edebiyat esnafi 

kapat
  1. ismet zeki eyuboglu'nun saygi adlı bir yazısında ele aldığı tanımdır.
    ...
    bakıyorsunuz biraz ün yapan ,toplumda ilgi ceken bir yazar, bir cizer alıyor eline kalemi yazıyor ağzına gelenleri.büyük büyük yargılar veriyor. kendine olan güveni,kendine olan sevgiyi sarsan yazılar bunlar. yazarlığı ile,tutumu ile ün kazanmış,toplumda bir yer sağlamış da bu yerin değerini,önemini bilmiyor.kendi yetki sınırları dışına cıkıyor,yargıc gibi yargılamaya kalkıyor okuyucuyu.onu etkilemek istiyor,onu kendi gibi düşündürmek,kendini bir ölcü olarak benimsetmek istiyor.daha okuyucuya sunulmamış bir yazıyı,bir yapıtı göklere cıkarıyor,radyoda,televizyonda boy gösteriyor,dergilerde gazetelerde acıklamalar yapıyor, bildiriler dağıtıyor, konuşmalar yapıyor. sözün kısası gercek bir aydına yakışmayan ne varsa yapıyor. kimsenin okuyucuyu etkisi altına almak, onun deger duygularını onyargilarla cizgisinden saptırmak hakkı yoktur.

kimse alınmasın ,gocunmasın,tedirgin olmasın söylediklerimden. belli bir kimseyi,belli bir olayı göz önüne alarak yazmadım bu yazıyı. icinde bulunduğumuz durumun genel cizgilerini yönünü belirtmek icin yazdım.kendilerinde bir değer varsa bu "kusak" olmakla değil,ortaya bir dusunce ürünü,sanat yapıtı koymakla gösterilir,öyle dusunuyorum ben..evet 1950 kusağı bostur,başarısızdır,düzensizdir,dağınıktır,sözün kısası "edebiyat esnafı", edebiyat particisidir.
    #3404583 (yosun, 16.05.2008 15:26 ~ 21.05.2008 01:03)
  2. "edebiyat esnafı" gunun adamidır.onun belli bir gorus aci sı belli bir dusunce duzen i yoktur.onun isi "edebiyat ticareti"dir.yenisini iyisini gösterip ,cürüğünü satan isportaciya benzerler.bunların büyük büyük görevleri de vardır ayrıca.üniversitede görevlidir kimi.ancak "esnaflığı" daha parlak bulurlar nedense.birkac ay önceki turk dil kurultayi 'nda gördüm böyle birkaçını.kendini sectirmek icin nasıl da kıvrılıyor,suna buna guleryuz gösteriyor(gercekte yılışıyor)önünde burnunu yerlere sürercesine eğiliyor,insanlığını ortadan kaldıracak ne varsa yapıyor,yönetim kuruluna secileyim diye.işi karşıya gelince büyük büyük yazılar döktürüyor dergilerde,gazetelerde.kurultayda eğile eğile bükülen belini dik tutmak icin ,içten alciya almıştır kendini,kim bilir,olur ya.dilci değil,uzman değil,bütün ayricalığı okur yazar oluşunda.bunu bilmeden bir de kalkar dil uzmanıbilgin gecinir.bu,bilmeyenlerin ona karşı duydukları saygıyı somurmektir acıkcası..*
    #3404625 (yosun, 16.05.2008 15:38)

© 2008 - uludağ sözlük

edebiyat esnafi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. edebiyat esnafi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu edebiyat esnafi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kirkpinar dunyanin en onemli organizasyonu » ozer aydogan » sevgilisi olan kizin ailesine karsi vicdan azabi » uzerinde seytan yazan domates » erkeklerdeki sevgili samimiyetsizligi » klima » cristian chivu » arabam var » entrye mesaj demek » ankara ilkogretim okulu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci