egitim sen 

kapat
  1. Eğitim ve bilim emekçileri sendikasıdır.
    http://www.egitimsen.org.tr
    #339522 (LocK, 12.06.2006 18:25 ~ 18:26)
  2. son zamanlar akp hukumeti ile karşı karşıya gelip kapatılması gündeme gelen sendikadır.
    #339525 (LocK, 12.06.2006 18:25)
  3. karşıtı türk eğitim sen olarak görülür.
    #339646 (minti, 12.06.2006 19:20)
  4. KASIM 2005 Tarihli eğitimci yürüşünde , sendikalıların ankara ya girişi engellenmiş , eğitimcilerin mücadelesine akp hükümetinin polisleri gaz bombaları ile karşılık vermişti. onlarca eğitimci yaralandı. erkan barikan adlı matematik öğretmeninin bacağına isabet eden gaz bombası onu 1.5 yıldır hala yürütmüyor ve öğretmenlik yaptırmıyor. sayısız ameliyat oldu erkan!

erkan'ın bacağına saplanan gaz bombasını hakedecek talepleri ;
    - ikili eğitimden tekli eğitime geçilmelidir
    - Sınıf mevcutları 60 değil,24 kişilik olmalıdır
    - Tüm anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine ücretsiz süt verilmelidir
    - Tüm çocukların yılda iki kez sağlık taramasından geçirilmesi
    - Eğitimde kadrolaşma değil,demokratik yönetim anlayışı benimsenmelidir
    - Eğitimde hazırlık ödeneği tüm eğitim ve bilim emekçilerine ödenmelidir
    - Hizmetli ve memurlar için özel hizmet tazminatı ödenmelidir
    - Ek ders ücretleri günün şartlarına uygun olarak belirlenmelidir
    - Tüm eğitim ve bilim emekçilerine yakacak parası verilmelidir
    - 4688 sayılı kamu çalışanları sendika yasası grevli toplu iş sözleşmesi olarak yeniden düzenlenmelidir
    #1533347 (brcyzdm, 16.04.2007 17:05)
  5. Eğitim Sen istanbul 5 Nolu Şube Üyesi erkan barikan ın anlatımından,

--spoiler--
    Bu arada hiçbir uyarı yapılmadan doğrudan kitle üzerine gaz bombaları atılmaya başlandı. Yoğun olarak gaz kokusunu almaya başladım ve birden bire bacağımda müthiş bir acı hissettim. Yukarıdan gelmesini beklediğim gaz bombasının bir tanesinin doğrudan bacağıma isabet ettiğini, bacağımdaki korkunç acıdan anladım. Bacağımın kırıldığını hissederek elimle bacağımın acıdığı yere dokunduğumda, burada benden, yani vücudumdan olmayan bir nesnenin varlığını fark ettim. Bomba hala bacağımda saplanmış bir vaziyetteydi. Elimle bombayı tuttum ve çıkardım. Eğer içeride patlasaydı zayiat çok daha ağır olacaktı diye tahmin ediyorum. Pantolonum ıslak olduğu için, bacağıma saplanan bomba hemen söndü. Arkadaşlar beni bir yandan panzerin altından kurtarmaya çalışırken, bir yandan da ambulans çağırıyorlardı. Bacağım kopacak seviyede sallanıyordu, durumun çok ciddi olduğunu anladım. Eğer bilincimi korursam arkadaşlar daha kolay yardım ederler düşüncesiyle, sürekli konuştum ve hatta o anda bana yardım eden öğretmen arkadaşlarıma düşüncelerimi sürekli konuşarak söylemeye devam ettim.ı

ıslak olan montumu, ağırlığını dayanamadığım ayakkabımı soğukkanlı bir şekilde çıkarttırıyordum. Beni ayık ve canlı tutan kitlenin direniş sloganları, şimdi bile hala kulaklarımda çınlıyor. Böyle davranmama neden olan etken Devrimci Öğretmen olmamın yanı sıra, oradaki bulunan arkadaşlarımın direngenliği ve kararlılığıydı. Müthiş bir şey, direnişin ortasında, arkadaşlarınızın kolları arasında, ana kucağındaki gibi güvendesiniz.

