eglence 

kapat
  1. Eğlenme işi, sefahat
    (atan alir spor, 16.04.2006 04:06)
  2. Neşeli ve hoşça vakit geçirten şey veya kimse.
    (atan alir spor, 16.04.2006 04:06 ~ 03.10.2007 15:18)
  3. (bkz: zevküsefa)
    (vernon sullivan, 17.08.2006 01:47)
  4. türkiye'ye giren bütün yabancı unsurlar eğlence yoluyla girmiştir...
    (demolay, 01.08.2007 20:32)
  5. 'Tüketiciler kendilerini boş zamanlarında bile üretimin birliğine uydurmak zorundadır,' der Adorno. Eğlencenin, aslında çalışmanın bir uzantısı olduğunu söyleyen düşünür, insanların, mekanikleştirilmiş emek süreciyle yeniden baş edebilmek için eğlence aradığını belirtir. Fakat bu, sonu olmayan bir arayıştır çünkü sunulan eğlence yapaydır; neredeyse eğlence bile değildir. insanlar eğlencenin ihtimaliyle yetinip eğlenirler esasında. Ama yine de kültür endüstrisinin de övünç nedenleri olabilir: 'Eskiden çoğunlukla hantalca gerçekleşen bir süreci, sanatın tüketim alanına dönüşümünü kararlı bir biçimde gerçekleştirilmiş ve bu dönüşümü ilke düzeyine yükseltmiştir; eğlenceyi sıkıcı naifliğinden arındırıp metaların niteliklerini geliştirmiştir.' Adorno, bir de kültür ve eğlencenin bir aradılığıyla ilgili bir söz söylüyor ki, çok anlamlı: 'Günümüzde kültürle eğlencenin kaynaşması yalnızca kültürün alçaltılmasıyla değil, eğlencenin zorla entelektüelleştirilmesiyle de gerçekleşir.' *
    (meister writer, 27.09.2007 12:08 ~ 12:11)
  6. yozgat'ın boğazlıyan ilçesine bağlı bir köydür.
    (muhasebeye giris, 21.11.2007 12:57)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» camilla » dolmabahce sarayi » gecmis » basbakan i adana mitinginde 1500 kisinin izlemesi » fat cat » cildirma » rind » surpriz » kayseri nin tarihi eserleri » de mysteriis dom sathanas » 23 nisanda mese palamutu yiyen cocuk » burda » eurasian » gerger in tarihi eserleri » the green mile » gungor mengi » prefiero estar desnuda que usar pieles » batuhan karadeniz » varim diyor » rus ruleti » 1 nisanda darbe yapmak » sanki bu kiz bana bakti » aga dizileri » mew » asksiz bir omur hayal edememek » cahille etme sohbet her sozu bir bas incitir » pinarbasi nin tarihi eserleri » ava devine » tomas sivok a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa