egirdir dag komando okulu 

kapat
  1. askerliğimin 15 gününü geçirmeme rağmen bu sürenin bana 1 yıl kadar geldiği, tuzla piyade okuluna transferimizi teskere almışçasına kutladığımız, askerliğin en zor olduğu yer. öyle bir yere kurulmuştur ki sivri tepeyi görmekten içiniz burulduğunda egirdir golune başınızı çevirmeniz herşeye değmektedir.
    #731963 (arcadian, 13.10.2006 15:59 ~ 16:00)
  2. verilen eğitim için yurt dışından gelip tonlarca para verenler olduğu rivayet olunur.
    #731978 (lusi, 13.10.2006 16:03)
  3. buradan refüze olup tuzla piyade okuluna gönderilecek asteğmen adaylarının yılın kar yağan günlerinde kışlık kamuflajları geri alınıp onlara yazlık tiril tiril kamuflajlar verilir ve dış avluda 2 gün boyunca bekletilir ki kalanlara moral olsun.
    #732128 (bill of exchange, 13.10.2006 16:37 ~ 16:42)
  4. acemi birliğidir. asteğmen ve asker eğitimi veren iki bölümü vardır. dağıtımı yapılan askerilerin adresi %90 doğuanadolu bölgesidir. doğuanadolu bölgesi'nde de %70 hakkari dağ ve komando tugayı'dır. türkiye'de askerdeki yemekler çok güzeldir ancak, türkiye'nin en iyi yemekleri bu tugayda çıkar. dayımın tabiri ile * * "eee vatana kurban yetiştiriyorlar, yemekleri güzel olacak tabi..." şeklinde ifade edilebilir. uluslararası anlaşmalar çerçevesinde birçok değişim programıyla yabancı askerelere de eğitim verilen bir okuldur. dünyanın en iyi komando okullarından biri olarak da gösterilebilir.
    #1398936 (paleface, 11.03.2007 11:51)
  5. gelen 900 kişiden 450 si çürük namına tuzlaya geri gönderilince tabur komutanı ki ismi ali kemal diker idi galiba aynen şu sözleri alaycı bir biçimde söyledi:

-oğlum komando neye derler bilir misiniz...piyadenin gaza gelmiş haline!

evet tuzlaya refuse diye gidenlerden tek farkımız buymuş!
    #1767261 (zarth vader, 14.06.2007 12:28)
  6. aslan yetiştiren peygamber ocağı.
    #1767296 (dragonhead40, 14.06.2007 12:47)
  7. gurur kaynağı.
    #1767337 (minti, 14.06.2007 13:01)
  8. askerliği buraya çıkıp da tuzla ya refüze olmak isteyenlerin pm yollaması menfaatleri icabina olan askerlik mekanıdır.*gerçi değişen bişey yoktur. türk bayrağının dalgalandığı her yer vatani görev için son derece kutsal yerlerdir.
    #1767358 (arcadian, 14.06.2007 13:08)
  9. bu akşam bütün haber bültenlerinde de gösterildiği gibi buradaki askerler kameraların kayıt yaptığı anda takbikat yapmıştır. her askere farklı görevler verilip onların yapılması istenmiştir.

kimi çatışma da düşmanla çatışmıştır. kimisi mayınları bulmakla sorumlu olmuştur. *

bir kez daha anlaşılmıştır ki komandolar güçlüdür,cesurdur,hazırdır.* buradaki uzun ve ağır eğitim sayesinde komando ölmeyecek vatan bölünmeyecektir.
    #1826734 (hipernova, 26.06.2007 22:44)
  10. 1926 yılında Muğla'da "Dağ Talimgâhı" adıyla kurulmuştur.
    #1830723 (klasnick, 27.06.2007 18:19)
  11. 2.özel kor. tab. kmt. tarafından 12 günlük eğitim için gönderildiğim ve eğitildiğim * * * askeri birlik.
    sporu işkence metodu olarak gören, psikopat ruhlu kadrolara sahip mekan. eğitim süresinin bir parçası olarak bulunduğum 12 günlük süre içerisinde ağzımdan düşmeyen tek cümle ..mına koyim olmuştur. askerliği orda yapacak olanlara tavsiyem; oturup hüngür hüngür ağlamaları, ve derin derin uyumalarıdır.
    #1830756 (ruhadam, 27.06.2007 18:29)
  12. televizyonda izlerken karmakarışık duygular yaşamama sebep olan yer.hem gurur duydum hem üzüldüm hem şehit olan bir sevdiğimin eğitim aldığı yer olması nedeniyle burukluk yaşadım.gurur kaynağımız bu insanlar her zaman!
    #1830795 (miracle, 27.06.2007 18:38)
  13. hedef gösterdiğinizde, kelle getiren kaplanların yuvasıdır. düşmana korku kaynagıdır. allah başımızdan eksik etmesin.
    #1830815 (montajelemani, 27.06.2007 18:41)
  14. sırtta 35 kg teçhîzatla 14 km yol yürüyerek keşif çalışmaları yapan her birinin aldığı eğitimin 3000 dolara mÂl olduğu komandolar yetiştiren düny çapında başarısı olan okul.

son günlerde artan "acemiler mi çatışmalara gönderiliyor?" tarzı geyikler nedeniyle basının görüntü almasına izin verilen okul, tsk'nın gücünü bir kez daha görmemize neden olan okul.
    #1831004 (gothic evil, 27.06.2007 19:17)
  15. AZ ÖNCE GÖRÜNtülerini tv den izlememle gözlerimin dolmasına neden olan askerliğimin kısa bir süresini belki de en unutulmaz, en zevkli günlerini geçirdiğim komando okulu. * *
    #1831145 (arcadian, 27.06.2007 19:53 ~ 19:56)
  16. herhalde turkiye antalya dan * kusatilsa, dusmesi en zor birliktir. nasil bir yer nasil bir konumsa. guneydoguyu aratmamaktadir. *
    #1831372 (serander, 27.06.2007 20:28)
  17. bir o sarp ve dolambaçlı eğirdir yolundan günün birinde bir otobüs üzerine yuvarlanabilir diye korkulan komanda okuludur aynı zamanda.
    (bkz: olur mu olur)
    #2300683 (dalton ana, 11.09.2007 22:33 ~ 22:37)
  18. manzarası dışardan çok güzel olan komanda okuludur.
    #2300691 (kelmajeste, 11.09.2007 22:36)
  19. komutanların, ''insan sevdiğini s.kermiş biz de sizleri çok seviyoruz'' diyerek asteğmen adaylarını karşıladığı, şu anda içinde bulunduğum eşsiz komando okulu, varsın s.ksinleri, her asker komando olamaz!
    #2828172 (istanbulcool, 12.01.2008 17:20 ~ 17:30)
  20. (bkz: sivri) her anlamda.
    #2828275 (gwaihiri, 12.01.2008 17:43)
  21. dünyanın en yüksek eğitim kulesine sahip komando okulu. önce 40 metrelik düz duvara demir parçalarına tutunarak tırmanırsın sonra da 76 metreden aşağı süzülürsün. sonunda ne yükseklik korkusu kalır ne de başka bir korku.
    #3536816 (geceli, 14.06.2008 13:01)
  22. burada zor yoktur çünkü kolay bir şey olmadığı için kıyaslama yapamazsınız.

Her sabah saat altı da kalkmanın nasıl olduğunu ve sen kalkarken dışarıda başkalarının eğitim aldığını seslerinden anlarsın. Dershane dersleri hariç yüzünde kamuflaj boya ile dolaşmanın ve bu boya sayesinde içindeki ressam ruhunun yüzüne yansımasını görürsün. (body' im olayı aşıp , iki yanağına barış işareti yapmıştı. Bunu gören bir albay dikkatli dikkatli baktıktan sonra body ime

-ne o lan sen satanist misin demişti?)

Sabah sporu en az (fazlasını hatırlamazsın bile) 3000 metre koşu, şnav, barfiks, mekik ve gerilla maymunluklarından oluşur.