Üşümemek için battaniye kullanıyordum. Islak olan pantolonumun yarama yapışmaması için yırttırıyordum. Bu tavırlarım diğer yaralı arkadaşları da rahatlatıyordu. Tüm arkadaşların, dost kurum ve kuruluşların tedavim boyunca gösterdikleri yakın ilgi ve duyarlılıkları kendimi toparlayabilmeme çok yardımcı oldu ve Teşekkür etmeyi yetersiz buluyorum. Her halde "dostlarin arasinda gunesin sofrasinda olmak" denilen şey bu. işte bundan dolayı "copunuz panzeriniz bombaniz viz gelir bize viz"!
    --spoiler--
    #1533367 (brcyzdm, 16.04.2007 17:10 ~ 17:11)
  6. Eğitim Sen iş Yeri Temsilcisi Deprem Sarıkaş Uğradığı Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetti - 2007-05-24

ÖLÜMLERE, ŞiDDETE ARTIK YETER !

Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesinde görev yapan, iş yeri temsilcimiz Deprem Sarıkaş, bu sabah uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz.

Türkiye son zamanlarda şiddet ve nefret ortamına sürüklenmektedir. Şiddetin hayatın her alını kuşattığı ve normalleştiği, hatta kışkırtıldığı bu ortam cinayetlerin gerçekleşmesine de zemin sunmaktadır. Televizyonlar her gün şiddet-cinayet haberleri ile dolup taşmaktadır. Okullar da bu şiddet ortamından nasibini almakta, eğitim emekçileri ve öğrenciler için artık tehlikeli hale gelmektedir.

Artan şiddet olayları karşısında yetkililer ise sadece güvenlik tedbirlerini arttırmakla yetinmektedir. Oysa şiddet sadece güvenlik sorunu değildir, öyle olmadığı yaşanan her yeni olayda da bir kez daha görülmektedir. Şiddeti besleyen-tetikleyen ekonomik-sosyal nedenler görülmeden, çözülebilmesi de mümkün değildir. Bugün şiddet toplumsal adaletsizlikten, ötekine olan tahammülsüzlükten, demokrasi kültürünün yerleşmemesinden beslenmektedir.

Deprem Şarıkaşın ölümüne neden olan da bu ortamdır. Deprem Sarıkaş bu sabah saat 09:30 civarında okula gitmek için evinden çıktıktan sonra yolda öldürülmüştür. Arkadaşımızın ölümü tamamen planlı ve profesyonel bir biçimde gerçekleştirmiş, ensesine sıkılan bir kurşunla katledilmiştir.

Deprem Sarıkaşın görev yaptığı Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesinin bundan iki gün önce satırlı-bıçaklı bir grubun saldırısına uğramıştır. Son zamanlarda üniversitelere ve liselere yönelik sistemli olarak bu tür saldırılar gerçekleşmektedir.Deprem Sarıkaş,bu tür ırkçı saldırılar karşısında da net bir tutum alıp konuyu öğretmenler kuruluna taşıyarak, önlem alınması konusunda çaba göstermiştir.

Deprem Sarıkaş, öğrencileri, arkadaşları ve çevresi tarafından sevilen, ilerici-demokrat yurtsever bir eğitim emekçisi, sendikamızın bir üyesidir. Deprem Sarıkaşın bu özellikleri gerçekleşen cinayetin siyasi olabileceği kuşkusunu da yaratmaktadır.

Eğitim Sen olarak, arkadaşımızı kaybetmenin derin acı ve üzüntüsü içerisine, bu saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyor, ölümlere, şiddete artık yeter diyoruz. Konuya kayıtsız, sessiz kalmayacağız.

Faillerin derhal yakalanarak, olayın aydınlığa kavuşturulmasını istiyoruz. bunun için yetkilileri (idareci, ilçe Milli Eğitim Müdürü, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, iç işleri Bakanlığı, Valilik) göreve çağırıyoruz.

