duygular 

kapat
  1. tanıyabildiniz mi? bizdeniz duygularınız. size aitiz. bu acı, bu erdem, bu da hırs oluyor. bizi çok iyi tanıdığınızı tahmin ediyoruz.

nereden mi çıktık? oturup konuşmaya, uzlaşmaya geldik. kısa keseceğiz. maalesef, nedendir bilemiyoruz, son zamanlarda bize ihtiyaç duymadığınızı farkeder olduk. üzücü ki, görebildiğimiz bu. bizler, sadakatimizi gösteriyor, sonuna kadar size bağlı kalıyor olsakta, sizler, bir dizi nankör, bizim dışımızdaki büyülü güçler tarafından yönlendiriliyor, bize ihanet ediyor, bizi kandırıyorsunuz. bakınız, şunu iyi biliniz ki, velociraptor cinsi dinozorlara yem olmayalım diye mağaralara sığındığınız taş devri döneminin endişesini geçin de, yüz hatlarınızın ve yürüyüşünüzün homo sapiens döneminden çıkmakta olduğu modern günlerinize getirdiğiniz sevince kadar hep yanınızda olduk - bunları söylemek zorundayız. fatih'in hendeklerle haliç'in altını üstüne getirdiği istanbul'un fethini gösteren fausto zonaronun tablosunda akşemsettin'in göğüs kafesinde soluk alıp veren heyecan ve huzurduk; alman filozof william friedrich nietzsche'nin arı ırk'ın gelişini müjdelediği kitaptaki bekleyişin getirdiği tedirginliktik; sonra, - söylemek zorundayız işte, akıllanın istiyoruz- coğrafya sınavının sonucunu beklerken "kötü not alır mıyım acaba?" diye gövdenizi ele geçiren korkuyduk; çok konuşmak, size ait olan bedeni yönlendirmek istemiyoruz; ama bazı dönemsel keşifler sonucu bizi unuttunuz, şimdilerde elinizde çıkmakta robotlara dönüştünüz. bizi görmüyor musunuz: bilgisayar denilen illet aletin başında saatlerinizi tüketirken neler hissedebilirsiniz ki? inanın pek fazla birşey değil. kayda geçilmez yani. bizler, seyirci kalıp ettiklerinizi seyrediyoruz. tükeniyoruz yavaş yavaş. bazen ayaklanmak istiyoruz; korkun, sevinin, ağlayın, bağırın istiyoruz ama sizlerde herhangi bir reaksiyon yok. "yaşamalıyım!" demek istiyorsanız dağ havası soluyun, çiçek ekin evinizin balkonunda. yoksa bizleri sonsuza kadar bulamayabilirsiniz yakın bir gelecekte. bendeniz, "yalan" ın ta kendisi olarak arkadaşlarım adına uyarıyorum sizleri.
    #1451456 (zinani, 25.03.2007 12:38 ~ 12:41)
  2. nilüfer'in, nilüfer 79 adlı albümde yeralan çok güzel bir şarkısı.

sözleri de şu şekilde hatta;

Duygular

Sen
    Aldırma benim halime
    Sorma neden diye
    Bu yalnızlığım
    Bu suskunluğum
    Ve bu durgunluğum

Ben bazen böyle olurum
    Kendimi çaresiz, kimsesiz bulurum
    Sanki bir boşluk içinde kaybolurum
    Daba daba daba daba daba daba
    daaaba daba daba daba daba daba daba
    Bırakmaz peşimi duygular

Bazen dünya tozpembe
    Bazen kızarım yok yere
    Bazen gözlerim görmez
    En çok sevdiğimi bile

Bazen dünden kötümser
    Bazen daha iyimser
    Gün olur durup dururken
    Aklımdan ölümüm geçer

Ben
    Belki de herkes gibiyim
    Bir çare arayan
    Çaresiz biriyim
    Belki çok duygusal
    Belki de deliyim

Bazen bir fırtına eser
    Sanki başımda
    Bazen çıt çıkmaz
    Haykırmak gelir içimden
    Duyan olmaz
    Bırakmaz peşimi duygular

Bazen dünden kötümser
    Bazen daha iyimser
    Gün olur durup dururken
    Aklımdan ölümüm geçer

Neler neler
    Neler geçer

Söz: ülkü aker
    Müzik: cenk taşkan
    #1784216 (leggare, 18.06.2007 11:33)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

duygular başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. duygular ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu duygular nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about duygular. Copyrights of the articles are belong to their authors.