ekonometri ogrencisinin ruh hali 

kapat
  1. senelerce ekonometri okuyan kişinin ruh hali. şöyle ki, kişi artık sayılarla verilerle uğraşa uğraşa etrafını sayılarla ifade etmeye kalkışır.

otobus beklerken otobusun geliş saatlerinin bir normal dagılım gosterdigini dusunmek, tavla oynarken zarın bir binom dagılım gercekleştirdigini sorgulamak endişe verici olabilir.

ama asıl sorun gökyüzündeki yıldızlara baktığınızda yıldızların ne dagılımı sergiledigini düşünmeye başlamışsanız durum biraz ciddi olabilir. siz ya bir dahisinizdir ya da sıyırmaya başlamışsınızdır.
    #227303 (optimus prime, 10.05.2006 12:59 ~ 18.06.2006 02:11)
  2. her an tası tarağı toplayıp çıkmaya hazırdır.
    #227318 (olric, 10.05.2006 13:03)
  3. eğer affa uğramış ve ekonometri 1-2, ekonometrik modeller, matamatiksel istatistik gibi dersleri hiç görmeden muaf olmuşsa; kendi bölümünün en kolay derslerini, bilimum çeko, işletme gibi bölümlerin de seçmeli derslerini alan öğrencinin huzur dolu ruh halidir.**
    #228860 (redwinemania, 10.05.2006 19:29)
  4. (bkz: bitse de gitsek)
    #353037 (endless, 17.06.2006 14:56)
  5. Aşırı kazık ve ucuk bir ders olduğundan her an şalterleri indirmeye yakın bir ruh halidir.
    #353041 (eurasia, 17.06.2006 14:57)
  6. ruhu kalmışmıdır ki hali olsundur dedirten durum.
    genelde ekonometri öğrencilerinin "biz okulu cok sevdik o yüzden iki yıl daha buradayız" dediklerine şahit olmusumdur.
    (bkz: sıkıyosa git)
    (bkz: ekonometrizede)
    (bkz: marjinal fayda)
    #744594 (marjinal fayda, 16.10.2006 16:26)
  7. kendisi okulu bitirmek için poposunu yırtarken diğer bölümlerde okuyan arkadaşlarının her gece gezmesi ,
    her gece gezerek dört senede okulu bitiren arkadaşlarının kendinden daha çabuk iş bulabileceğini bilmesi,
    sadece düz yazı ezberleyip "ayy canım çıktı çok çalıştım" şeklinde konuşan insanların çokluğu,
    sınav dönemi kendisi gecelerdir uykusuz saç baş dağınık bir önceki günün kıyafetleriyle okula geldiğinde bütün iibf kızlarının mankenler gibi giyinmiş saç baş ve makyaj bakımından eksiksiz oluşu,
    özellikle sınav dönemi ekonometri öğrencisini biraz asabi yapar.
    çok haklıdır en azından çektiklerini birazda olsa anlayabilicek tek topluluk olan okul arkadaşlarının tolerans göstermesi gerekir.
    #744718 (lusi, 16.10.2006 16:57)
  8. genelde tıpçı sevgili bulmaya çalışırlar amaç hem onlar çalıştıkça ders çalışmak hemde okulu aynı sürede bitirecek biriyle beraber olmaktır.
    #744746 (kelmajeste, 16.10.2006 17:06)
  9. kelmajestenin dediği hiç aklına gelmemiş olan ve kafasını duvara vurmakla mesgul olan öğrencinin ruh hali..
    (bkz: ben bunu neden düşünemedim)
    (bkz: evet tıpçılar buraya)
    #744770 (marjinal fayda, 16.10.2006 17:16)
  10. iktisadi terimleri duygusal yaşamına rahatlıkla adapte edebilen öğrencinin ruh hali.
    #744851 (melenith, 16.10.2006 17:44)
  11. altın bulmuş gibi herkese büyük sayılar kanununu anlatandır.
    #4586747 (romanticomedy, 26.01.2009 07:18)
  12. Bir iktisatçı ile tam rekabet piyasasında firma dengesi, para arz talebi ya da denge fiyatta dalgalanmaları ve müdahalesini, işletmeci ile üretim yönetimi ve planlamayı ya da organizasyonu, istatikçi ile korelasyon, olasılık tabloları, bayesi, bir matematikçiyle kısmi türevleri, katlı integralleri, lineer cebiri veya diferansiyel denklemleri, endüstri mühendisi ile yöneylem'i, kalite planlamayı ve maliyet analizini rahatça ve iddialıca konuşamaya başlayınca oluşan ruh halidir.

iyidir çünkü donanımın gerçekten yüksektir, kötüdür yatak her ana sarabilir...
    #4586843 (yakko, 26.01.2009 09:30 ~ 09:33)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ekonometri ogrencisinin ruh hali başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ekonometri ogrencisinin ruh hali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ekonometri ogrencisinin ruh hali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ekonometri ogrencisinin ruh hali. Copyrights of the articles are belong to their authors.