Kaybettiğimiz arkadaşımız Deprem Sarıkaşın ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim ve Eğitim Sen camiasına baş sağlığı dileriz.

http://www.egitimsen.org.tr/index.php?yazi=1127
    #1682787 (LocK, 24.05.2007 22:36 ~ 22:37)
  7. anadilde eğitim istedikleri için kapatılma noktasına gelen eğitim sendikası.
    #1819231 (pantalasSA, 25.06.2007 13:32)
  8. diğer işbirlikçi sağcı, düzenin yanında olan sendikalara inat sömürüye, zulme, haksızlığa karşı onurlu mücadesini, devrimci ve muhalif duruşunu asla bozmayan eğitim emekçilerinin sesi ve soluğu olan sendika...
    #1819291 (eren569, 25.06.2007 13:42 ~ 22.10.2007 01:27)
  9. barisarock gaziosmanpaşa toplantıları için bize salonlarını açan, sendika olaylarında yer almaktan hoşlanmasam da bakış açımı değiştiren sendika.
    #1819303 (Schizofrenne, 25.06.2007 13:46)
  10. eğitim politikasının tabiri caizse iğrençliğini, işe yaramazlığını istatistiklerle çok güzel gösteren sendika. gerçek anlamıyla sendika...
    #1819306 (filleri kurtaran adam, 25.06.2007 13:46)
  11. tüzüğündeki madde;
    Türkiye'de anadilde eğitim hakkı her şeyden önce Kürt çocuklarının Kürtçe eğitim hakkı anlamına gelir...

anayasa ne diyor (42. madde);
    Türkçe'den başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez.

söz konusu maddeyi kaldırarak kapatılmaktan kurtulmuştur. ama sonuç şudur ki bu düşünceye sahip bir dernek atatürkçü olamaz.
    #2910676 (rweasley, 28.01.2008 22:32 ~ 22:33)
  12. hiç bir zaman bu vatanın iyiliğine bir şey düşünmediğini, şu olayla daha fazla belgeleyen sendika.
    http://www.memurlar.net/haber/103699/
    #3088457 (naturalboy, 03.03.2008 16:35)
  13. uzun zamandan beri terörist eğitim sendikası olarak faaliyet gösteren oluşum. mitinglerinde terör örgütünün flamaları futursuzca dalgalandırılıp , apo lehine sloganlar atılırken, toplantılarında salona türk bayrağı asmak ve istiklal marşı söylemek çoğu zaman sorun olur.

van polisinin son dönemde yaptığı terör operasyonlarında üniversitelerden pkk'nın dağ kadrosuna kazandırılmak için öğrenci topladığı da kesin olarak anlaşılmış oldu.

yani tam anlamıyla bir şer yuvası..

http://www.ogretmenlersit...om/haberoku.asp?Kod=11307
    #3601978 (junojuno, 30.06.2008 20:55)
  14. eğitim sen "ogretim ben" demek istediğim ve kendimden utandığım.

not: kızmayın yav. tutamadım kendimi.
    #3601986 (zaza loxani, 30.06.2008 20:57)
  15. eski çizgisinden ayrılarak kürtçü bir çizgiye kayan eğitim sendikası.
    #3602013 (juve, 30.06.2008 21:02)
  16. kan kaybede kaybede bölücülerin eline kalmış üyesi olan çoğu zavallının aidatlarını nereye gidiyor diye düşünmediği bölücü ve mezhepçi çekişmenin olduğu sendika. bölücülük için haberleri ve polis aramalarını itina ile arayın. vanda 30 pkk lı bunların binasında yakalandı,doğu illerinde ki çoğu şube binasında aponun posterleri ve kitapları bulunur. bunuda demokratlık ve düşünce özgürlüğü sayarlar.ne halt olduğu ortada olan zavallı öğretmen sendikası.
    #3833669 (teoberk10, 18.08.2008 10:41)

© 2008 - uludağ sözlük

egitim sen başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. egitim sen ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu egitim sen nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mozole mirach » ozledim seni » yunus » halkina kufreden basbakan » ispanyolca » serdar ortac tarzi dans » turk dizisi cekmek icin gerekenler » bosa cikmis volkan demirel bakisi » pulemjot kalashnikova » taste in men » carmen electra » tatar yayi » manuel » kuyruk » chemical assault » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » soguk alerjisi » gul » babaanneyle ayni odada uyumak » uludag sozluk vs itu sozluk » pos makinasi » itiraf com » 7 turbanlinin birlesip sozluge girmesi » hayat bilgisi » 311 » anatomic autogynephilia » mta88 » metaphor » akp yi kapatmak icin daha iyi gerekceler » ilker yasin » birbirine benzeyen unluler