eksi sozluk te hesap kapatmak 

kapat
  1. ekşi sözlüğün kapısında 6 ay çaylak olarak bekleyip de "bi git çay koy ekşi, ben uludağdan zaten memnunum" diyerek "hesabi kapat" kısmından "elveda ay, elveda feza" butonuna basmaktır. Lakin bu herifler bilmiyorlar ki ay ve feza yerinde duruyor kaybolup yiten ise ekşi sözlük...
    sonuçta karşınıza şöyle bir şiir gelir:

nobody said it was easy
    it's such a shame for us to part
    nobody said it was easy
    no one ever said it would be this hard
    oh take me back to the start

lakin şiirde yazanın aksine ben söylüyorum işte: "Çok kolay oldu."

Edit:

Son derece tarafsız bir yazı yazdığımı zannediyordum. Kaybeden ekşi tarzında birşey yazmadım. Sadece 9.nesil ve 10.nesil çaylak yapmanın ekşinin oyalama stratejisi olduğunu vurgulamak isterim. 148.927 kullanıcısı olan bir sözlük tabi ki çok reklam alacaktır ama bu rakamın yaklaşık 120.000'inin çaylak olarak bekletilen zavallılar olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir. Ben sadece artık o zavallılardan biri olmak istemedim lakin sözlük hayatım boyunca 4 futbol entry'i -onu da şampiyonun belli olacağı hafta- giren ben, futbol yorumcusu olarak adlandırıldım. Artık fanatikte de yazarım heralde...ancak bana futbol yorumcusu diyen yazarın, 2.nesil olup da toplam 47 entry girmesinin pek de büyük başarı olduğu söylenemez sanırım.
    (tasslehoff, 08.05.2008 00:35 ~ 02:07)
  2. çok uzun zaman hesaba giriş yapılmadığında kendiliğinden gerçekleşen durumdur.
    (no tengo lugar, 08.05.2008 00:37)
  3. ne kadar kolay olduğu(!) insanın içinde kalan ukteyi boşaltma şeklinden anlaşılan karar.

asıl olay 6 ay çaylak olmadan, mantıklı sebepler öne sürerek bi siktir git diyebilmektir. ha şu durumda kim kimi sittiretmiştir o da tartışılacak konu tabi.

-elveda ay elveda feza
    - ..
    -bi siktir git ekşi
    - ..
    -çok kolay oldu tamam mıaaa
    -biri alsın şunu başımızdan
    -bırakın lan, uludağ sözlükten adam toplayıp hepinizi siktiricem.
    (dolunayisi, 08.05.2008 00:41)
  4. ayarın kralıdır.
    (onurude, 08.05.2008 00:50)
  5. ıslık çalıp aynı anda havaya imza atma hareketi yaparaktan ssg hesap demektir.
    (taharetmuslugu, 08.05.2008 00:59)
  6. yazar, çaylak veya onay bekleyen çaylak gibi sisteme kayıtlı olan her kişinin yapabileceği eylem. sorun o değil;
    kraldan çok kralcı gibi görünmek pahasına bir kaç kelam etmek gerekiyor. ben dğil onlar kaybetti argümanı fazlaca megalomanlik değil mi? bir kişi (ekşisozluk olmuş olmamış önemli değil) ben değil o kaybetti diyorsa gerçekten yaptıkları ile bunu hak etmeli değil mi?

şimdi bu noktada mevzu olan bir sozluk ise orada yazanlardan daha fazla birikime sahip bir kişi olması gerekiyor. son derece kaba olarak yaptığım araştıma ise şu şekilde; başlığı açan arkadaşımızın son 10 entrysi şu başlıklarda;

