edgar allan poe 

/ 3
kapat
  1. çoğu kişi sadece annabel lee isimli şiirini bilir. oysa pek zengin bir beyne sahip şahıstır. okunması faydalıdır.
    #2674771 (kisa sureli bellek kaybi, 08.12.2007 00:56)
  2. yanılmıyorsam 60 küsür ödeyerek tüm hikayelerinin tek bir ciltte basıldığı ithaki yayinlarinda çıkmış kitapla tanışılabilen harika yazar.şiirleri içinse bilgim yok,nasıl bulunabilir.
    #2674799 (wintrygreen, 08.12.2007 01:04)
  3. şiirleri ve kısa öyküleriyle bilinen, elt bölümü olarak hepizin sevdiği ve takdir ettiği bir hayli depresif yazar, şair.
    #2689981 (matejakezman, 12.12.2007 17:41)
  4. uçuk yazar. az evvel ideefixe'den tüm hikayeleri isimli devasa kitabı 30 ytl'ye siperiş ettim. bu kitap 100 ytl'den ine ine buralara geldi kaçırmayın derim.
    #2689985 (galapagoslu iguana, 12.12.2007 17:43)
  5. öykülerinde gotik kasvetli bir hava bulunan melankolik usta yazar. hikayelerinin olmazsa olmazı mutlak bir paranoyak manyak karakterdir. şizofreni ve paranoya içindeki karakterlerinin ağzından dinleriz genelde hikayenin gelişme kısmını. ballandıra ballandıra uzun uzadıya mekanı, karakterleri, olguları tasvir eden karakter daha ilk 2 sayfada "noluyo yaaa "şeklinde kaşları büzerek tırsmamıza sebebiyet verir.

(bkz: tale tell heart)

ayrıca ingiliz dili ve edebiyatı, ingilizce öğretmenliği bölümlerinin okumadan mezun edilmez yazarıdır.

gotik filmlerin ustası tim burton da edgar allan poe hayrandır. vincent adındaki kısa filmineki vincent karakterinde kendini tasvir eden burton, edgar allan poe hayranlığını da şu dizelerle gözler önüne sermiştir.

"his thoughts aren't only of ghoulish crime,
    he likes to paint and read to pass the time.

while other kids read books like go jane go,
    vincent's favorite author is edgar allan poe."
    #2692099 (what if, 13.12.2007 07:29 ~ 09:14)
  6. korku, polisiye ve gerilim turlerinin öncusu sayılan amerikalı yazar. amerikanın edebi anlamda ilk büyük yazarı olarak kabul görmüştür.

daha bebekken babası evi terketmiş yazarın annesi de o daha çok küçükken ölmüştür. kendinden büyük iki kardeşi ve o farklı ailelere evletlık verilmiş ve bir daha görüşememiştir. çok zengin bir tüccarın oğlu olmuştur ama edebi aşkı yüzünden mirastan men edilmiştir.

okul yıllarında ilk olarak şiirle uğraşmıştır ve arkadaş desteğiyle çıkardığı şiir kitabı sadece 1 tane satmıştır.

birtakım dergi/gazetelerde editör olarak da çalışan yazar alkol sorunu ve agresif kişiliğinden dolayı pek sevilen biri olmamış. tüm işyerlerinde bir yıldan az çalışmış.

(bkz: annabel lee) ve kuzgun en tanınmış şiirleridir. nesirde ise şişede bulunan elyazması bilinir. hatta bu eserle ödül almıştır. diğer eserleri ise usher evinin çöküşü, altın böcek, oval portre, morgue sokağı cinayetidir. *
    #2692734 (anofel, 13.12.2007 13:58)
  7. annabel lee şiirini bilmeyen var mıdır acaba? gençliğimin şiiridir.
    #2693357 (zeynepk, 13.12.2007 17:27)
  8. eureka adlı kitabının başlangıcında "bu kitabı, düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara adıyorum! " ile yaşadığı dünyanın çirkinliklerinden düşlere sığındığını belirten; yazdığı şiirlerle, hikayelerle protestosunu ilan eden yazar, şair.

bir düş
    görüntüleri arasında karanlık gecenin
    yitirilmiş sevincin düşünü kurdum.
    ama kalbimi kırarak beni uyandırdı
    görüntüsü yaşamın ve ışığın.

ah! düş olmayan bir şey var mıdır gündüzleyin
    gözlerinde geçmişten gelen bir ışıkla
    çevresine bakan kişi için?

o kutlu düş --o kutlu düş,
    bütün dünya kınarken
    tatlı bir ışık gibi neşelendirdi beni
    yalnız bir ruha yol gösteren.

ne olmuş geceleyin ve fırtınada
    titriyorsa yükseklerdeki ışık?
    daha berrak bir şey var mıdır
    gündüz parlayan yıldızından, gerçeğin!
    #2789508 (plutondangelen, 04.01.2008 18:35 ~ 09.01.2008 00:47)
  9. dünyaya gelip gelebilecek en iyi yazarlardan biridir..
    ayrıca (bkz: the alan parsons project)
    #2944889 (pandoraninkukusu, 03.02.2008 22:15)
  10. tüm hikayeleri gerçekten okunası yazardır. geçtiğimiz hafta sonu bitirdim tüm kitabı. ve $öyle bir arkama yaslanıp bir muhasebe yaptım, işin içinden çıkamadım. bu adam deh$etengiz anlatmı$ ve yazık ki, çok acı çekmi$ bir adam.
    #3066213 (galapagoslu iguana, 27.02.2008 16:26)
  11. yazdığı şiirlerde aşk' ı , hikayelerinde ise korkuyu iliklerinize kadar hissettirebilecek olan yazar.
    #3154174 (anata o gi shiteimasu, 17.03.2008 18:13)
  12. ithaki den çıkan külliyatı, 35 liraya düşmüş yazar, en azından megavizyonda.. belki kampanya vardır..
    alınsa, her gece yatmadan önce ballı süt niyetine bir öyküsü okunsa..
    #3173744 (canzone arrabbiata, 21.03.2008 22:44)
  13. az ve hakkını verilerek kullanılması gereken bir kelime var ise, dâhi'dir. tamam işte, bu adam tam bir dâhi'dir.
    daima yeni bir şey keşfedecek bir madendir, cevherdir, edebiyatın yüz akıdır.
    #3409037 (cymbeline, 17.05.2008 17:23)
  14. "siz okuyanlar, hala yaşayanlar arasındasınız. ama bunları yazan ben, çoktan yolumu almış olacağım.gölgeler ülkesinin içlerinde."
    edgar allan poe
    #3412354 (lanetlizeynep, 18.05.2008 12:57)
  15. tim burton'ın 6 dakkalık kısa filminin hayalperest çocuğu vincent'ın en sevdiği şairmiş.
    #3412415 (kaptanreis, 18.05.2008 13:14)
  16. huzurlu değildir son görüntüsü.
    http://www.celebrity-morg...n-poe/edgar-allan-poe.jpg
    #3622713 (gerzex, 05.07.2008 12:40)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

edgar allan poe başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. edgar allan poe ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu edgar allan poe nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» filmlerdeki bilgisayar programcisi ezik tip » uusers chat » fenerbahce » keremalihan » yaran msn iletileri » baykal s gang » solak bas gitar » ak bok kara bok hepsi bir bok » cavus musgrave in dansi » yk a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games