ege turkuleri 

kapat
  1. genel anlamda, pek bir agir, oturakli, heybetli turkulerdir. sakin sakin ama tok bir sesle soylenir..
    ozellikle "hey gidinin efesi" "ah bir atas ver" ve "cokertme" en leziz kahramanlik turkuleridir.. her daim erkekler soylemelidir.. zira gayet eril*dir tarzlari..
    "cemberimde gul oya" ve "cemilem" * gibi kipirdak turkuler ise hatun sesine yakisir..*
    #319534 (Confusedy, 05.06.2006 19:12 ~ 20.06.2006 06:30)
  2. zeytin yağlı yiyemem aman,
    basma da fistan giyemem aman.
    senin gibi cahile,
    ben efendim diyemem aman.

kaldım duman içi dağlarda,
    sevgili yarim nerelerde.

asmadan üzüm aldım,
    sapını uzun aldım.
    verin benim yarimi,
    annemden izin aldım.

sevgili yarim nerelerde.
    kara üzüm asması,
    yeşil olur yazması.
    ben yarimden ayrılmam,
    kara yazı yazması.

sevgili yarim nerelerde.
    #319540 (white pages, 05.06.2006 19:14)
  3. (bkz: mamak türküsü)
    #319577 (hendrix, 05.06.2006 19:21)
  4. radyo citir da kara hilal tarafından arka arkaya çalınan ve bizleri mesteden türkülerdir.
    #1782567 (imhotep, 17.06.2007 23:24)
  5. evlerinin önü mersin'in al hançeri kadınım vur ben öleyim kısmında tüyler feci dikilir.
    #2161095 (cloudynow, 19.08.2007 18:14)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ege turkuleri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ege turkuleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ege turkuleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ege turkuleri. Copyrights of the articles are belong to their authors.