1.eksi sozluk te hesap kapatmak
    2.basliklari alt alta okumak
    3.basliklari alt alta okumak
    4.renktas olan takimlar
    5.hakan sukur e kral diyen insan
    6.4 mayis 2008 sivasspor galatasaray maci
    7.4 mayis 2008 sivasspor galatasaray maci
    8.sozluk yazarlarindan aforizmalar
    9.basliklari alt alta okumak
    10.maillerini kontrol etmeyen insan

en beğenilen 10 entrysi ise şu başlılarda;
    1.turklere ozgu kavga diyaloglari
    2.agladin mi sen sorusuna alternatif cevaplar
    3.aysun kayaci ile cobanin oylarinin esit olmasi
    4.haciyatmaz
    5.mide doluyken yatmak
    6.yataga kapanip hungur hungur aglayan erkek
    7.eksi sozluk te hesap kapatmak
    8.bir boka benzemeyen filmler
    9.filmi tersten izlemek
    10.bir insana edilebilecek en buyuk hakaret

kısaca ekşisozluk büyük bir futbol yorumcusunu kaçırdı diyebilr miyiz?
    (broo, 08.05.2008 00:59)
  7. amaç düşüncelerini insanlarla paylaşmaksa neden ekşisözlüğün keyfini bekleyim diyen bünyelerin ekşiye tepkisidir. yakında bir klonlar saldırısı daha beklemekteyiz. * * *, * *, *, *.
    (aquarius, 08.05.2008 01:02)
  8. tavşan ile dağ arasındaki sempatik ilişkiyi hatırlatan eylem.
    (thisrock, 08.05.2008 01:05)
  9. tüm ekşi sözlük camiasının çok üzüleceği bir olaya imza atmaktır. aşırı darbe vurmuş oluruz, reklam gelirleri, yıllardır süre gelen forsu yerlere düşer.
    (ExeLaNcE, 08.05.2008 01:08)
  10. Kendi çapında posta koyma eylemedir.
    (Zayi, 08.05.2008 01:10)
  11. sözlükle tekrar iletişime geçmesi muhtemel kişi eylemi. çoğu geçmiştir zaten. ama kesinlikle geri cevap gelmez *
    (arabam var, 08.05.2008 01:11)
  12. ekşi sözlüğün s.kinde olmayan eylem. insanlarda böyle bir ruh hali var. kafama sikar giderim tarzında. çaylakken hiçbir butonu kullanamamanın vermiş olduğu eziklik, istedğiniz kadar entry girememe (10 dan fazlası hoş değilmiş), ve bekletme, biz sizi arariz tavırları. ekşi insanlara ayar verir. insanların karşılık olarak yapabilecekleri hiçbirşey yoktur. yazarlar, uçurulmamak için biraz daha dikkatli davranırlar orada. çünkü kaybedecekleri birşey vardır. yazarlık.

durum böyle iken, zaten uludağsözlükte yazmakta olan bir yazar, kayıdımı sildim, ayar verdim modundaysa ben bir uludağ sözlük yazarı olarak, kendi adıma utanç duyuyorum.

ayar veren yine ekşi olacaktır. kusura bakmayın.

edit: taa ki biz de yazar alımlarını en azından geçici süreliğine kapatıp, bir sürü işe yaramayan adamı uçurarak.
    (devilscry, 08.05.2008 01:30)
  13. eksi sözlük'ün de kapatan kişinin de çok şey kaybettiği olay...

şimdi kimse tavşan-dağ konusunu açıp durmasın...

olaya biraz geniş bakalım, mesela ekşi sözlük nasıl böyle popüler oldu, uludag sözlük gibi olguların önünü açtı.

ekşi sözlük kurulduğu günden itibaren sanki bir underground oluşumu gibiydi, bir nevi bir kesimin kendi fight club'ı, entrylerini dövüştürüyorlardı, özgür oluyorlardı, her konuda konuşabiliyorlardı vs.

gittikçe popülerleşti tabi, onları populerleştiren de biz okuyucularıydı. bizler de okuduk ahahaha efektleri ile, ulan ne güzel yazmış bu adamla tanışmak isterdim veya yuh ya ben bundan daha iyi yazardım diyerekten, birşeyler yapmak istedik, nitekim uludag sözlük gibi ekşi sözlük'ün deyimiyle klonlar çıktı... insanlar yazdı durdu ancak tabi ki entry sayısı ve başlık sayısı, içerik olarak hiç bir sözlük henüz ekşi sözlük'e yaklaşamadı...

ne zamanki yaklaşmaya başladılar, ekşi sözlük kendi hamlesini yaptı, yazar alımlarını başlattı... ancak yazar alımlarının başından beridir bir samimiyetsizlik söz konusu... kalktılar bu yazar alımına klonların saldırısı dediler. şahsen ben bunu çok samimiyetsiz buldum ki ben aynı nickle ekşi sözlükteki okur hesabımı, uludag sozlukteki yazar hesabımdan aylar aylar önce açmıştım mesela. onların klon dedikleri sitelerle alakam yoktu öyle söyleyim...

