egin 

kapat
  1. erzincan'ın ilçesi kemaliye'nin eski adı.
    #126374 (july4th, 23.03.2006 01:56)
  2. yavuz bingöl'ün yöreye ait bir türküsünü seslendirdiği erzincan ilçesi olan kemaliyenin ermenice kökenli güzel kasabasıdır.bir sürü doğal güzelliği içinde barındıran bir yöremizdir.bölgeyi keşfetmek isteyenler ve görmek isteyenler her yıl mayıs ayında düzenlenen doğa şenliklerine katılabilirler.sessiz sakin kafa dinlemelik bir yerdir.görülmeye değerdir.
    #514187 (fayaka, 08.08.2006 19:53)
  3. eğin in manası güzel bahçe, cennet bahçesi anlamındadır fakat isminin ermenice agın(sırt) bazılarıda akn(kaynak) isminden geldiği düşünülerek adı cumhuriyetin ilk yılında kemaliye olarak değiştirilir. kemaliye isminin verilmesinin nedeni de erzurum kongresine 500 atlıyla emrindeyiz paşam diye telgraf çektikleri içindir... eğin bazı kaynaklarda tarih boyunca ermenilerin yoğun olarak yaşadığı bir yer olarak söylensede Türklerin anadoluya girmesiyle beraber müslüman Türk nüfusu giderek artmıştır. 1800 lü yıllarının ortasında ilçede 2000 Türk hanesi varken 700 ermeni hanesi vardır. 1900 yılların başlarına kadar önemli bir ticaret merkezi olan eğin daha sonraları bu önemini kaybetmiştir... yavuz sultan selim zamanında eğine kasap kethudalığı verilerek osmanlı kasapları buradan yetişmiştir. günümüzde doğal güzelliği, doğa turizmi merkezi olması, dut ağaçları, tarihi eğin evleriyle turistlerin ilgilerini çekmektedir...(eğin isimi çelebi mehmed döneminde ilçenin osmanlı hakimiyetine geçmesiyle verilmiştir)
    #2055223 (erme1984, 02.08.2007 07:32)
  4. (bkz: egin turkusu)
    #2055225 (limon cicegi kolonyasi, 02.08.2007 07:48)
  5. bir erkek ismi.
    #4042291 (deli prenses, 04.10.2008 01:18)

© 2008 - uludağ sözlük

egin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. egin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu egin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» meydanbenim » bir kadini anlamayi arzulamak » okuyup begendigi entrinin kendinin olugunu gormek » 22 kisiyle online olmak » ergenekon u sulandirma plani » cv sine uludag sozluk te yazar oldugunu yazan kisi » 17 asker sehit olurken golf oynayan komutan » alderney » bezele » dusunce gucuyle klavye kullanmak » hem sucsuz hem gucsuz hem halsiz olmak » full metal jacket » prof dr recep yaman karadeniz » tansel colasan in emekli olmasi » hold me tight » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sevisirken sesleri duyulmasin diye muzik acan cift » ikiserli yavsama grubunda eslesme telasesi » uludag sozluk te hic gelisme olmamasi » atsizcilar com » sonraki blog » golf kuvvetleri komutanligi » ajdar anik in sozlukte yazar olmasi » abdulheyin av tufegiyle ari vurmasi » bana bir koca lazim o da bu gece lazim » n sync » beni oldurmeyen sey beni guclu yapar » please mister postman » aysun kayaci » sigarayi birakmanin zararlari » serkan gedik