dus bahceleri 

kapat
  1. içine sahibinden habersiz girip, koşup oynadıgımız ve hatta meyva ağaçlarına daldıgımız yerlerdir.
    yorgun dusürür insanı.
    en güzeli, olması istedigimiz gibidir herşey.
    kimi zaman bir kaç agaç ve gölgesi, kimi zaman corak topraklı.
    #290011 (mintiminti, 29.05.2006 16:09)
  2. bir sezen aksu şarkısı. aynı zamanda en güzel albümlerinden. albümdeki şarkılar :

bile bile
    iki gozum
    düş bahçeleri
    kacin kurasi
    le le le
    onursuz olmasin ask
    seni yerler
    rakkas(remix)
    yalnizlik senfonisi
    yarasi saklim
    zalim
    #619335 (abuzittin zelzele, 09.09.2006 12:51)
  3. Özeldir bu albüm Sezenciler için, çünkü başkalarına verdiği şarkıları Sezen'in sesinden dinlerler. Bunun anlamını herkes bilemez, Sezen de bilemez belki, Sezen de anlayamaz bir şarkının kendi nefesinde nasıl bir hale büründüğünü, ondandır belki başkalarına verdiği şarkıları çok fazla söylememesi, bu kadar yoğun talep varken Düş Bahçeleri 2 albümü yapmaması.
    seni yerler ile açılır albüm, yeni bir şarkıdır, muziptir, deli doludur, "topumuz niyette..." der Sezen
    yarasi saklim der sonra, "beni yanına al..." diye seslenir sevdiğine, kime seslendiğini bilirsin de bilmezlikten gelirsin, çünkü "yarası saklı..." bu isteğe uyarsa olacakları düşünmek yaralar seni.
    bile bile ye gelir sıra. "Sonradan kor ayrılıklar..." diye acıtır şarkı, "inanılmaz değişen ben miyim?" diye sorarsın kendine şarkıyı dinlerken.
    kacin kurasi gene muzip bir şarkıdır, Sezen bu şarkıları söylemek yerine yavaşları söyleseydi yeniden keşke dersin, ama buna da razısındır. Ahmet Utlu, Sezen'e sorar her gün, yeni beste yaptın mı diye, Sezen de bunu söyler, "yavrum baban nereli" diye.
    le le le şarkısının içinde bir çaresizlik, bir acı sezilir. Oynaktır ama, Le Le Le diye oynatır insanı.
    yalnizlik senfonisine geldiğinde sıra albüm öldürücü darbeyi vurur sana, Sezen haykırırken "hadi gelin üstüme" diye, sen de haykırırsın, o düzenlemenin içinde kaybolur, şarkının içine girersin.
    dus bahceleri çok naif bir şarkıdır, çok durudur. Hikayesini bileni daha çok kanatır.
    iki gozum nakarata gelene kadar biraz sert ilerler, ama nakaratta öyle bir durulur ki, hatta şarkı sırf nakarattan oluşsun bile isteyebilirsin.
    zalim düzenleme değişmemiş olsa bile, yorum değiştiğinden güzel gelir, Sezen kuşkusuz daha güzel okumuştur Levent'ten.
    onursuz olmasin ask ise Huysuz Virjin'in deyimiyle "hem yatağa gel diyor, pencereden tırman diyor, hem de onursuz olmasın aşk diyor" şarkısıdır, herkes çok sever ama ısınamamışsındır şarkıya bir türlü.
    Ve albüm Rakkas'ın remiksi ile kapanır. Özel bir albümdür, Sezen'in zorlu bir döneminde çıkmıştır, kartonete dikkatle bakıldığında "Onno'ya" yazısı görülebilir.
    #696327 (kIran kIrana, 05.10.2006 17:13)
  4. sezen aksu'nun en özel ve hüzün dolu albümü. Küçüklüğümü hatırlar, saçma yere ağlamak isterim. Hele ''bile bile, ''düş bahçeleri'' ve ''yalnızlık senfonisi'' can acıtmaktan da ötede bir acı verir. Hani hüzünlenmek istediğinizde bir şarkı açarsınız ya, ya da bazı şarkılar vardır dinlediğinizde sizi hüzünlendirir. bu onlardan değil. O kadar can acıtır ki bu şarkı, gerçekten uzak durmaya çalışırsınız.
    #1301823 (hendrix, 14.02.2007 03:13 ~ 03:37)
  5. (bkz: seni kimler aldı)dus bahceleri
    (bkz: kalbim egede kaldi)
    (bkz: vazgectim)
    (bkz: sen aglama)
    (bkz: gidiyorum)
    #1328204 (hendrix, 20.02.2007 22:28)
  6. hayata küstüğüm anlarda dinleyip doyasıya ağladığım, "Yakala saçından tut hayatı, çevir yüzüne; öp, öp!" diye kendimi bırakmama engel olan şarkıdır. her yürüdüğümde beni büyüten, yalnızlığımdan sıyıran bu büyülü bahçeyi keşfettirendir.
    #3021360 (if not than what, 18.02.2008 00:03)
  7. diğer sezen şarkılarına göre çok daha az bilinen bir şarkıdır. nedense hep böyle az bilinmesini istiyorum. dilden dile dolaşmasın, orda burda çalmasın, her önüne gelen söylemesin, dizi ve film sahnelerinde kullanılmasın, özel kalsın, bıktırmasın, her seferinde ilk kez duymuşum gibi gelsin... çok şey mi istiyorum acaba?
    #3058189 (trink, 25.02.2008 21:50)
  8. yürüyorum düş bahçelerinde
    gördüm düşümden büyük bahçe yok
    yüreğimin kuşları konmuş telgrafın tellerine
    neşesi gurbet selamlarından çok

a benim dilsiz dillerim a benim sessiz ellerim
    yakala saçından tut hayatı çevir yüzüne öp öp

duruyorum vaktin seherinde
    değiştirdim takvimleri gece yok
    yüreğimin kuşları konmuş telgrafın tellerine

a benim dilsiz dillerim a benim sessiz ellerim
    yakala saçından tut hayatı çevir yüzüne öp öp
    #3716578 (forever young, 25.07.2008 01:38)
  9. sözleri sezen aksu'ya, bestesi sezen aksu ve onno tunc'a ait mükemmel şarkı.

"yakala saçından tut hayatı
    çevir yüzüme; öp, öp..."

(bkz: bunu yapan insan olamaz)
    #3894614 (oneqeno, 31.08.2008 00:34)
  10. karşısında kelimelerin kifayetsiz kaldığıdır, "böylesi olmasın"dır.
    #3895082 (stalker, 31.08.2008 02:02)

© 2008 - uludağ sözlük

dus bahceleri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dus bahceleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dus bahceleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» zeka kupu » bir tavsiye mektubu » diferansiyel denklemler » geranium » impossible brutality » kitap okumayanlardan sabun yapmak » objectophilia » yunus » duraliminyum » surgun » when the walls go down » seriatci basketbolcu » animal instinct » shawne williams » schizo » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » arzu caglan » radyo uludag » devrim arabalari » jorg haider » galatasaray » islak imza » lunokhod » erkegin sevdigi kiza acilamamasi » arkadas ariyoruz » sorrow » agliyorum kahrimdan » uluslararasi kastamonu kufur yarismasi » jim adkins » sinemada filmi alkislayan gaza gelmis izleyici » zendostluk