Her Çarşamba Bala yolunda 5000 metre tam teçhizat ve belli sürede ağzında salyalarla bitirmenin dayanılmaz hafifliğini yaşarsın. ( en güzel yemeklerde Çarşamba çıkardı yemek sonrası koşulduğundan sende onları çıkarırdın)

Silah atış eğitimi, Davraz dağında bulunan düzlükteki Albay Rıza Vuruşkan kışla' sında verilir. mp5 makinalı tabanca , colt11.43 tabanca, mg3 ve bixi makinalı tüfek , rpg ve law, g3, kannas, hb browning 12.7 uçaksavar makinalı tüfek, 57' lik geri tepmesiz top, el bombası, 60'lık komando havanı kullanmasını bu silahların söküp takma ve inceliklerini öğrenir ve pratik yaparsın. gece atışlarında ampül patlatmanın zevkini yaşarsın.

Meskün mahal çatışma, eğitimi mezra denilen alanda yapılır.

Dağ eğitimini önce a kayasında alır sonra da zindan mağaralarında, iplerle inmenin korkusunu indikten sonra tekrar inmek için koştura koştura yukarı çıkarsın. Korkunun da değişik bir zevk olduğunu öğrenir bunu sonuna kadar kullanırsın. Ölüm ve yaşamın aslında aynı şey olduğunu düşünürsün.

Deniz ulaştırmada tek er muhabere eğitimi alırken neden orda ot bitmediğini anlarsın, çünkü devamlı sürünmekten bir süre sonra sürüngenler familyasından tanıdıkların olur.

tahrip dersi tahrip alanında verilir. az C4, C3, TNT, amonyum nitrat yol delgisi, Tetryl tahrip kalıbı kullanmadık orda 45' lik ateşleme makinası ile. Mayın dersi alırsın bubi tuzağı ödevi hazırlarsın.

Güç engellerinde "Allah' a uzanan merdiven" asla unutulamaz.

pentatlon da irlanda masasını birdirbir atlar gibi geçen varlıklarla tanışırsınız. italyan çukuru en basit engeldir gir-çık olayı yapılır.

istihbarat dersini hangar gibi ama klimalı kapalı bir alanda yapılır.

travers eğitimi, Ispartanın dağlık alanlarında. Özellikle son travers olan akbelen unutulamaz uyurken yürümeyi öğrenirsiniz. Body' im bu konuda uzman olmuştu. Gösteri tatbikat kıtasından nasıl kaçılır, pratiğini yaşarsın mezarlıklarda dinlenmeyi, gecenin güzelliğini yaşarsın.

Gündüz aldığınız eğitimin, gece aynısı tekrar edilir. Sızma sıyrılma taaruz eğitiminde
    kafanızın 70-80 cm üstünden makinalı tüfekle ateş açılırken ve yanınızda tnt kalıpları patlarken siz dikenli tel altında 100 metre sürünürsünüz. son telden sonra "Allah Allah" nidaları ile hayali düşmana saldırırsın.

pusula kullanmayı , gps, harita okumayı kkt-138-2 yanlış hatırlamıyorsam iç güvenlik harekat kıtabını hafızlarsınız ve bunu sivilde kullanmaya kalkarsanız adalet dinlenme tesislerinde 15 yıl dinlenebilirsiniz.

ama sonuçta muthiş bir eğitimdir. Komando Brövesini göğsünüze taktıkları zaman çektiklerinize değdiğini anlarsınız.

zor tanımaz komandoyuz biz,
    karanlık geceler dost bize.
    güçlüyüz cesuruz hazırız biz,
    enginler, yüceler dost bize.

korku bilmez komandoyuz biz.
    rüzgar fırtına dost bize.
    güçlüyüz cesuruz hazırız biz.
    dağlar, kayalar dost bize
    #3781232 (conspirator, 06.08.2008 23:33 ~ 23:34)

© 2008 - uludağ sözlük

egirdir dag komando okulu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. egirdir dag komando okulu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu egirdir dag komando okulu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» trafikte giderken edilen kufurler » mansetli gomlek » selena » evrak » yazarlarin sozluge baglanma sebepleri » sefalette esitlik » turk lirasi » arachnoidea mater » can dundar » sehit olup cennete gitmeyi planlayan kurnaz turk a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games