çıkış açıları samimiyetsiz olunca, onay bekleyen çaylaklara da tavırları aynı oranda samimiyetsiz oldu. moderatorler gerçekten ilk günlerde kendilerini çok kastılar, belli oluyordu, onlarca yerden bitme yazar görüyorduk her birinde heyoo yupii yazar oldum havasında entryler, ancak moderatorler çabuk pes etti, aylardır 30bin onay bekleyen çaylakla gidegidiyor sözlük...

işte kayıplar bu noktada başlıyor, bir uludag sözlük-itu sozluk yazarı, sağlam bir ekşi sözlük okurudur kesinlikle, ancak geldikleri günden beridir onlara yapılan siz klonsunuz tavrı, aylarca insanları çaylak bırakıp bir şekilde moderatore ulaşan ya hadi ama diyeni de uçurup atan bir tavır, insanları ekşi sözlükten soğutuyor... ekşi sözlük belki bir yazar kaybetmiyor ama okurunu kaybediyor... ekşi sözlük'ün kaybettikleri de uludag sözlük, itu sözlük gibi sözlüklerin de kazancı oluyor, kimilerinin bahsettiği gibi sadece futbol yorumculuğu olsa bile... hem zaten ekşi sözlük'ü bu kadar populer yapan unsurlardan bir diğeri de futbol vs. gibi konulardaki, geyik potansiyeli... turk futbol tarihine gecmis sözler gibi geyikleri forward maillerle 10binlerce kişi tarafından görülüp, ekşi sözlük böylece tanınmamış mıydı?

şimdi eminim ki explorer'ın sekmesine sozluk.sou... yazıp geri backspace'e basıcak onlarca kişi oluşturmuştur ekşi sözlük bu son tavırlarıyla. çoğu kişiyi soğuttular... *
    (in tyler we trust, 08.05.2008 01:34)
  14. Hiç hesap açmamak kapatmaktan daha da iyidir.
    (nick mick yok, 08.05.2008 12:27)
  15. hesabı kapattıktan sonra ekranda beliren yazı coldplay'in the scientist parçasında geçen sözlerin bir kısmıdır.

--spoiler--
    "nobody said it was easy
    it's such a shame for us to part
    nobody said it was easy
    no one ever said it would be this hard
    oh take me back to the start"
    --spoiler--
    (chaotic good, 08.05.2008 12:38)
  16. aylaaar önce yaptığım, iyiki de yapmışım dediğim eylem.
    (shnicx, 08.05.2008 12:39)
  17. (bkz: eksi sozluk hesabini banka hesabi zannetmek)
    (galapagoslu iguana, 08.05.2008 12:43)
  18. her sözlük okuyucusunun en az 1 kez tadması gereken durum

büyük bi zevkle, ciao baby*
    (Anto, 08.05.2008 13:43)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» hakan tasiyan » dalaman in tarihi eserleri » cecen marsi » adlari bilinmeyen tas hatunlar » jikase » habibimol com » vodafone super sms paketi » killer pad » marmaris in tarihi eserleri » genclik servisleri merkezi » proud mary » ibn hazm » fatal » askin gozyaslari » nese erdok » corlu nun tarihi eserleri » server durumu » erkek direksiyon ogretmeni » yesil half life » fucking is nothing without love » kas yaparken goz cikarmak » 27 temmuz 2008 metallica istanbul konseri » wiikey » camilerin pazar gunleri tatil olmasi » kronik kuzu » gebze nin tarihi eserleri » ucaga binerken olecegini hissetmek » ses cikarma » malkara nin tarihi eserleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa