormanları, Başkent Quito, Chimborazo Dağı, Tropikal Yağmur Ormanları, hasır şapka üretiminde kullanılan "kapok" ağacı ile ünlüdür.
    #5450920 (linka, 23.06.2009 13:27)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ekvador başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ekvador ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ekvador nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ekvador. Copyrights of the articles are belong to their authors.